Keresés

Részletes keresés

gombilacy Creative Commons License 2010.05.21 0 0 4173

Parfi, a hőszabályzódról tudsz képet mutatni? +ár.

Üdv

Előzmény: Törölt nick (4171)
gombilacy Creative Commons License 2010.05.21 0 0 4172

Szia renegar!

az a 3*100W miért kell hogy annyi legyen? nekem 2*60W van és bőven elég.

Meg persze, mennyi köbmétert szeretnél fűteni?

A másik, hogy bojler hőszabályzó, az erre a célra teljesen értelmetlen, mint az előttem szóló is mondta, pontosabb lenne egy digitális szabályzó

Üdv

Előzmény: renegar (4168)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.21 0 0 4171
Digitális mérő müszer 1tized pontosságu van feleslegben eladnám keltetéssel kapcsolatban ha van kérdés szivesen válaszolok. Van egy régi müszerem is mai napig is pontos Az első amit használtak keltetőhöz-
55törpe Creative Commons License 2010.05.21 0 0 4170

Amiket én csinálok az pontosan tartja a hőt .

Meg épitéshez tudás kell .

Lehet kapni az se rosz de ahoz is tudás kell .

De amit én küldők  az már készen van devan kalibrálva kimenetre fütés rálehet kötni. Bekell dugni a konnektorba.  Már megy is.

Több minden  kivan vesézve . Mért nem  nézitek vissza a forumot?

gopeti Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4169
Üdv renegar! Talán csak annyi,hogy a boiler hőfokszabályzója megpiszkálva is 3-4 C fokos hiszterézissel dolgozik,és nem tudom milyen kelési arányt akarsz elérni.....De azért szereld bele,mert vészkapcsolónak első osztályú,ha baj van...A többi jól hangzik :D
renegar Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4168
Sziasztok elkezdtem építgetni a keltetőmet a forgatáshoz egy ablaktörlő motor fogja hajtani egy mosógép dob hajtása lesz összekötve lánccal és ez fogja meghajtani a tálcákat a a levegő keringetést 4 db pc táp ventilátor fogja végezni a fűtést 3 db 100w os égő a hőszabályozás még rejtély mert nincs rá ötletem de lehet h egy bojler hőszabályzója fogja végezni. majd készítek fotókat is eddig készítettem de 1 mb-os kicsit nagy ide holnap készítek kisebbeket és feltöltöm őket.
addig is ha van valami ellenvetés vagy tanács az várom
üdv renegar
zoli acsád Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4167
kőszi a segitséget neked il pirosvilámnak is de már mint irtam csak sziveségből tetem be a gépbe amugy a szomszédé a tojás csak nemakartam hernyónaktűni hogy nemteszem be neki a gépbe mégegyszer kőszőnőm nektek a gyors választ lehetséges hogy keresni foglak tojások űgyében csak még utánanézek a nevelésűknek iletve gondozásuknak mégegyszer kőszi
Előzmény: H . B a l á z s (4166)
H . B a l á z s Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4166
üdv!!
szerintem nincs semmi bajuk, mert nekem úgy mondták és én is tapasztaltam, hogy a fácán tojás jobban "bírja" ha kihűl. Nekem volt olyan hogy kelés elött pár nappal 5-6 órán át nem ülte a kotlós és csak utána tettem be másik alá és kikelt, igaz hogy bele is fulladt és nem annyi kelt ki amennyinek kellett volna, de valamennyi azér kikel. de szerintem is az lett volna a legjobb ha otthagyod, és had költse ki a fácán tyúk. és ha annyira kell fácántojás, akkor csak szólsz nekem és küldöm postán :D
Előzmény: zoli acsád (4164)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4165
Bizonyára igen, de inkább ott kellett volna hagyni és a fácán tyúk visszament volna. Nagyon nehéz a felnevelésük. De azt valami fácános lapon kéne megkérdezni, hogyan kell felnevelni őket.
Előzmény: zoli acsád (4164)
zoli acsád Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4164
heló mindenkinek lene egy kis gondom remélem tud valaki tanácsot adni a szomszédom talált fészekben 11db fácántojást 1 db a hazaszálitás kőzben megtőrt kb 1-1,5 óra alat ért a fészekből a keltetőig azt az 1 db feltőrtem kb 10-12 napja űlhete a fácán kotló gyengén mutatot életjeleket lehetséges hogy a tőbi tuléli?
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4163

