Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.10.29 0 0 33

jem,

neked is meg MedvedKatának is azt tanácsolom, hogy hívjátok fel a központi bölcsit és ott megmondják.

Előzmény: jem (32)
jem Creative Commons License 2005.10.27 0 0 32

Sziasztok, Zugló környékén nem tudtok véletlenül egy megfizethető játszós-bölcsit? Itt nálunk vidéken még bölcsi sincs, nem hogy játszós bölcsi. Heti egy alkalomról lenne csupán szó, mert úgy látom, hogy a gyerekeknek (bár sokan vannak :-)) jó lenne kicsit szocializálódni, valami normális közösségben.

Hátha van valami jó ötletetek :-))

twinma Creative Commons License 2005.10.27 0 0 31


Szia illdii,


Mi is a Fonyód utcai bölcsi felé tekintgetünk, némelyik gondozónőt ismerjük...ha megírnád a véleményed....megköszönnénk.

twinma
Előzmény: illdii (25)
MedvedKata Creative Commons License 2005.10.27 0 0 30

Nem tudjátok véletlenül, hogy a IV. ker. környékén merre van, vagy van e egyáltalán ilyen játszós bölcsi?

 

Én is 1 cipőben járok Luca28-al, bár nálunk még nem jön a második baba, de a 3 vállalkozás mellett már nem tudok úgy foglalkozni, olyan változatosan, mint 1 ilyen játszós bölcsiben, visszamenni meg nem tudok dolgozni, mert így sem tudom hol áll a fejem, hátha még visszamennék....

De hogy mi lesz télen, mikor jobban beszorulunk a lakásba???

Nagyon igényelné a gyerekek társaságát, ha sétálunk fél órát tuti az ovi kerítésén lóg (persze kívülről), és nézi hogy a gyerekek hogy játszanak. :o(

 

Így hogy itthon vagyok vele Gyesen így nem veszik be bölcsibe, oviba meg csak jövő szeptembertől mehet.

Bár akkor már majd 3,5 éves lesz (2003.05.06. született), de ha májusban beviszem júniusban vége az ovinak, és összevont csoportok lesznek, így teljesen összezavarodna mire beszokik. :o(

 

Ha valaki tud valami infót, azt megköszönném.

 

Üdv: Kata

brmmm Creative Commons License 2005.10.25 0 0 28

most látom csak...köszönöm a válaszokat!

illdii, lehet, hogy élek a felajánlott lehetőséggel, írok privit, ha aktuális lesz és megyünk a Fonyód utcába. Köszi!

 

manojoe Creative Commons License 2005.10.24 0 0 26

Egy barátnőm kisfia oda - szemünk Fénye Bölcsőde - simán bejut, amikor csak akar. 9-11-ig 500 Ft. de lehet, hogy délig...

Maga a bölcsi nem szenyezett, mert hatalmas belső kertjük van.

Előzmény: Törölt nick (24)
illdii Creative Commons License 2005.10.24 0 0 25

brmmm, mi 1 éven át jártunk rendszeresen a XI. Fonyód utcaiba játszócsoportba, a lányom 2 és 3 éves kora között.

Nekem alapvetően teljesen jók a tapasztalataim, egy dolog fontos, hogy ha ott akarod/akarjátok (egylány) hagyni a gyereket, _nagyon_ gondozónőfüggő a dolog! Privátban szívesen osztok meg tapasztalatot, hogy kire hagynám ott a gyereket, és kire nem, itt ide nem írom be nyilván... Viszont a játékkészlet szvsz nagyon korrekt a Fonyódban, no meg a helyiség mérete is.

 

Még egy bölcsi van a közelben, ami működtet játszócsoportot, ez a felüljáró (Albertfalva/Anna utca) túloldalán van, Leányka/Játék utcában (ez már XXII. ker, de a Fonyódtól kocsival 2 perc). Ott a játékkészlet szerintem sokkal gyérebb, ellenben a 2 felvigyázónő zseniális... Szóval én azt láttam, h abszolút mértékben kompenzálták a játékkészlet hiányosságát azzal, h folyamatosan foglalkoztatták a gyerekeket, nem volt lézengés meg unatkozás - bár ez drágább is, mint a Fonyód. Itt a budafokiban amúgy a kaja is sokkal korrektebb szvsz.

 

Ha tudok, szívesen segítek, ezt a 2 helyet elég jól megismertük tavaly.

