Azon lehetne vitatkozni, hogy melyik tábla erősebb, erre vonatkozó kitétel nincs a KRESZ-ben. Oda tesznek STOP-ot, ahol csak megállással lehet meggyőződni a továbbhaladás szabályosságáról és veszélytelenségéről. Arra a helyre hiba volt kitenni, azért cserélték háromszögre.
Fő az, hogy egy véleményen vagyunk, csak másképp adjuk elő.
A sínek felől érkezőknek akkor is elsőbbségük van, ha másoknak nincs táblájuk. Az ok egyszerű, a síneken nem lehet megállni! Pár hónapja még a Tesco felől érkezőknek STOP táblájuk volt, ami erősebb mint a macisajt, de mivel már ott is macisajt van, megváltozott a forgalmi rend (amit elfelejtettek táblával jelölni). Néha kialakul a káosz, főleg ha KRESZ-t nem ismerő biciklis is csatlakozik...
Az állomás (Tesco) felől érkezők is elsőbbségadásra kötelezettek, ezért nincs értelme a mackósajtra hivatkozni. A kanyarodási szabályt kell alkalmazni, ami szerint valóban az említett irányból érkezőknek van elsőbbségük a Telepi felőliekkel szemben. Viszont
a síneken áthaladók abszolút előnyt élveznek mindkettővel szemben. Ezt sokan nem akarják felfogni, többször centiken és a reflexeimen múlt, hogy nem törték össze az autómat.
Sziasztok, köszi, sikerült találnom:-))) A Telepi úton a Reál bolt mellett. Hogy is felejthettem el, hiszen régóta ott van. Nem volt kedvem beutazni Pestre a cuccokkal az Oktogonnál lévő márkaszervizbe, ezért kerestem helyben. Már le is adtam őket. A Samsung házimozi a viharban ment tönkre, sajnos lejárt a garanciája és biztositásom sincs, igy csak saját zsebre javittatom. A noname-nél se kép, se hang. Hétfőre megnézi mindkettőt és megmondja, hogy érdemes-e javittatni.
Nézd Tommy, parkolási élményeim nincsenek, viszont az egyirányú utcában megfordulásra mérges vagyok akár a Tesco (Vögele) előtt, akár bárhol a városban. Ha jól tudom öt helyen tiltott megfordulni, és az egyik az egyirányú utca (autópálya, autóút, alagút, és ahol a tábla és záróvonal tíltja).
A parkolásról csak annyit, hogy vannak akik mindent megtehetnek és bárhol megállhatnak, ahol civil polgár nem (mert nem illik). Kocsibeállón ugyan nem tilos megállni (ha jól tudom a KRESZ nem tiltja), de ha hazajön a tulajdonos és szeretne beállni saját kertjébe, akkor illik onnan elállni, nem pedig felháborodva, fenyegetve az időt húzni. Sajnos megtehetik.
az "Al-ko" nem márkás már elnézést..:-) kínai az egész ma már a black and decker sem márkás...kínában gyártat, alig jobb mint a dzsunka áru nekem még van "made in england" B&D fúróm, akksitöltöm 20éves, müködik
ha márkásat akarsz menj be a praktikerben a Toshiba részlegbe. ott komoly cuccok vannak.
Nem tudok, de lehet, hogy nem is érdemes javíttatni, sokszor drágább, mintha vennél egy újat...pl. fűnyíróm motorja meghalt, elvittem szakihoz, közölte 20-22000-ért megcsinálja, mondom neki, ember, 28-30-ért már márkás, black&decker, al-ko, stb hasonló méretű gépet kapok, csak széttárta a karját....
Nem csak lusták, bunkók is!!!! Nem veszitek észre, hogy a volán mögött ülők is megváltoztak? Semmi irányzelzés, udvariasság, helyzetfelismerés, csak nyomulás önző módon és anyázás....
Ilyen lett a világunk! Én ettől undorodom. Ezért járok ritkán közösségbe is, megőrűltek az emberek és kínukban már csak vedelni tudják a piát a sárga földig.
Pedig egyedűl sem jó, de inkább, mint az undor. / Tisztelet a ritka kivételnek! /
Ami az állomásnál van ott senki nem áll meg sajnos. Viszont a Telepi út felől a vasúti átjárónál sem ismerik a Kreszt, a Tesco felől ha jövök ritkán adják meg az elsőbbséget, pedig ott a "mackósajtjuk". Az egyirányú utcában mikor jönnek szembe (Zóna Taxi) és mutogat, arról nem is beszélek... rusnya egy állatfaj.
Nekünk Dr Essek Ferenc és soha semmi gondunk nem volt a munkájával, sőt. Mindig nagyon kedves, türelmes, feleslegesen nem ír fel gyógyszereket, ha kell továbbküldi a betegeit és ha telefonon is hívjuk mindig segít. Nem egy Fekete, ha mond ez valamit. :)
A telek megvan, a pénz is (kb 500 millió Ft), és úgy hallottam ősszel elkezdik a bővítést (bontást).
Egyébként jóval több a várólistás, és mennyi lenne még, ha azok is beadnák a jelentkezési kérelmüket, akik nem látnák teljesen reménytelennek a helyzetet, vagy nem Pestre vinnék a gyerekeket. A XVIII. kerületben 7 állami bölcsi van.