Én csak 1 hét tárolás után szokom forgatni a tojikat. Igaz úgy állitom be hogy az egy hét alatt összejöjjön annyi tojás amivel tudom inditani a gépet. Én is tojás tálcára gyűjtöm és a tálca egyik oldalaalá egy fa kockát teszek és másnap a másik oldala a lá teszem a kockát és igy hol erre, hol arra dől a tartóval együtt.

Nagy jelentőségét nem tudtam soha be bizonyitani, inkább a hosszú tárolás ami árt a tojásnak, ill. az embriónak.

Előzmény: fapeter (4155)
SASA74 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4162
Kedves Fapeter.

Gondolom (Hakijaninak köszönhetően) átsiklottál a 4022-ön .
Ha tudsz kérlek válaszolj.

Köszi Sanyi.
fapeter Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4161

Akkor gondolom, az sem világos, hogy

ha az asztali keltetödben 12 óránként kell forgatni,

akkor az azt jelenti, hogy 12 óránként kell forgatni!!!

(tehát, ha az elözö forgatás óta eltellett a 12 óra, akkor ...)

a "12 óránként" ugyanolyan egység, mint a "naponta"

A Bogenfürst féle könyv jó! Csak kell némi általános inteligencia, hogy a leírtak egyértelmüek, és érthetöek legyenek.

(ezt sajnos nem adják a könyvekkel, ez lenne a saját erö, amit Neked kell hozzádani)

Nem akarlak megbántani, de mielött kérdezel, TEDD FEL A KÈRDÈST MAGADNAK, és ennek tükrében nézd át a topicot.

(ha lusta vagy, segít a bal oldali keresés menü "hozzászólások között" opciója. beírod a keresett szót, és ...)

Ha ezek alapján nem találsz választ a kérdésedre, erre való az "új hozzászólás" gombóc...

Az, hogy "én pont így csinálom", meg a " miért nem megy fel a kép" hozzászólások feleslegesen szaporítják a hozzászólások számát, pont a Te "fajtádat" riasztja el az olvasástól. - tehát a te fajtád tartja távol a te fajtádat... ez a természetes szelekció!

a gyengék befulladnak

és akkor lehet követelözni...

Előzmény: hakijani (4159)
hakijani Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4160
pont ugyan így tárolom:):)
Előzmény: 55törpe (4154)
hakijani Creative Commons License 2010.05.20 0 0 4159
szia Péter a gyűjtögetésnél forgatom ez tiszta de elég egyszer egy nap ez nem volt tiszta vagy azt is napi kétszer ajánlót de értem olvasom !!!55töpe most olyan tojások vannak benne amiket a gyűjtögetésnél nem forgattam és a műhelyben tároltam15 fok körül!!de a következőnél forgatom a gyűjtésnél meg a többit amit ITT MEGTANULTAM !!

a könyv például nem írja a gyűjtési forgatást ja és egy hetes tojást ír !!nem jó a könyv marad ez a fórum 3szor annyit megtudtam tapasztalt emberektől !!!!!
Előzmény: fapeter (4153)
treedog Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4158

Üdv látogatók és törzsvendégek!