Előzmény: brmmm (21)
brmmm Creative Commons License 2005.10.23 0 0 23

Köszi :)

A delfinót néztem én is, csak húzósnak tűnik kicsit...

A XI. kerületben vagy környékén tud esetleg valaki jó játszóbölcsit, vagy játszóházat?

Előzmény: Törölt nick (22)
brmmm Creative Commons License 2005.10.23 0 0 21

Egy lány a Fonyód utcaiba be kell előre jelentkezni telefonon? Vagy hogy is megy ez? Ill. milyen, nektek hogy tetszett?

l.a.c.i Creative Commons License 2005.10.22 0 0 20
Nálunk itt Győrben 317 Ft/nap a kaja, Marcell sima bölcsibe jár. Ebben van reggeli, tízórai, ebéd és uzsonna is. Mást nem kell fizetnünk.
VKOrsi Creative Commons License 2005.10.22 0 0 19
Malena :)
köszi. Akkor felhívom majd őket.
Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.22 0 0 18
hívd föl a központi bölcsit, ott megmondják melyikben van. amúgy meg boldog névnapot kis késéssel. :-)
Előzmény: VKOrsi (17)
VKOrsi Creative Commons License 2005.10.22 0 0 17
Tud valaki a II.kerületben ilyen játszócsoportos bölcsit?
Zimizumi Creative Commons License 2005.10.22 0 0 16

Luca, nagyon szeretnek ezzel az indokkal elhessegetni a bölcsikből, de nincs teljesen igazuk. A TGYÁS-t a kicsi után fogod kapni; a nagy után akár járhatna nektek bölcsi is. A kettő nem zárja ki egymást.

A mi környékünkön felveszik azokat a gyerekeket, akiknek az anyukája a kistesóval van otthon. Igaz, csak akkor, ha oda tartoznak.

Hallottam olyan lehetőségről, hogy a védőnő ad valami igazolást, amiben javasolja, hogy a nagy járjon bölcsibe - a családi körülményekre, nevezetesen a kistesóra hivatkozva.

Előzmény: Luca28 (14)
Luca28 Creative Commons License 2005.10.22 0 0 15
nem is tudom, hogy írtam-e, de a mi bölcsis játszónkban ott lehet hagyni a gyereket, de itt is van valamennyi beszoktatási idő, amikor a mama a gyarekkel ott van. Kb. két hét után mondta a gondozónő, hogy mostmár nyugodtan otthagyhatom, mehetek dolgomra, de maradhatok is, ha akarok.
Luca28 Creative Commons License 2005.10.22 0 0 14

Hát ez nagyon egyszerű! Mert GYES-en vagyok! És ha megszületik a második gyerek akkor továbbra is állományban maradok.Itt csak azt veszik be a bölcsibe akinek munkahelye van, vagy akinek hallgatói / iskolalátogatási vagy milyen igazolása van, azaz, valamilyen intézményben tanul, vagy felvették. Mikor megkérdeztem, hogy esetleg, mivel jön a második, nem lehetne-e, meg ilyenek, egyből az orrom alá dorgálták, hogy anyuka! na de mit képzel? két féle állami támogatást nem lehet ám igénybe venni! Igy örülök, ha legalább így járhat! Van aki be se kerül a csoportba, metr akkora a tuljelentkezés, igény, úgyhogy hallgatok.

Jobb ötletem nincs, de ha van valakinek, szóéjon már!Köszi!

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.22 0 0 13

ha háromszor jártok egy héten, akkor miért nem iratod be őket rendes bölcsibe? mennyi idősek? mi fél évig jártunk játszócsopiba heti 1 nap, + egy másik nap bébiszitter, a gatyámat kifizettem. most a rendes bölcsibe beiratva heti 4 napot járnak (elvileg 3 lenne, de még az nem jött össze) és így csak az ebédet kell befizetni. nagy különbség. és persze elviheted ebéd után, nem kell ott aldunia.

