Keresés

Részletes keresés

Vanessa_ Creative Commons License 2010.05.27 0 0 1675

Szia:)

Tedd magad ele a kepet, suss piskotalapokat es ugy darabold fel a piskotat, hogy azokbol tudd magat az alapot megcsinalni. Aztan a kulsö vajas boritokremmel tudod meg a formakat korrigalni, a vonalakat finomitani. Erre kerul a marcipan vagy fondant bevonat,majd a szinezett marcipan, vagy fondant kiegeszitö diszites. Jo jatek:)

Előzmény: arthur1 (1673)
ZsuR Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1674
Kerdezoskodtem a baratok kozott - mindegyik a Meringue port hasznalja ehhez a viraghoz. Igaz, nem eszi meg senki a viragot (en megkostoltam, csak erdekesseg miatt, mint a habcsok), foleg a szinezo miatt (bar azt irja az ujsag, hogy artalmatlan az is).

A tobbi viragot krembol keszitettem, azt nem lehet elore, rogton ott a tortara...

Van egy harmadik fajta - gum paste - azt nem tanultam, nem probaltam meg.
Előzmény: Bandimacs (1671)
arthur1 Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1673
Hali Mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni!
A legkisebb fiunknak jövő hónapban lesz a 2. szülinapja és szeretnék neki én tortát sütni.
Nagy kedvence a Verdákból Matuka,őt szeretném tortából megformálni!
Ha valaki tudna nekem tanácsot adni abban,hogy hogyan kezdjek neki,milyen vázra kezdjem el építeni a tortát,mindenféle tanácsot nagyon megköszönnék!
Lehet e-mailben is!
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.26 0 0 1672
Ahogy fentebb írták, olyan sokat nem dob a dolgon, mármint az alapokon, lehet gyakorolni fondánnal. De ha nagyon kíváncsi vagy, szívesen küldök mittomén, 15-30 grammot, ez 1-2 adag, ennyivel egy virágboltot el tudsz látni :)
Előzmény: Bandimacs (1662)
Bandimacs Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1671
Köszi !
Meringue port még nem vettem, de tojásfehérje porom már van - Oetker féle, Londonból hozta a kollégám. Még nem próbáltam ki, de rövidesen szabira megyek és akkor nekiállok játszani vele.

" Meringue powder is a fine, white powder used to replace fresh egg whites and is made from dried egg whites, sugar, salt, vanillin and gum "
Azt hiszem az a "gum" ami ebben a meringue porban van - talán az a bizonyos tragacanth por lehet (vagy valami természetes gumi)

Agar agart - ez is valami gumi- már vettem a Vámház kőrúti Ázsia boltban , kipróbáltam, gyönyörű zselét lehet vele csinálni, de rájöttem, hogy ez is majd csak dekoráció lesz egy tortán, mert nagyon nem a mi ízlésünk :( Megmaradt, nem kellett senkinek és 1 nap múlva szívós, rugalmas és elég kemény állagú valami lett belőle :)
Emiatt gondolom, hogy talán ez az agar agar is jó lenne ahhoz a recepthez, amit írtál a tojásfehérje porral stb. együtt - virágnak.

A mi hagyományos habcsókunk receptjét kipróbáltam, de nem lett olyan szép virág belőle, mint amilyen a Te fényképeden van.

Előzmény: ZsuR (1670)
ZsuR Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1670
Gyakorlatiag a receptje a habcsok receptje. Tojasfeherje es cukor.

Amibo en csinaltam az tovabb elall, marmint munka kozben. A keszitese egyszeru - rajta is a dobozon:

Hozzavalok:

3 evokanal Meringue Por
4 csesze (kb fel kg) procukor, alaposan atszitalva (nem jo kihagyni, mert a csomo eltomi a dekoralo csovet)
6 evokanal melegviz

Kb 3 csesze lesz belole.

