No, a rendelhető extrákról sem híres a Suzuki, ugyanezen okokból. Sokágú palettát gyártani sem drága mulatság. Ennél nagyobb dolgok között sem lehet válogatni, nemhogy ilyen kicsiségek legyenek extralistán.
A kapcsoló az ablaktörlő kapcsolója. Ha akár egy pillanatra bekapcsolod, elindul a motor és a motor tengelyére erősített korong is fordul jó esetben a tengellyel együtt. Ilyenkor párhuzamosan kapcsolja az érintkezőket a kapcsolóval és egy fordulat után megáll, mert nincs bekapcsolva a kapcsoló és az érintkezők is nyitnak egy fordulat után.
Ha a kapcsoló be van kapcsolva, akkor csak töröl és töröl, ameddig ki nem kapcsolod. Ha kikapcsolod, de valahol félúton van a lapát, akkor továbbforog a motor egyésszen addig, ameddig az érintkezők nem bontanak. Ilyenkor a lapátok alaphelyzetbe annak.
Ha a korong, nincs fixen a motor illetve az áttétel tengelyén már nem a lapát végállásában lesz az érintkezőbontás.
Na szóval, nem is végállásérzékelő van benne, hanem egy érintkező, amely zár akkor, amikor te a kapcsolóval elindítod a forgást.
Ehhez a tengelyen szokott lenni egy nem egészen köralaku tárcsa, ami addig nyomja az érintkezőt, amíg az meg nem tesz egy kört és ezálltal a lapátok ismét végállásba nem kerülnek. Lehet, hogy a tárcsa van elfordulva egy kicsit a tengelyen.
Mindjárt csinálok valami Móricka rajzot, hogy mire gondolok.
Természetesen nem kell végállás kapcsoló, mert van benne áramhatároló és amikor az ablak teljesen le, vagy felment, akkor magátol kikapcsolja a motort.
A motor (pl. ablak felhúzás, vagy akár le is, de ez lényegtelen) megáll akkor is, ha valami az útjába kerül, pl. a gyerek keze, vagy akár a feje, vagy akármi, tehát nem lesz cserés. :)))
Természetesen lehet szabályozni az áramkört, hogy mekkora áramnál kapcsoljon le!
annyira azert nem hightech a cucc, hogy a vegallast kapcsolo erzekelje :)
szerintem szerkezetcsere lesz belole (az elsom, mikor megnyuvadt, azt is osszevissza jart (vagy tultorolt, vagy fel se ment a vegeig, lent meg fennakadt, vagy szinte leesett).
Szerintem senem motor, se nem kapcsoló, hanem a motorban a kapcsoló.
Na ezt most jól elmondtam. :))))
Tehát rossz helyen érzékeli azt, hogy végállásban van a lapát. Ez lehet a motorban lévő érintkező elmozdulásából adódóan, de lehet, hogy a lapát a tengelyen van lelazulva és így ez alapbeállításhoz képest máshol, ezért érzékeli azt, hogy végállásban van, holott nem is.
Talán még lehet a hátsó ablaktörlőt működtető szakaszos törlést megvalósító relé elektronikája még, bár ezt látni kéne, így látatlanba elég nehéz bámit is mondani!
valószínűségi sorrendet én a következőképpen állítanám fel a három esetet figyelembevéve: 1-2-3, vagy 1-3-2, vagy 3-1-2, vagy akárhogy is.
ha már ignác. hátsó ablak törlőm elkezdett játszani. a játéka a következőben merül ki: bekapcsolom, töröl egyet (de csak odafele) majd megáll. kikapcs-bekapcs, töröl megint mondjuk egy felet (tehát fél úton megáll). kikapcs-bekapcs törlés mondjuk megint egy egésznek a fele, azaz fél kör és ugyanott (a hátsó ablak közepén) megáll. nem tudom mi lehet a gondja. kapcsoló vagy a motor? hmm.
ha hiszed, ha nem nagyon nézegettem ezeket a dákókat. venni nem veszek (se lóvé, meg minek ha ott az ignác), de ezzel a modellel (meg a nagy logannel, bár inkább ez utóbbi) szemezgettem.
Márkamegítélés szempontjából nem az. A Dacia márkanév ma itthon mindent képvisel csak nem a minőséget, holott az adott szinten a jelenlegi Dacia bőven jobb minőségben mint sok más "értékesebb" márka. Nem ok nélkül árulják pl a Koleos -t Renault márkanév alatt, pedig az utolsó csavarig Samsung gyártmány ;)
Természetesen lehet benne valami, amit mondassz, sőt, de azt hiszem ez már így három és fél év távlatából veszett fejsze nyele.
