Keresés

Részletes keresés

zolika1981 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 835
A dokik szerint a lágyéksérv elég gyakori dolog de ez főként a bal oldalon jelenik meg igen ritka hogy jobb oldali vagy mindkét oldali. Azt nem fogják garantálni hogy a másik oldalon nem jelentkezhet ugyanez a probléma, előfordulhat. Szövődmény minden esetben előfordulhat lásd az én esetem pár hozzászólással lejjebb. A lágyéksérv 2 fajtája ismeretes a veleszületett (ez már születés óta alakulóban van) ennek jellemzője hogy a sérv végén a here van a másik eset pedig a spontán kialakult lágyéksérv. Az ok pedig hogy gyenge a hasfal és ezért tud kitüremkedni a bél.
Mivel az hogy "spontán kialakult" szakkifejezés ezzel mindent el is árul tehát egyszer csak jön nem hiszem hogy lehet ellene tenni.
Előzmény: tristen (834)
tristen Creative Commons License 2010.05.29 0 0 834
Sziasztok!

Annyit azért még megszeretnék kérdezni, hogy amennyiben kialakult nekem egy jobb oldali lágyéksérv, mennyi az esélye annak, hogy bal oldalon is kialakulhat ilyen sérv? Egészen kicsi az esélye, vagy számíthatok arra, hogy évek múlva mehetek a másik oldallal is a kés alá?

És még annyit kérdeznék, hogy amennyiben sokkal jobban odafigyelnék az eddigiekre, mire figyeljek oda? Tehát megelőzhető lett volna ez a dolog, vagy tervszerűen a legtöbb férfi honfitársamnál bekövetkezik ez az állapot?

Köszi a választ!

üdv!
tristen Creative Commons License 2010.05.29 0 0 833
Sziasztok!

Köszi szépen a megnyugtató szavakat. Iparkodom túlélni ezt az egészet. Addig is olvasgatom a sok -sok értékes hozzászólásokat.

KITARTÁS! :)
landsmann Creative Commons License 2010.05.29 0 0 832
Az, hogy a műtét után egy darabig semmit, ebben a formában nem igaz. Nyilván attól függ mi a munkát. Ha pap vagy, prédikálni tudsz. Ha vaskohászati munkás, na akkor már húzósabb. De viccet félre téve, majd meglátod, hogy milyen gyorsan javul a helyzet műtét után. Na persze, ha nem lesznek komnplikációk, mert ugyebár némi hibaszázalék mindig lehet. Úgyis érzed majd, hogy mit bírsz. Eleinte a járás is keserves, de ez nem is apról napra, hanem jóformán óráról órára javul. Én két műtéten vagyok túl, mindenféle komplikáció nélkül egy mezei megyei kórházban, teát semmi extra ellátás és szolgáltatás. De semmire nem lehetett panaszom.
Előzmény: tristen (830)
zolika1981 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 831
Annyira nem veszélyes az első 2 hét nehezebb picit utánna a seb már gyorsan gyógyul erőlkodni még nem szabad de már jobban tudsz mozgolódni valamit valamiért. :-)
Inkább 1 hónapig tartózkodj a nemi élettől minthogy éveken keresztül azon törd az agyad hogy vajon elszalad e a csaj ha levetkőzöl :-).

Am azért tragédiának nem mondható ez a betegség inkább csak elég kellemetlen de még mindig jobb mintha szív-re vagy rák-ra műtenének na az a tragédia.
Előzmény: tristen (830)
tristen Creative Commons License 2010.05.29 0 0 830
Sziasztok!

Elnézést kérek, amiért nem kértem felvilágosítást e- mail -ben.

Sajnos egyoldali lágyéksérvem van, és hamarosan megoperálnak.

El vagyok kenődve, mivel a műtét után egy darabig semmit sem tudok majd csinálni, legalábbis ezt mondta a doki. És a szex akkor hol marad? :) Na jó, ez vicc volt!

Legyen sok erőtök ... elviselni kinek - kinek ezt a borzalmat.

hali
zolika1981 Creative Commons License 2010.05.29 0 0 829
Köszi a választ igen a zuhanyzás valóban egyszerűbb de már hiányzik az elterülés :-) Engem 10.-én műtöttek.