Ha a csibe körbetöri a tojáshéjat, és aztán pusztul el a tojásban,az milyen hibára vezethető vissza? Mert ha nem töri ki, és befullad az túl kevés, vagy túl sok pára.

renegar Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4157
Sziasztok honnan tudnék kiszerelni hőfokszabályzót vagy miből ami membrános??
mert már csak annyi hiányzik a keltetőmhöz és ha az is meg van akkor el tudom kezdeni az építést előre is köszönöm
Üdvözletem renegar
zoli acsád Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4156
heló amit fapater és 55 tőrpe irt tarsd szemelőt énis ebe a csapdába estem az elején keltetésre adtam a fejem nagyábol átfutotam a topikot jegyzeteltem ideális keltetési hőfok bujtatás satőbi de rájőtem a saját káromon a keltetés a tojásgyűjtése kezdődik és anak gondos tárolásával miota ezek alapján keltetek utolso keltetésem felűlmult minden várakozásom a keltetőbe tet tojások 92% kikelt ezértis merem azt tanácsolni hogy ne a bujtatáskor hány fok vagy hányszor spriceljem kérdésel kezdj hanem fusd át a topikot ahol a tojás tárolásárol irnak ot jegyzetej a végén értékeld a jegyzeted utána kezd az ideális hőfokal és igy épitsd fel magadnak egy keltetési utmutatót nekem bejőt és hid el megéri azt a kis fáradozást
Előzmény: hakijani (4152)
fapeter Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4155

Ha megfőzől egy olyan tojást, amit egy hétig forgatás nélkül tároltál, és egy olyat, amit naponta forgattál, és főzés után hosszában kettévágod, látni (és érteni) fogod, mi a különbség.

a gyüjtögetés alatti forgatás feladata, a csírakorong letapadásának elkerülése mellett,  a jégzsinór kondícióban tartása.

a jégzsinór feladata pedig a tojásszik (és később a fejlődő embrió) megfelelő helyen tartása a tojás belsejében.

Előzmény: 55törpe (4154)
55törpe Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4154

Há a gyüjtés közt forgatás? A tyuk ha tojik nem forgat de mozdithat . napi egy tojás . Én sose forgattam gyüjtéskor . Csak arra szoktam figyelni szellös hajen legyen hegyel lefeléa 30as tálcán.    

Ártani nem árt de nem fontos, szerintem.

fapeter Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4153

Már, ne is haragudj, de ebben mi nem volt egyértelmű a tojások gyüjtögetés alatti forgatásával kapcsolatban??:

gyüjtögetés, keltetöindítás:

max. 10-14 napig gyüjtögeted a tojásokat, naponta forgatva, 10-15-20 fokon, de lehetöleg állandó hömérsékleten tárolva.

nem értelek :-(

szerinted ezt hogy lehet úgy leírni, hogy te is megértsd??

