Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Hát ezt az ütvefúró markolatot valóban nehéz lenne pisztolymarkolatnak titulálni. Csak nekem tűnik úgy, hogy elég hülyén fogja a fegyvert a pasi? :)
Ha minden igaz beraktam egy képet a Tommy gunról. Ez nevezhető elülső pisztolymarkolatnak, de lehet, hogy vállból lőve ezt is kényelmesebb olyan kacska kézzel fogni mint a pasi a te képeden.
"Reméljük azért ez nem tett be a karrierjének." De, biztosan :))
Egyébként a VKF téma ugyanaz kicsiben, mint a miniszter nagyban. Kérdés, hogy mi a stratégia az ország vezetője fejében. Ha a "ne történjen semmi rendkívüli honvédelem területén", akkor ide is és oda is "bólogatójános" kell, tehát nem a szakmai és egyéb rátermettség lesz az elsődleges. De erről már régebben értekeztem.
Még szerencse, hogy nem ti döntitek el, hogy kiből lesz VKF! Olvassátok már el a srác CV-jét! Nulla VK-i és minisztériumi tapasztalat! A nélkül pedig pillanatok alatt felfalnák az ottaniak! Csak csapat-múlttal elég nagy könnyelműség lenne oda küldeni! Az ottani játékszabályok és viszonyok ismerete nélkül az ember pillanatok alatt belesétálhat csapdák tömkelegébe. Ahogy én ismerem a srácot, nem is vágyik oda, mert egészen más beállítottsággal bír és nagyon jól érzi magát ott, ahol van. A nevesítés valóban nagy hiba volt ezen a fórumon! Biztosak lehettek benne, hogy ez eljut az érintettekhez. Jó, ha ezek után nem alázzák le. Remélhetően a főnökei értelmes emberek, akik jól tudják, hogy nem oszt, nem szoroz, hogy itt mi hangzik el!
"Lett már nála fényévekkel gyengébb katonából is tébolynok.... Döntés kérdése. A többi nyögállományba: egyedül ő 1 tébolynoki csillaggal bőven elég....."
Akkor ugyanarra a személyre gondoltunk. Persze, hogy most nem az az nem zárná ki. Ezek szerint nem csak én vagyok híve a Szlovén megoldásnak.
Na gyorsan fel is ébredek az álmodozásból és megyek cipelek egy kis gömböt némi kocka gurítással kombinálva. :))
Bocsi...Nem akartam! Isával meg semmit sem nyertünk volna, ha elolvasod a vele készült interjút rájössz, hogy magán kívűl semmi és senki sem érdekli. Az ügyészség helyében eljárást indítanék ellene parancsnoki felelőség elmulasztásáért. Mért nem akkor indított hivatalos eljárást vagy fordult a sajtóhoz amikor aktív volt? Még a cikkben is elismerte hogy azért pakol ki mert csak 6 hónapot hosszabbítottak neki és nem öt évet...Hiába a néhai Szalai tábornok nyomába sem ér, de a többi sem!
-nem is villantottak (Mécs után), így talán ne ez legyen a maximum elvárás -Szekeres nem volt bizottsági elnök, a miniszterség szakmai háttere más, mint a bizottságé -ha van mögöttük szaki, akkor jobb a helyzet, de mint mondtam a bizottságban nem szokott idő lenni a meghallgatásoknál -azt a programot azért ne kezeljük szakmainak, mert az lett volna jó program, ami reális, bármikor kimásolom más ország kat.felépítését, de hát egyiket sem tudjuk megugrani -elég szomorú, hogy erre nem is gondoltak a pártok (nem csak a jobbik a hibás, de én csak arra reagáltam, amikor valaki azt mondta, hogy ez nekik feküdne igazán, ezt kérdőjeleztem meg) -a nemzetbiztonsági bizottságról nem beszéltem, én csak a honvédelmiről, arra kellene valaki, de talán Éhesló ismerőse megfelelő lehet, meglátjuk
Ha a Lippai Petire gondolsz akkor azonnal támogatom!!! Ő tényleg ízig vérig katona és mellette tisztességes is - ez nem is hátrány mikor mostanában tábornokok és főtisztek özönlik el a börtönöket. Csak az a baj hogy sokan vannak még szabadlábon akiknek nem kéne, de majd az új vezetés rendet rak. Reméljük. Ha nem akkor sem lehet ennél rosszabb.
Az SZDSZ-nek ki volt a hűdenagy katonai/nemzetbiztonsági szakértője 20 éven át a bizottságban? Ha egy Szekeres lehet miniszter, akkor valamelyik történész, tanár vagy mérnök is lehet bizottsági elnök, főleg, ha van mondjuk egy-két szaki mögötte. Az meg biztos van, a programjukat is megírta valaki. Az egész parlamentben egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány nemzetbiztonsági/katonai végzettségű ember van. Ettől még működhetne jól nemzetbiztonság. Amúgy Vona egy biztonsági cégnél dolgozik, (én úgy tudom), tehát ő a legalkalmasabb. :)
nekem furcsa, hogy műszaki , hadtáp/logisztikai gyökerű emberek ilyen jellegű kulcspozíciókat töltenek be az utóbbi néhány évben /még mindíg személytől függetlenül/,magam részéről a személyeket nem ismerem, soha semmilyen kapcsolatom velük nem volt.azt meg, hogy jó vagy rossz vkf és vkf h.én nem tudom/meg persze nem is akarom / megítélni.
Sajnos nincs és nem is ismerek közelről olyat aki ott van megettük. Én meg a nagy pofámmal bármennyire is "elfogult" vagyok, képtelen lennék párt mellé állni és ott nyomni az ipart és vezényszóra tenni súlyba vagy fortéra a peres pofám.....
Lett már nála fényévekkel gyengébb katonából is tébolynok.... Döntés kérdése. A többi nyögállományba: egyedül ő 1 tébolynoki csillaggal bőven elég.....
megjegyzem inkább a fordítottjára van példa, mármint hogy valaki a bizottságból lealázott egy elé becitált katonát. Hogy csak egyet mondjak, ahogy Keleti ordított anank idején F. Roland-dal.