A másik kérdés... probléma műtét egész nap elég folyamatosan fájdogált szó szerint 24 órát persze vagy 4 fájdalomcsillapító közül 1 sem használt.
Aztán rá 2 napra hazaengedtek de pár napon belül azt vettem észre hogy rosszabb mint műtét előtt bal oldalon nagyon feldagadt a zacsi visszamentem varratszedésre azt mondták jegelni kell meg szoros alsógatya na persze hazaérkezéstől ezt is tettem
aztán jött a második kontroll és a kínos felismerés hogy a duzzanat nem múlt el és átküldtek az urológiára hogy nézze meg valami hozzáértő így is lett 4 óra várakozás után bementem a dokihoz és megállapította hogy herevízsérvem van ennek marhán örültem így 2 héttel műtét után. Az urológus felvetette hogy ugyan meg lehet próbálni leszívni a vizet ám nagy a valószinűsége hogy újratermelődik és állítólag nagy a fertőzésveszélye és mindenképp újabb műtétet javasol erről van esetleg valakinek véleménye tanácsa?
A legbosszantóbb az egészben hogy a lágyéksérv műtét egy "rutinműtét" és most ott vagyok hogy újabb műtétre bíztatnak ráadásul állítólag ez a herevízsérv egy nagyon ritka szövődménye ennek a műtétnek és állítólag én vagyok az a 2 százalék akinél előfordul ... a vicc az egészben hogy egy ismerősöm szintén lágyéksérvel műtötték előttem 2 héttel ugyanabban a kórházban és képzeljétek herevízsérve van ..... ami egy nagyon ritka szövődmény ... tanácstalan vagyok mit tegyek mennyek el műtétre megint keressek más korházat vagy esetleg van valami más megoldás amiről nem beszéltek már a gondolatátol is irtózom újra befeküdni ráadásul az urológia hallatán a katéter jut eszembe és már ki is ráz a hideg meg persze az egészséges félelem most akkor én leszek az 1 igen ritka akit véletlen kiherélnek :-)
váá ráadásul több mint egy hónapja nem voltam dolgozni és most újabb 1 hónapig kényszerülhetek betegállományba az még a végén megint szövődmény lessz meg azért az ember ha olyan helyen dolgozik ahová kedvel megy be és szereti a munkáját akkor elgondolkodik hogy meddig viselik el hogy ott dolgozom de csak lélekben vagyok ott...
ha valakinek van valami tanácsa megoldása vagy tapasztalata a vízsérv-ről nagyon szívesen venném
landsmann Creative Commons License 2010.05.29 0 0 828

Én gyakorlatilag első naptól, ahogy a kórházból hazajöttem. Persze némileg változtatni kellett a szokáson, mert úgy simán beleülni nem tudtam a kádba, vagy nehezen ment volna. Így inkább letérdeltem, majd a lábamra ültem. Talán a műtét utén 2-3 héttel tanyáztam a kádba a régi módszer szerint.

Először én is gondolkodóba estem, hogy is kellene tisztálkodni, mert ugyebár ha zuhanyzónk lett volna, abban könnyen ment volna. De kádban egy kicsit problémásabb.

Előzmény: zolika1981 (827)
zolika1981 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 827
Sziasztok még új vagyok itt első kérdésem az lenne hogy a műtét után mikortól lehet rendesen teli kádba fürdeni?
tristen Creative Commons License 2010.05.27 0 0 826
Szia!

Köszi szépen az információkat!

hali
Előzmény: Daytona (824)
tristen Creative Commons License 2010.05.27 0 0 825
Szia !

Köszi a gyors választ! Fogok írni!

üdv.
Előzmény: Nezaklass_ (823)
Daytona Creative Commons License 2010.05.27 0 0 824
Jaja, ez lehet, hogy heresérv, mert azért lágyéksérvnél lehet látni a puklit. Persze heresérvnél meg lehet látni/érezni, hogy az egyik oldalon megnagyobbodott a cucc, de tényleg sebész kell hozzá, mert a tünetek akár sérvre is utalhatnak.
Amúgy a heresérvtől sem kell megijedni, ugyanaz, mint a lágyék, csak másik irányba terjeszkedik. :)
Előzmény: tristen (822)
Nezaklass_ Creative Commons License 2010.05.26 0 0 823
Keress egy sebészt.Attól hogy nem érzel tapintással semmit még ott lehet,de lehet ún. heresérv is.E-mailben írd meg nekem hova valósi vagy,ha errefelé laksz,tudok dokit ajánlani.
Előzmény: tristen (822)
tristen Creative Commons License 2010.05.26 0 0 822
értelemszerűen a herezacsimból kiderült persze
tristen Creative Commons License 2010.05.26 0 0 821
Ja és amikor hapcizok, akkor is nagyon fáj................ :) (egy férfi vagyok)
tristen Creative Commons License 2010.05.26 0 0 820
Sziasztok!

Egészen új vagyok itt köztetek.

Nekem az a gondom, hogy egyelőre orvos még nem látott, de a problémám a következő.

Amikor sokáig ülök, szinte elviselhetetlenül megfájdul a jobb herémnél, és érzek is a hasamban szúró fájdalmat, amikor például derékhajlítást végzek.

Kérdezem Tőletek, lehet ez lágyéksérv? Az önvizsgálódás eredményeként a hasamnál nem tapasztaltok kiemelkedéseket, de engem ez a herefájdalom nagyon zavar, mivel általában ülők munkát végzek, és már fél óra múlva is alig bírok ülni, mindig meg kell igazítanom a herezacsimat, .... szóval elég kellemetlen. (feszült, szúr, meg ilyesmi)

Köszönöm a választ!

