Találtam egy új, vagy legalább is számomra új halszem obit, kíváncsi lennék használt-e már valaki ilyet, tapasztalat, miket lehet tudni róla....halszem
Talán az első vagy második lehetett, nem emlékszem. Ez valami megnyitás előtti nap volt ha jól emlékszem, így nem volt akkora tömeg. Próbáld ki a Wordpress-t, nekem bejött.
Akkor marad a 300-as tele. A 2006-os luxus autó show, ha jól emlékszem az volt az első ugye? Mert azon én is kinn voltam, bár az én képeim nem lettek annyira jók....
Majd ha összedobok vmi weblapnak mondott valamit, akkor majd teszek fel képeket, meg montázsokat... bár lehet berakok ide 1-2-t. Bár mondjuk ez nem az a topik :D
Az állvány nélküli nadirt hogy lehet behelyezni a képbe? Még a Ptguiban valahogy? Mert az equirectangular képen a szélek sz*rrá vannak torzulva, azt PS-ben csak hasonlóra torzított nadirral tudnám editálni (?) De még úgy sem tűnne könnyűnek, mert nehéz átlátni, hogy mi micsoda egyáltalán.
Lacipano írta, hogy "az eredeti képeket kikapcsolva kirendereled az embereseket "Individual layer only" módban" Valami ilyesmi a megoldás erre is?
Igen, pont ilyet szeretnék majd :) Most ott tartok, hogy sikerült összehegesztenem egy gömböt PTguiban. A progiból mov-ba kiexportálva egész jó, csak azt nem tudom, hogy varázsoljam rá a nadirt. Ha psd-be mentem, és editálom photoshopban, abból hogy csinálok újra gömböt?
s még mielőtt mondanád, hogy van hiba benne, a lábát az állványnak benne hagytam, direkt, (meg a tükröződést is!) ez csak egy próbálkozás volt unalmamban. (ettől még kiszedhettem volna tudom...)
Szappi az állatkertes képeket milyen obival csináltad? Azért kérdezem mert lassacskán én is kinézek oda, és majdan szeretnék hasonló közeli képeket készíteni. 300-asnál nagyobb kell, v elég az is? Üdv!
Nem tudom mennyivel ad többet, mert a 6-6-os változatot még nem próbáltam. Egyébként amikor kezdetem gömböket csinálni nekem ezt ajánlották, illetve itt is http://www.vrwave.com/panoramic/photography/lens_database.html szerepel mint egy lehetőség. (Nikon D90-es gép) Én azért tartom jónak, mert a vizszintes képekkel nem 'vágok ketté' semmit, pl. embereket,(ez a panoráma fő része) a zenitet nem kell külön meglőni, mert felül összeérnek a képek( az NN3-nál nem is tudom a +90-t állítani, mert a gépváz megakad) , és ha olyan a nadir azt sem fontos mert ott sincs lyuk, csak az állványt kell kiszedni.
Nekem Sigma 10-20-m van és én 8+4+4+nadirt készítek. Tehát 8kép 45 fokonként, majd 45fokban döntve le és fel 4-4 kép (90 fokonként) és végül kézből a nadir. Ez mivel ad többet, mintha 6-6 képet készítenél körben -45/+45 fokonként?
Én néha szabadtéren a Nikon 10,5-el is hasonlóan készítettem el a képeket (-30/+30 fokonként 2x6-ot), mert az égboltot nem mindig sikerült összepontoznom, ha nagy üres tér volt felettem.
Azért kérdezem, mert most vettem egy Nikon 10-24-et, arra várok, hogy ne essen az eső, az udvaron megkeressem a nodális pontját és készítsek néhány próbaképet....
Igen, ezzel tisztában is vagyok. Látom azokat a panorámákat, amit itt lőttök, és csak nézek bután, hogy ezt hooogy? :) Biztos is voltam benne, hogy ez nem pár hét, sőt pár hónap tapasztalata, hanem inkább éveké.
Abban reménykedem, hogyha jól elkészítettem a helyszínen a képeket (tehát megvan a szükséges átfedés, élesek, jól exponáltak, stb), akkor az összerakásba már ráérek utólag beletanulni. Leginkább a helyszínen tudom ezt most elk*rni, azt hiszem. Raw-ban fogok lőni exposorozatot, manuál fókusz, szűk rekesz, stb stb, aztán a többi már remélhetőleg a gép előtt dől el.
Azért kezdtem csak el most a szoftveres részét próbálgatni, hogy mégis legyen valami rálátásom a működésére. Például tegnap baromira örültem, hogy az üres falamon itt-ott találtam egy-egy hibát, különben sokszor nem tudtam volna elegendő kontroll pontot találni. Gondolom így már csak 999 buktató van előttem :)