Mindegy, amit tudok pótolok, vagy fejlesztek még rajta egy kicsit (tanítható ablaktörlő vezérlő, a mostani fejlesztésü mikrokontrolleres ablakmozgató elektronika) meg a többi dolog, ami pluszként került bele. Megmutatom már csak azért is, hogy lehet jót is csinálni!
Már többször írtam, hogy egy két dolgot én is pótoltam, megcsináltam, amit az oldalamon publikáltam is, de mindent azért otthon hipp-hopp nem lehet pótolni.
Arról már nem is beszélek, hogy az akkori árkülömbségből ami akkor 200.000.- forint volt a GLX és a GS között, nem is lehet megcsinálni.
- Első ködlámpa
- Aktív fejtámla elöl
- Csomagtérajtó feletti légterelő spoyler
- Oldalsó légzsákok
- Fekete műanyag "szoknyácska", lent körbe ami van
Én azért biztos ami biztos megnéznék egy akkori gyártási naplót, nem lennék meglepve ha kiderülne hogy külpiacos autót gyártottak biza, csak éppen rohadt volt valaki átmozgatni egy egyedi árképzéssel, akár a saját zsebe közbeiktatásával.
ha az ár/érték/felszereltség arányt nézed, + még a használhatóság, eléggé kenterbe veri a piacot, az meg csak a magyar f@szsága hogy még mindig Dacia néven fut, minden normális országban Renault logó van rajta.
Az azért mond valamit a témáról, hogy pl. nekem csak GLX-em van és sajna nem GS, viszont ezért nincsenek nincs is bekábelezve gyárilag az első ködlámpa, relé, világításvezérlő, visszajelző vezetékei. Néhány méter kábel, néhány csatlakozósaru, relé, világításkapcsoló nyomógombja, kb. ennyi kellett volna pluszba.
Egyik gyárlátogatás alkalmával megkárdeztem az előadás után, hogy miért, Viktória csak annyit mondott, hogy sok kicsi sokra megy.
Ezzel mondjuk nem voltam kint a "vízből".
Lehetne kérdezni, hogy miért nem vettem akkor GS-t.
A válasz igen egyszerű, mert amikor 2006 augusztusában megvettem az IGNIS-t már nem gyártottak GS -t DDiS -ből, nekem viszont az kellett mindenáron, mégpedig selymes ezüstmetál színben.
Szaladgáltam mindenfele, hogy legyen új DDiS em GS felszereltséggel, de rákellett döbbenjek, hogy ez nem fog menni.
Voltam itt Budapesten a III.kerületben, a Lajos utcában lévő gyári képviseletnél is.
De amikor mondtam, hogy nekem kellene egy SUZUKI IGNIS DDiS GS AC, tehát fullos diesel Ignis, amit zsebből fizetnék is a maga akkori 3.520.000.- magyar forintjával együtt, burkoltan közölte az uriember, akinek igen nagy beleszólása van abba, hogy milyen típusból milyet felszereltségűt fognak gyártani a következő hónapokban, úgy fél évre előre (gyártásterv), hogy befejezték a GS felszereltségű Ignis DDiS gyártását, mert nem nagyon fogyott az ára miatt és nekem nem csinálnak a kedvemért egyet, hiába is fizetném ki egybe a teljes összeget kézpénzbe.
Meghogy a program ami a gyártást vezérli (munkafolyamat, robotok, stb) ebben sincs nár benne a "fullos" DDiS gyártása.
Kénytelen voltam beletörődni és venni egy klímás DDiS-t, mert 2006 őszén már csak ez volt a fullos diesel, nekem viszont új kellett és diesel. Nem három évre vettem, mert sajna nem tehetem meg, hogy három évente cserélem az autót, hanem örök életre. Vagy az Ignis örök életére, vagy az enyémre. Előző autóm egy Fiat UNO DS volt 8 évesen vettem és 20 évesen adtam oda egy rokonnak, aki a mai napig használja. Most 24 éves az UNO DS.
Bocsánat, jó hosszúra sikerült a mondandóm, de kijött, mert akkor és azóta is bosszant a dolog, hogy pénzért sem tud az ember azt venni amit akar, noha elötte 2004 októberéig gyártottak is IGNIS DDiS GS -t.
Használt autót meg nem akartam venni.
Röviden összefoglalva sok kicsi sokra megy Viktória (SUZUKI PR.) szavaival élve.