üdv!
landsmann Creative Commons License 2010.05.19 0 0 819
Nekem egyszerre alakult ki mindkét oldalon, de észre sem vettem. Szűk 3 hónap különbséggel lett fércelve mindkettő.
Daytona Creative Commons License 2010.05.17 0 0 818
Mindkét oldalon volt, öt év eltéréssel. :) Igen, azt mondják, akinek az egyik oldalon kijön, annak elég nagy az esélye a másik oldalra is... tényleg be kellene hálózni az egész hasunkat. :)
Előzmény: viktorus (817)
viktorus Creative Commons License 2010.05.17 0 0 817
neked két oldalon volt sérved?Vagy egy oldalon?
Hát saja az anatomia selejtesen hatott ránk sérvesekre. :-)
De jó lenne egy koplett uj alhas:-)
Előzmény: Daytona (816)
Daytona Creative Commons License 2010.05.14 0 0 816
Szerintem az k. sok idő, gondolom hónapokban mérhető.
Előzmény: viktorus (815)
viktorus Creative Commons License 2010.05.13 0 0 815

Halihó.

Szerintetek amikor berakják a hálót a lyukra,akkor azt mennyi idő múlva nővik be a szövetek!Mármint nekem még mindig ha állok akkor érezhető a pukli,amit pár hete írtam!De a doki mikor visszamentem azt mondta ez o.k.!Csak azt nem mesélte el miért is o.k. ez!

landsmann Creative Commons License 2010.05.06 0 0 814
Jaja, nálam is így van. Már én is tudom, hogy mikl azok a megerőltető munkák, amik után nyugodtan számíthatok rá, hogy 1-2 hétig féj egy kicsit. Nem is annyira fájdalom ez, hanem inkább csak amolyan húzó érzés. Már én sem aggódom. Mondjuk ettől függetlenül majdnem 5 évvel a műtét után is csak a jobb oldali szokott így háborogni. :)
Előzmény: Daytona (813)
Daytona Creative Commons License 2010.05.06 0 0 813
Ha nagyon bosszant a dolog, akkor hívd fel, megér ennyit, hogy megnyugodj. De szinte biztos, hogy valami banális oka van, nem aggódnék a helyedben. Nekem néha egy rossz mozdulattól is meg szokot fájdulni és már kitapasztalta,. hogy melyik az a típusú fájdalom, ami akár egy hétig is eltarthat. :)
Előzmény: lejszlovitez (812)
lejszlovitez Creative Commons License 2010.05.05 0 0 812
Szia!

Kozben rajottem, hogy egy dolog volt, amit csinaltam: szombaton olyan alsonadrag volt rajtam, ami nem tart semmit. Sosem hordok ilyet, most kiprobaltam. Ezutan jelentkezett a fajdalom, ami azota is tart. El tudom kepzelni, hogy a golyszli logasa meghuzta a rendszert egy kicsit, es ezt erzem most. Mutet utan volt hasonlo erzesem 2-3 hettel...

Azert orlodom, hogy felhivjam-e a dokit.. :D

laca
Előzmény: Daytona (811)
Daytona Creative Commons License 2010.05.05 0 0 811
Nekem lassan pont egy éve csinálták, de időnként még most is belehasít. Szerintem elkerülhetetlen, hogy egy megbolygatott dolog időről-időre megfájduljon, még a régi, öt évvel ezelőtt operált sérvem helye is szokott időnként fájdogálni. Egyszer-egyszer olyan is volt, hogy úgy fájt, hogy komolyan megijedtem, hogy kiújult, aztán kiderült, hogy mégsem.
Előzmény: lejszlovitez (810)
lejszlovitez Creative Commons License 2010.05.05 0 0 810
Sziasztok

Engem is miniplasztikaval mutottek meg november kozepen. Mostanaig minden klassz is volt, azonban 3-4 napja van egy furcsa erzesem, a muteti hegg allatt kb 1 cm-rel van egy tompa szuro-ego erzes, amit napjaban eleg sokszor erzek. Nem emeltem, nem csinaltam semmi extrat, egyszer csak azt hiszem szombaton vagy vasarnap kezdtem el erezni ezt az erzest. Azt nem ertem, hogy fel evvel a mutet utan ez most miert es hogy es kulonben is... :( Persze lehet, hogy semmi koze az egesz serves tortenethez, csak mivel ott van, most hirtelen nem tudok masra gondolni :( Masnak van esetleg hasonlo tapasztalata ennyivel a mutet utan?

Koszi

laca
viktorus Creative Commons License 2010.05.04 0 0 809

Tényleg olyan,de mindenhol ahol vágtak,azaz 4 helyen:-)

Megnyugtató

A másodiknál már rutinból nyomom majd

Előzmény: landsmann (808)
landsmann Creative Commons License 2010.05.03 0 0 808
Volt bizony. Ez normális. Az átvágott idegszálak játékot űznek az emberrel. :) Én inkább apró áramütéshez hasonló érzésként írnám le. Néhányszor előfordult nálam is, de talán 5-6 alkalommal.
Előzmény: viktorus (807)
viktorus Creative Commons License 2010.05.03 0 0 807
időváltozást ki hogyan éli meg??
Voltak belenyilalások?
Ez normális 3 héttel utánna?
Nezaklass_ Creative Commons License 2010.04.29 0 0 806
Olcsó,csak egy érvényes TAJ kártyát kértek :-)
Előzmény: viktorus (805)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!