A tojasfejerje receptjet nem tudom - nem szoktam csinalni, de a habcsoke jo. Itt felnek a szalmonellatol, es mivel ez nincs sutve, gyakorlatilag nyers tojas - szaritva.

Előzmény: Bandimacs (1669)
Bandimacs Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1669
Igen, szeretnék előre csinálni virágokat, amelyek hosszú ideig elállnak. Nincs mindig időm a díszitésre is, ha vendégek jönnek.
Légyszi írjad meg a receptet, ha lesz időd.
Köszi
Előzmény: ZsuR (1667)
ZsuR Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1668
Ezeket mind elore keszitettuk - es ha kellett felhasznaltuk.

Előzmény: ZsuR (1667)
ZsuR Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1667
Ugyes vagy - jol megoldottad!

Ha elore akarsz csinalni viragokat, jo receptem van - es barmikor fel lehet oket hasznalni.

A kicsi lila ibolyat nagyon szeretem - no es lehet zold levelkeket is hozza, nagyon mutatos. Elall zart edenyben vegtelen ideig.
Előzmény: Bandimacs (1663)
Bandimacs Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1666
Köszi !
Megfogadom amit írtál és szépen nekiállok gyakorolni :)
Azt hittem, hogy ez a tragant massza valami csodaszer - mivel a fent lévő videókon stb. mindenhol ezt használják virágokhoz - de azért persze a lelkem mélyén éreztem én, hogy nem az alapanyagban hanem inkább bennem van a hiba.
Előzmény: bnorsi* (1664)
sznoemi Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1665
Íme az én újabb művem.
A tetején kicsi borítékok és órák vannak (ha nem látszana rendesen), mert postás-órás családnak készült születésnapra.

bnorsi* Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1664
Szia!

Szerintem nem lehet semmivel sem helyettesíteni a tragant port. De amíg fondantból nem megy a virágkészítés szerintem felesleges is beruházni rá. Ez csak az én meglátásom. Ha már tudsz csinálni szépséges rózsákat, akkor a tragant lök rajta még egyet, mert vékonyabbak lesznek a szirmok, de szerintem ennyi, amivel többet tud.
Előzmény: Bandimacs (1663)
Bandimacs Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1663
Előzmény: Bandimacs (1662)
Bandimacs Creative Commons License 2010.05.23 0 0 1662
Megpirítottam a mandulát és a krém nagyon jól sikerült, a torta nagyon finom lett. A díszítés már kevésbé... sajna. Unidec masszát festettem Wilton festékkel halvány lilára (burkolat) és ugyanebből sötétlila virágok kerültek volna a tetejére. A pici virágok csinosak lettek de a nagyok- pocsékok. Kénytelen voltam lerohanni a virágüzletbe és venni 1 cserép afrikai ibolyát és virágdróttal abból került pár szál a közepére.

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e valami áthidaló megoldást a tragant por helyettesítésére ? Eddig már egy kisebb vagyont költöttem felszerelésre :) és nem nagyon fűlik a fogam ahhoz, hogy 20 dekát vegyek egyszerre - csak ha muszáj.
Szeretnék megpróbálkozni sugar gum paste virágok készítésével.

Előzmény: Vanessa_ (1643)
steller.zs Creative Commons License 2010.05.13 0 0 1661
Köszönöm szépen nagyon jó ötlet.
Előzmény: verzsike (1660)
verzsike Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1660
Valami nem lett jó, megpróbálom még egyszer betenni a linket.

http://www.biciklis.hu/en/spd/unas_361764/Nagy_kerekparos_sutoforma
Előzmény: verzsike (1659)
verzsike Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1659
Szia!

Esetleg ilyen formával meg lehetne oldani, vagy álló bicajt szeretnél?
Előzmény: jack80 (1656)
Vanessa_ Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1658
Halaliak:) Nekem most lesz a hetvegere egy emeletes tortam, mert a kislanyom 19, a kisfiam 11-eves lesz a holnapi napon:) Emeletes tortaval oldom meg, mert ugyan mindketten mas izt kapnak, de ket torta nagyon sok lenne. Majd teszek fel kepet:)
Előzmény: sznoemi (1653)
Vanessa_ Creative Commons License 2010.05.12 0 0 1657

Szia:)

Hat bringanak szerintem en nem allnek neki, illetve egy elethunek nem. Szerintem probalj meg egy stilizalt kerekpart alkotni.

