Na igen,azé persze havan rá lehetőség inkább gyári!!!
De sajnos eléggé sürű jelenség dieseleknél ez a dolog.
Elég ha rossz beálításokkkal sokat közlekedik az ember,vagy épp nem jó minőségű,és nem gyári szíjat használ,mert szétrángatja szerencsétlen csillapítót...
Bocs,nem kerámia,hanem valami más,de nem teflon,csak EPC-ben valami értelmetlen anyagról beszél,de nem teflon,és nem kerámia,valami bronzalapó szórásal felhordott bevonat van belűl,de ez ugye most teljesen érdektelen,lényegtelen kérdés!
Külön nem lehet cserélni csak kompletten a hinbát veheted meg.
A teló alatt felül nincs alátét csak kívül a csavarfejnél,előferdül,hogy ha utángyártott van rajta akkor nem központos a himbával,és lemászik lent,vagy fent a saját szilentjéről a teló,ekkor (főleg hidegen) kopogó hangot ad ki mert a csilapítani kívánt rezkés ott vész el,nem a telóban.
Csak is gyárit a telobó!!! De minimum FEBI.
De akkor ezekszerint neked a 20 szelepes 2.5-ös van a kocsidban?
Amúgy a himba utólag persejezhető,bármely gépműhely felpersejezi, bronzal,de én maradnék az eredeti gyárinál ha azt venned kell!!
Köszi lorinsen!!A fekete teleszkópról van szó a felső rögzítésénél belül is kell lennie alátétnek? Mert az enyémnél csak kívül van.Ez nem lehet a hiba oka?Állítólag ilyenkor érdemes a csapágyat is kicserélni.A teflon persellyel van valami tennivaló?
EPC az amiből az alkatrész értékesítő dolgozik, WIS pedig amiből a szerelők. Az előbbiben minden alkatrész benne van, az utóbbiban az összes javítás, karbantartás munkafolyamata lépésről lépésre, leírással, ábrákkal. A 2008.10 elég régi, letölthető már 2010.05 is.
Hát nem lesz egyszerű , használt cikk piacok ,veterán börzék, nem tudom meg van e még itt soroksáron a haraszti úton egy nagy telephely ami tele van ilyen autókkal .Ez a kormány sztem általános volt az 50-60 években láttam már más típusban is .
A kis fekete teleszkóp-ról van szó,vagy arról a nagy aluminium himbáról,amin van,plussz ezen van a rugó is beakasztva,és középen egy nagy (acem 12-es) inbusz fogja?
Ha a teleszkópról,akkor az rendszeresen megöli magát,nem kell agódni,gyakorlatilag kisebb (3000-5000Ft pontosan nem emlékszem) ból megoldható.
Ha az aluhimbáról beszélsz,akkor az nem szilentes,hanem egy nagy duplasoros csapágy van benne,és az megszokott dögleni,ilyenkór ferdül a puzicciója,sürűn előferdűl,hogy rendszertelen erős kattanó hangok jönnek elő belölle. Ez is cserélhető természetesen de ez már drágább,összeget nem akarok mondani,nehogy hülyeséget írjak. Viszont ez alatt van egy nagy alátét,de ha ezt kihaggyák belölle akkor olajömlés,szorulás,stb,szal valszeg az megvan neked,csak egyszerűen eljárt az idő felette!! Ha a nagy himba a beteg,akkor van bontott jó hinbám accem,de 100%-ra csak este.