Szerintem ezt gondold meg jól...Mi tavaly szeptemberben jártunk arra,elég hosszú száraz időszak után,és még így is volt itt-ott sár.Most milyen lehet,csak sejtem,van aki gyakran jár arra (azt hiszem Vagdalthúsék),biztosan tudna mesélni.Becskétől Szandavárig amúgy is elég dzsindzsás,(Szandavár nagyon szép+panoráma),utána a Cserhátsurány-Hollókő(főleg Nógrádsipek után)szerintem tiszta dagonya.
Ha ilyen marad az időjárás még pár napig,akkor nem csak a Maros-torkolatnál fog kelleni a bozótvágó macsete.Azt hiszem a legjobbkor terveztük be a Tapolca-B.tördemic távot,melynek 2/3 része aszfalt(Pünkösdkor),így talán nem dagonyázunk annyit.Legalább is remélem...
Úgy néz ki akkor, hogy nem a legjobb időszakban estem neki a Maros-toroknak, most tényleg bozótvágó-kés kell a haladáshoz. Sebaj, majd visszanézek októberben:)
Hát nem mostanában jártam arra. Van annak már hat éve is. Eltévedni nem lehet mert csak egy út (ösvény) visz a torkolathoz. Azon nem csodálkozom, hogy nem látszanak a jelzések mert utoljára tíz éve volt felújítva. Olyankor kell menni amikor még nem lombosodik be a növényzet. Egyébként dzsungelharc az egész és a szúnyogok is nagyon aktívak. Természetesen érdemes meglátogatni a helyet, pláne akkor amikor kilátszik a kőszórás. Annak a végéről remek fotókat lehet készíteni.
Sziasztok! Akkor itt is próbálkozok:) Járt már valaki a Maros-torkolatnál? Megéri? Én ma próbáltam megközelíteni, de egyrészt az odavezető piros háromszög sehol, másrészt ahol sejtettem a túrautat, terjedelmes dzsindzsás állta utam. Szegediek előnyben:)
A hétvégi kékezés utáni túramozgalmi érintőpontok felkereséséről pár kép:
1. Károlyi Kastély, Füzérradvány 2. Korabeli ágyékszék a kastélyból 3. A kastély kertjében a 293 éves platánfánál 4. A Fűzéri római katolikus templom emléktáblája 5. A román kori kőkapu 6. A templom oldalról
Nézd, Küklopsz! A hétvégén otthon megpróbálom előkaparni a könyveket (kettőt vettem ugyanis belőle, magamnak és &son-nak), mivel ezek nem csak utikalauzok, hanem pecsételőfüzetek is egyben, de mindkettő üres még. 2007-ben vettem őket, hogy majd a sógoréknál folytatjuk az E4-es utat miután befejeztük az OKT-t, de azóta nagyon megváltoztak az életemben a prioritások.
Ha megtalálom őket, felajánlom mindkettőt.
Egyébként a Kálvin téri térképboltban nekem is egy hónapot mondtak, de már két hét múlva telefonáltak, hogy értük mehetek!
Szia Hörpölin. Ma körbekérdeztem a térképboltokat, egyik helyen még életükben nem hallottak róla, a másikon csak rendelés 3-4 hét(jártam én már úgy, ilyen 3-4 hetes rendelési idővel, konkrétan egy cipő esetében hogy 2 hónap lett belőle:) ).. Ha esetleg neked már nincs szükséged a könyvre, szívesen megveszem egy privátban megbeszélt összegért.