Keresés

Részletes keresés

kronawetter Creative Commons License 2007.10.06 0 0 8
sehol egy főzni szerető lány?
vagy most főztök?
kronawetter Creative Commons License 2007.10.05 0 0 7
Fokhagymás csirkecomb

hozzávalók
4 csirkecomb
1 fej fokhagyma

fél ek liszt
olaj

a csirkecombokat bedörzsöljük sóval és az olajban mindkét oldalon aranysárgára sütjük
a kettévágott fokhagymagerezdeket melléjük dobjuk
felöntjük 2-3 evőkanálnyi vízzel és lefedve nagyon lassú tűznél puhára pároljuk /a combokat ezalatt néhányszor megforgatjuk/
végül a combokat egy tálra helyezzük
a szétfőtt fokhagymagerezdeket kevés liszttel megkötjük és a csirkecombokra öntjük
kronawetter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 6
sült csülök

hozzávalók
egy sertéscsülök,
só bors őrölt kömény
2 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 üveg sör
2 evőkanál mustár

elkészítés
a csülköt megmossuk
sós vízben a vöröshagymával és gerezdekre szedett fokhagymával feltesszük főni
kb 1 óráig főzzük
a csülköt kivesszük a vízből és szárazra töröljük
a fűszereket elkeverjük a sörrel a mustárral és az olajjal
a csülköt alaposan megkenjük a páccal
sütőbe tesszük és kb 1 óráig sütjük
közben a páclével kenegetjük és gyakran megforgatjuk
kronawetter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 5
sóban sült bélszín

hozzávalók:
1 kg bélszín
1 kg 50 dkg durva só
4 tojásfehérje

bors
fokhagyma
30 dkg vékonyra szeletelt bacon

elkészítés
a sót összekeverjük a tojásfehérjével
a húst egészben minden oldalról forró olajban nagy lángon megpirítjuk egy serpenyőben
sóval borssal beszórjuk fokhagymával megtűzdeljük
szorosan becsomagoljuk a szalonnaszeletekbe
rányomkodjuk a sómasszát
220 fokos előmelegített sütőben 1 óráig sütjük
utána lebontjuk róla a sót és a szalonnát
szeletekre vágva steakburgonyával vagy fokhagymás burgonyapürével tálaljuk
kronawetter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 4
hústorta

hozzávalók:
50 dkg darált hús
50 dkg kis kockákra vágott csirkecomb
50 vékony szelet bélszín
3 dl tejszín
2 tojás
4-5 db kockákra vágott csirkemáj
só bors reszelt vöröshagyma és fokhagyma
30 dkg hosszú vékony szelet bacon

elkészítés
a bélszínt sózva borsozva lisztbe mártva elősütjük egy serpenyőben
a csirke comb kockákat a májjal együtt kevés olajon átpirítjuk 1-2 perc alatt
egy mély tálba beöntjük a darált sertéshúst és a megpirított combot és májat
hozzáadjuk a 2 tojást a tejszínt és a fűszereket és jól összedolgozzuk
egy őzgerincsütőt keresztbe fektetett szalonnával kibélelünk úgy hogy a szalonnaszeletek 10 centire túl lógjanak a formán
a tojásos massza felét belerakjuk
aztán belefektetjük a bélszín szeleteket
rá a maradék massza kerül
jól lenyomkodjuk nehogy levegő maradjon benne
végül jön a bacon ráhajtása
befedjük alufóliával
egy órát sütjük
utána egy tepsire borítjuk és visszatesszük a sütőbe amig a szalonna megpirul
szeletelve tálaljuk
kronawetter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3
itt hat éve senki nem akar egy jó szelet húst enni?
kronawetter Creative Commons License 2007.10.01 0 0 2
egy jókora szaftos bélszín gombamártással:)
Mulan Creative Commons License 2001.06.06 0 0 1
itt felsorolni az összes sültféle receptjét...
Ez nekem enyhén képtelenségnek tűnik:-)))
Előzmény: rayn (-)
ladyzso Creative Commons License 2001.06.05 0 0 0
Mindenféle pácolt húsi jut az eszembe, aha rágondolok erre az illatra
rayn Creative Commons License 2001.06.02 0 0 topiknyitó
Nem tudom, hogy volt -e vagy van -e már ilyen téma, de nekem most valami sült illat jutott eszembe.
Szóval szeretem a brassóit, a sültkrumpilt, meg úgy általában a sülteket.
Én most konkréten arra lennék kíváncsi, hogy mi lehet, ami e pillanatban úgy megfogott. Nekem erről az illatról vlamilyen krumpliféle jut eszembe. Talán brassói? Vagy rántott hús is? Nem tudom, de egy nagyon tiszta, esztétikus sült illatra kell gondolni. Mi lehet ez? Nem lenne roszz itt felsorolni az összes sültféle receptjét!
Köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!