hakijani Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4152
köszönöm Jutka a tojások a gépben fektetve vannak és most kelnek .nem tudtam hogy amikor a gyűjtögetés van akkor is kell forgatni vagy is azt tudtam mert már irták de azt hogy hányszor azt nem de igy tiszta el is kezdem őket forgatni.Olvasom meg írok vagyis másolok ezerrel de mindig felvetődik egy újabb észrevétel és a könyv nem mond semmi ilyet jó az alap dolgokat le írta de ha az alapján keltetnék meg amit a géphez adtak papirt valószínű vízi csirkém és aszalt csirkém lenne.:D:D:D
Előzmény: Ikresjutka (4146)
hakijani Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4151
nem sértődtem meg csak mindenki mindent mond egy és a könyv is mást ír kettő én meg nem építek gépet mert az nekem magas csak amit vettem azon próbálok javítani hogyha már kiadtam a pénzt érte legalább legyen csibém .Az állatkínzást én sem szeretem azért kérdezem meg hogy a csibének mi a legjobb és nem a saját fejem után megyek!!!
Előzmény: Törölt nick (4149)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4150
Múltkor olvastam egy elekronikai cég lapját ahol árulnak szabályozót 13.500ft és semmi leírás a másik bolt ugyanezt 5000 körül árulja leírással utasitással. Nekem szerencsém van mert egyik rokon fiú megcsinálja és ha kell be is üzemeli, de mivel énnekem a villany annyi, hogy rázós, (mert soha nem tanultam)meg sem próbálkozom késziteni. Ill most tervezek venni egyet, de egyeztetnem kell a fiuval, hogy majd kösse be, mert az a drága amit elszurunk.
Előzmény: gopeti (4148)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4149
Nem kell megsértődni én csak figyelmeztettelek, hogy ha sok apró dologgal kérdezgetsz nem lesz visszajelzés feléd. Picit gondolkozzál és ha semmiért sem megy akkor kérdezzél.
De ha elöbb az állatok szaporodását és a tojásban végbemenő változásokat kellene megtanulni és utánna keltető gépet épiteni. Mert így csak állatkinzás amikor olvasom, hogy 100 tojásból 5 kelt 35 belefulladt stb.
Az mi, ha nem állatkinzás, mert attól a perctől, hogy osztódik az embrió, mi vagyunk felelősek érte, még akkor is ha nem nagyon halljuk a csibe kétségbe esett csipogását.
Előzmény: hakijani (4145)
gopeti Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4148
Ok ok,én is csak azért reagáltam igy mert felháborított mit el nem kérnek egy(két) étermembránért,meg egy mikrokapcsolóért! és akkor ,ahogy még beszéltük,csak kéne valami vészleoldó is.....Üdv....
Előzmény: Törölt nick (4147)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4147
Szia
Én igazat is adok mert a technika nem áll meg, Aki ért a villamossághoz vagy van ismerőse aki segit neki megépiteni akkor nagyságrendel jobb az elektromos,de nem mindenki tudja megépiteni az elektronikát ( én sem) amilyen elektromos szabályozókat lehet kapni, drága és nem biztos, hogy egy házilag összeállitott gépbe jó. Nem beszélve arról, hogy ha komplett veszel sokba is kerül .
Üdv: István
Előzmény: gopeti (4143)
Ikresjutka Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4146
Szia. Szóval: mielőtt a gépbe teszed a tojásokat (amig gyüjtöd), akkor is kell forgatni, legalább 1x 1 nap, de nem kell kiszedni a tartóból, elég, ha megforditod a dobozt a másik oldalra. A gépben is már az első naptól kell forgatni, naponta minimum 2x, reggel és este, de itt nem tálcástól kell forgatni, hanem egyesével 180 fokban, és nem tudom milyen a géped, ha egyterü, akkor talán állitva, (ha nem jót irok javitsatok ki) de nem a csucsos felével lefelé, ha kétterü, akkor fektetve. Ezt én is majdnem elrontottam, de még az első nap felhivta rá a figyelmemet törpe55. Itt mindenki segiteni fog neked, de csak akkor, ha már elolvastad legalább a tehozzád irt válaszokat. De ha egy kicsit visszaolvasol, akkor többet is megtudhatsz, főleg azokról a dolgokról, amiket itt utólag megkérdeztél.
Én is innen tanultam meg a keltetést és most lesz vége hétvégén a második kelés. Olvasni, jegyzetelni, forgatni, szellőztetni, spriccelni. Csibéket melegiteni és ennyi.
Előzmény: hakijani (4133)
hakijani Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4145
NEM SZOPATOM MÁR BOCS!Olvasom van könyv is de az egész mást ír de mindegy hagyjuk!Arról meg nem tehetek hogy mindenki ilyen pitiáner szerinted az lefoglalja a topikot!!!

elnézést!mindenkitől!
Előzmény: Törölt nick (4140)
gopeti Creative Commons License 2010.05.19 0 0 4144
Ja ,és az étermembrán megmaradhat vészkapcsolónak föléállítva,és ha baj van,beugrik.:D:D:D
Előzmény: gopeti (4143)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!