Előzmény: jack80 (1656)
jack80 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1656
Sziasztok,

Légyszi segítsetek nekem. Bicikli alakú tortát szeretnék csináltatni, de mindenhol azt mondják, hogy bonyolult és nem vállalják. Valamelyőtök esetleg nem tudna készíteni?
Előre is köszi a választ.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1655
Nagyon klasszak :) a "táskában" mi van?

Miért lenne drága? Én wilton pasztát használok, és abból a fekete is ugyanannyi, mint a többi :) Annyi, hogy állnia kell egy kicsit, hogy teljesen befeketedjen, de teljesen jó feketét csinál.
Előzmény: sznoemi (1653)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.11 0 0 1654
Szia!

Az ACM-es tortánál marcipánra rajzoltam cukormázzal, ezt tejszínes bevonatra nem nagyon fogod tudni alkalmazni. De mint írták, az teljesen járható, hogy színezel tejszínhabot, és azt habzsákkal szépen kinyomod mintába, a legegyszerűbb valóban csillagcsővel kicsillagozni. Sok sikert :)
Előzmény: kagabor (1650)
sznoemi Creative Commons License 2010.05.10 0 0 1653
Szeretnék feketére színezni bevonatot és a fekete festék elég drága. Olvastam azonban egy fórumon, hogy széntablettával színeznek (alkoholban feloldva). Hallott már erről valaki valamit? Használja esetleg valaki ezt a módszert?

Az elmaradásomat pótolom. A névnapi torta + 1 ballagási torta és egy tortadísz:

Vik 23 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 1652
No, megnéztem. Szóval egy sima bevonatot akarsz festett díszítésekkel.
Sima bevonatot természetesen csinálhatsz ebből a tejszínes krémből. Egyszerűen bekened a tortát a krémmel, és egy széles pengéjű késsel elsimítod. Ez a dolog egyszerűbb része.
A bonyolultabb az, hogy hogyan tedd rá a színes részeket.
Megmondom őszintén: én csillagcsővel nyomogatnám rá.
Vik 23 Creative Commons License 2010.05.06 0 0 1651
Szia!
Mivel az oroszkrém torta krémed olyan, mint az enyém (remélem, tőlem van! :-DDD), egyrészt ajánlom a gyümölcsös díszítést. De majd mindjárt visszakeresem, hogy milyenre gondoltál.

oroszkrém torta
kagabor Creative Commons License 2010.05.04 0 0 1650
Üdv!

A segítségetekre van szükségem! Ma fogok készíteni egy oroszkrémtortát, aminek a tetejére szeretnék egy egyszínű, de nem csak vonalakból hanem kitöltésből is álló dekorációt készíteni. Amit az 1245. hozzászólásban látok, az ACM-os torta, na az az etalon!

A krém úgy néz ki, hogy tejszínt habosítok, és hozzáadok 2 főzés nélkül elkészíthető pudingot. Ennek egy részét hagyom meg a torta bevonásához. Tehát ez az anyag nem olyan merev és sima, mint a fent jelzett torta teteje. Nem értek sem főzéshez, sem sütéshez. :( A piskótalapot is úgy fogom venni. :S

Milyen technikával készíthetném el a dekorációmat? Ha kísérletezek cukormázzal, akkor hamar rá fogok jönni, hogy hogy működik? /1-2 órára gondoltam. :)/ Van esély ilyen felületen ezt használni?
TESCO vagy CBA van célpontban. Vegyek inkább ott valami tortadekorálásra való szert? Mit ajánlatok? Körvonalhúzásra ugye mást használjak, mint kitöltésre?

