Vagy ps-ben javítod, vagy megpróbálsz egy másik blending módot a ptguiban. Ahogy nézem a screenshot még csak az editorban lévő képről készült. Leszámolás után milyen lesz?
olyan gondom van a PTGUI-val, hogy összeállítok néhány képből egy panorámát, telerakom kontrolpontokkal, és az eredmény az lesz, h az összes képet egymás tetejére rakja, nem egymás mellé :(
Ejj, ennyi eszem nekem is lehetett volna. :) Köszi szépen! (Amúgy van panofejem. Ninja 3MKII, rotátor nélkül. Tökéletesen megfelelő, tudom ajánlani.)
A linked sajnos nem él!
Most viszont van újabb probléma, a fénymérés. Szabad téren semmi nem volt a nap és a kamera között. A probléma a szokásos: ha a nap alatt található fára mérem a fényt, az ég túlexponált és így fehér lesz; ha az égre mérem a fényt, akkor az szép kékben pompázik, viszont a fának csak a sziluettje látszik. Mit ajánlotok, hogy oldjam ezt meg? Készítsek két ugyanolyan képet és Photoshoppal próbáljam meg összemosni? Ahogy kézzel igazgattam a képeket, úgy láttam a PTGui is egész szépen össze tudja mosni a képet, lehet nem is kell PS?
Vagy kézzel oda igazítod, vagy az "Image Parameters" - ben -ha panohead-el készült a kép - beírod a pontos kiszámolt értékeket - Yaw Pitch - ... de elég kézzel!
Új vagyok még a fórumon és a panorámák világában is.
Készítettem szabadtéren gömbpanorámát. Hétágra sütött a nap, gyönyörű idő volt, viszont egy darab felhő nem volt az égen. Ezért a PTGui a felső sort nem is bírja összerakni (persze, hogy nem, hiszen merő kékség minden kép...).
Kis segítség, tipp kéne, hogyan lehetne megvalósítani olyan égboltokat, mint Takoca készített 11465-nél.
Gyönyörű kép lett szerintem, főleg, mert ez a kis hazánkban készült. Megkérdezhetem, hogy azt a beúszást az elején milyen progival/effekttel csináltad?
A többieket csak kiegészítve: -Lens type= rectilinear(normal lens), Focal lenght=10mm Focal length multiplier:1,5 Ezt használod? -A páronkénti pontozáshoz hasznád a Ctrl+Alt+Shift+G billenytű parancsot.
Az sem árt ha az exif benne van a lépbe és nem árt ellenőrizni hogy jól olvasta-e ki mert a 10-es helyett olykor 12 ír :( és akkor nem jó lesz a képméret és nem rakja össze rendesen.
Próbáld meg beállítani a képeket, hogy mi hová tartozik. Kapcsold advanced módba a ptguit. A 8 körbe kép yaw 0,45,90,135,180.-135,-90,-45 4 fel yaw 0,90,180,-90 pitch 45 4 le yaw 0,90,180,-90 pitch -45 zenit pitch 90 nadir pitch -90 pontoztathatod a programmal is de próbáld meg képpáronként és ne feledkezz meg a középső sor és az alsó felső képpárjairól sem.
Lehet, hogy az a gond, hogy a GUI sorban egymás utáninak tekinti a képeket, de nem nagyon látok lehetőséget, hogy logikailag el lehessen helyezni a képeket, csak egy sorban.
Lenne egy problémám. Ez egy viszintes panoráma 1-ik része lenne, ezzel a részével van a gondom. (Még nincs vágva a kép+ilyesmi csak csináltam egy képernyő pillanatképet.) . A képek összerakásánál a program a hullámzó viznél nem tudja (?) jól összerakni a panorámaképet egy zavaró vonal szerűség van a képen. Jövő héten talán sikerül elmennem a balatonra, kevés időm lesz egy bringatúra keretében fotózni, és nem szeretném hogy az összes képem ilyen legyen.
- Mit kellene csinálni/beállítani hogy ennyire ne legyen látványos az összrakás?
Azért kell kézből, hogy ne legyen rajta az állvány, hiszen ebből lesz befoltozva az a rész amit az állvány kitakar. Ettől függetlenül lehet lefelé fordított fejjel is csinálni képet.
Minden esetben porté állásról van szó. A 'nadir' az a pont ami a függőlegesen a gép alatt van, ennek ellentéte a zenit, ami a fejünk feletti pont. Az állvány helyét lehet logo-val helyettesíteni, vagy retusálni. Utóbbinak több technikai megoldása létezik, amiről itt a fórumon is lehet bejegyzést találni, illetve a www.panoramafotozas.lap.hu-n
Kezdő vagyok a kérdésben. Sigma 10-20 al szeretnék teljes gömbpanorámát készíteni, de nem teljesen világos, hogy a korábbiakban leírt expoziciószám az portré vagy landscape módra vonatkozil. Érdekelne. hogy mit jelent a Nadír kifejezés. Az sem világos, hogy az állvány helyével mi történik.