Igen, ismerem. A Mátra Hill sorozatukból a Sauvignon Blanc-juk is jó, bár azt is már régebben ittam. Vörösben a szintén Mátra Hill Cabernet Franc barrique-juk az áránál többet mutat (szerintem), és a Kékfrankos-Cabernet Sauvignon rozé is nagyon jó szokott lenni.
Az a helyzet, hogy az újságot el tudom kerülni. Egyszer elolvasom, nem tetszik, legközlebb nem teszem. A szar bort is el tudom kerülni. A baj ott van, hogy a hülye bírót nem tudod, azt nem választod a polcról hanem dobja a gép.
- elvárom az újságírótól, hogy a véleményét igényesen fogalmazza meg, mutasson példát a nyelvhasználatával is, ne az átlaghoz süllyedjen le, hanem igyekezzen az átlagot emelni és a népet nevelni.
- A bíróságtól meg azt várom el, hogy a törvény betűjét betartva, de szellemét szem előtt tartva ítélkezzen.
- A bortermelőtől meg azt várom el, hogy legjobb tudása szerint termelje a bort, és gondosan különítse el attól, ami nem bor.
Kénytelen vagyok felhozni, mert elöntötte a szar az agyamat. Akkor mostantól nem szabad Vargát, vagy a Weinhaus kájeftét sem ekézni? Pedig azok is palackozott szart árulnak, nem bort. A Weinhausnak még hivatalos papírja is van róla.
Tegnap rájöttem, milyen a jó vírusmarketing. Kaptam kostolót valakinek a borából. Mivel jó, valószínűleg fogok belőle venni, mert 250 Ft/liter áron ingyé' van. (Olaszrizling Ábrahámhegyről) És mivel nem egy pohárkával kaptam kostolót, hanem egy egész üveggel, ezért hétvégén megmutatom anyáméknak is, szerintem ők is rácuppannak egy pár literre. Szóval lehet, hogy jó bornak nem kell a cégér, de az is biztos, hogy a pasi tud eladni.
Az, persze. Vannak olyan régi nagyüzemek, amiket kifejezetten kedvelek a kommersz kategóriában (Nagyréde, Liszt, Vylyan), míg mondjuk Vargának már az említésétől is a hideg futkos a hátamon, de a Badacsonyi Pincegazdaságban sem sikerült még pozitívan csalódnom. A nagy kedvencem a teszkógazdaságos kategóriában a "Zempléni valami" (általában furmint), 1,5-2 l-es műanyag palackban. Szárazon remek fröccs, meg forralt bor alapanyag, de végszükség esetén tisztán is vállalható. (A kólánál minden jobb, vizet meg "igyék már a ló, mert az a lónak való".)
Csirkéhez? Akkor fehér volt? Egyébként nemcask a nagyrédeiek palackoznak tescós bort, hanem az Ostoros meg a Vylyan is (előbbiek csinálják az Egri Cabernet Sauvignont, utóbbiak a Villányi CS-t). Bezony! :)
Jé, előástátok a jó, öreg topikomat? Nekem ma tecsógazdaságos bor volt az ebédhez. VIccen kívül: a nagyrédeiek palackoznak kommersz bort a Tesco számára, és ár-érték arányban (255 Ft/üveg) teljesen rendben van. Nem állítom, hogy nem ittam még jobbat, de a sarki kínai csirkéjéhez teljesen klappolt.
Ha a Sangriát bornak lehet nevezni, akkor most éppen azt (bizonyos családi okok miatt). Különben nem nagyon szoktam bort inni mostanában. A régi kedvencem az 1972-es egri leányka volt, később meg 1997-ben a budafoki Promontor cég palackozásában volt egy baromi jó tokaji sárga muskotály széria. Ilyet innék most is, de már nem lehet szerezni.