Totál tanácstalan vagyok, de a végletekig nagyon elszánt is!

Köszönettel:
kagabor
bnorsi* Creative Commons License 2010.04.28 0 0 1649
Noémi, egy órát pihent a fondant és alig kellett bele keményítő. Most ez sikerült a legjobban eddig. Baromi jó lett az állaga. Amiben változás volt az eddigiekhez képest az a porcukor. Most sweet family csillámot használtam és eddig ez a legtökéletesebb!

Úgyhogy annyira nem fontos 1-2 óránál tovább pihentetni, de használ neki, mert másabb lesz kicsit.

bnorsi* Creative Commons License 2010.04.28 0 0 1648
Noémi, az enyémen nem érezhető a méz. Én a Pennyben kapható macimézet veszem. Kimérem előre a mézet és a vajat egy pohárba, és mikor megmelegszik a zselatin akkor hozzáöntöm. Én nem vízgőz felett csinálom csak simán egy lábasban. Ha túlforralod a zselatint, akkor semmi haszna nem lesz. Azért is mérem ki előre a vajat és a mézet, mert mire belecsorgatom a zselatin ezerszer túlforr. Mikor kicsit meghűlt akkor adom hozzá a porcukrot. Nekem így van a recept, hogy ha szükséges még vajat és keményítőt lehet bele tenni és pihentetni kell. Na, ma nem fogom, mert most lettem kész 2 adaggal és délután megy is a tortára. Én eleve keményítőn nyújtom és van, hogy 2-3 alkalommal ki kell nyújtanom, hogy ne szakadjon és jó legyen a tortára. Ha túl sok keményítő megy bele, akkor kemény, törik. Ekkor vajjal lehet ellensúlyozni. Ki kell tapasztalni kinek mi válik be. Most a dupla adaghoz pontosan 3 csomag porcukrot használtam fel. Mikor minden kész én ecsettel vizet viszek fel rá, ettől kap egy szép fényt, kicsit puhább hatása lesz és a keményítő is lejön róla.

Glycerint gyógyszertárban tudsz venni és olyan 400 ft körül van, de van ahol nem adják ki, mert nem túl egészséges kajákba tenni.

De a Tescoban van fehér MM, igaz horror áron vagy a Pennyben kaphatót kettéveszed és akkor lesz fehér fondantod. Az ottani fehér és r.szín.
Előzmény: sznoemi (1647)
sznoemi Creative Commons License 2010.04.26 0 0 1647
Pont azt akartam kérdezni, hogy méz helyett mit lehetne beletenni, mert borzasztóan méz ízű lett és nekem nem is ízlett emiatt.
Sőt, nem akart feltapadni a tortára sem (bár ez talán azért van, mert nagyon kemény lett)
A pihentetésnek mi az előnye?
Mert én nem pihentettem. Könnyebben kezelhető lesz?
Hol tudok venni glicerint? Gyógyszertár?
A te tortádon olyan jól formázhatónak néz ki a bevonat.
Miért csak másnap gyúrod bele a keményítőt?

Bocsi, ha sok a kérdés, de én még csak most barátkozom ezzel a masszával. Tudni szeretném a titkait és a trükkjeit. :-D
Előzmény: bnorsi* (1646)
bnorsi* Creative Commons License 2010.04.25 0 0 1646
Noémi, én már régen ezt a masszát használom annyi különbséggel, hogy a keményítőt nem teszem bele csak másnap amikor már pihentettem.
Tökéletesen fehér fondantot a desszer.eu oldalon találsz, abba kell glicerin a méz helyett és az hófehér lesz. De ennek a masszának 600 ft kilója, ha kiszámolod. Most én 3 adagról készítettem, az lett 2 kiló és 1200 anyagköltsége van + a te munkád, gáz, víz ... Az Unidec, ami hófehér már 900 ft-tól kapható, szóval nem biztos, hogy megéri készíteni.

Én ezt a tortát csináltam tegnap.
Előzmény: sznoemi (1645)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!