 

(ezt az előbb a muffin topokba írtam bele :-)))

Előzmény: Luca28 (12)
Luca28 Creative Commons License 2005.10.22 0 0 12

Halihó! Én is bköszönnék, ha szabad, nem rég óta netezek és ezidáig igazából csak olvasgattam, ízlelgettem a fórumot, de most hogy ismerősre és rokon témára találtam, hozzá kell szólnom!
Kristóf&Eszter! Mi is oda járunk ahová ti! Segíts már, nekem, Ti milyen napon/napokon jártok? Mi is fehérváriak vagyunk. Osztom a véleményedet a leírtakkal kapcsolatban. Én nem tudom ki miért, hogyan, de én azért viszem oda sarjamat, mert a  kis krampuszom néha nagyon ki tud borítani, le tud fárasztani, és jó hogy legalább hetente háromszor ugyanezt mással teheti meg, bár a gondozók szerint áldatlan állapotot ezidáig sosem teremtett gyermekünk. Most hogy úton van a  "mini" krampusz - és ezzel majd a nagyobbik örökli meg véglegesen a "nagy" krampusz titulust - nekem bizony jól esik a heti 3x - i háromórás kikapcsolódás, amikor semmi mást nem teszek, csak a nagy semmit és meghitt kettesben maradhatok a minikrampuszommal. Kristóf&Eszter, írjálmár nekem egy levelet, hogy megtudjam a címedet! Köszi!
Jaj, ne haragudjatok, hogy ilyen bő lére eresztettem első írásomat, de annyira megörültem, hogy végre ismerős is akad.... Igazából majd jó lenne ha valahogyan személyesen is beszélgethetnénk - bár még nem tudom hogy ki a  csoporttársunk - jó lenne több infó egy-két orvosról, boltról, ami ilyenkor jól jön....fél éve költöztünk ide, végre saját fészekbe. Na, erről majd később!de nagyon eltértem a bölcsis játszócsoporttól.... A kaja biztos jó, bár az én krampuszom eddig még sose evett ott, de elég kuéltúráltnak néz ki a konyha is, mivel én azt is szemügyre vettem amikor bejelentkeztünk oda. Sok jó solgot mondtak el a bölcsiről, hát a gyakorlat majd megmutatja mi lesz igaz mindabból. A gondozónőkkel nincs gondom, bár lehetnének néha aktívabbak. Amolyan kényelmesek, ha értitek mire gondolok. Sajna, amióta odajárunk műr háromszor voltunk betegek :( De ez azt hiszem mindenhol így van, amikor közösségbe kezdenek el járni a kicsik, nem igaz?
Most azt hiszem elvonulok pihenni, mert kiskrampusz már nem hagy nyugodni, nem szereti ha későn ücsörgök egy helyeben.Igaz és nem azt nem szeretem ha ő ropja a táncot hajnali kettőkor. Azt hiszem elég kiegyensúlyozott kapcsolatnak nézünk elébe....
Jó éjt!

ui:érdekelne, hogyan lehetne ilyen helyeken vvédekezni a nagyonn vírusok, fertőzések ellen (himlő, mumsz, stb.)mert azért a gyakorlat azt muttatja, hogy egy-két szülőt cseppet sem érdekli hogy betegen bent ücsörög a gyereke a csoportdzobában, ezzel negfertőzve a többieket.

 

Luca

Előzmény: Kristóf&Eszter (11)
Kristóf&Eszter Creative Commons License 2005.10.21 0 0 11

Sziasztok!

 

Mi Székesfehérváron élünk, és itt egyetlen egy játszócsoportos bölcsi van, ahová be lehet vinni a gyerekeket. A Családsegítő Szolgálat szponzorálja. A tarifa úgy látszik egységes, mert itt is 200,- Ft / óra / gyerek. Az ebéd, mivel helyben készül csak 237,- Ft! Nagyon finom és kiadós. (mindig vcan két fogás + gyümölcs vagy desszert)  A főzelék laza és sok a feltét hozzá, van sok zöldség az étrendben, és a fehér húsokat pártolják.

Ebben a 200,- Ft-os óradíjban benne van a tízórai is. A reggeli 87,- az uzsonna pedig 58 ,- Ft lenne még pluszba, ha egész napra maradna. Minden nap van gyümölcs, tizóraira meg ebéd után vagy uzsonnára. Süteményt is szoktak kapni egy héten 2x ebéd után.

Háááááát hallottam olyan variációt, miszerint van olyan anyuka aki a második gyerek után csak fele díjat fizeti, vagy egyáltalán nem fizet érte, de ezt azt hiszem egyénileg állapítják meg, gondolom valamilyen szociális rászorultság alapján...
Na, majd utána érdeklődök...
Nem is tudtam, hogy ez amolyan országos "hálózat" ... Így is rengeteg a jelentkező, és eddig nem hallottam volna arrólk hogy bárki sokalta volna az óradíjat, bár tényleg magas, ha többgyerekes családról van szó. A szükség viszont nagy úr, aki csak így tud elmenni bárhová, anélkül hogy a gyerek a nyakán lógna és nincs más segítsége, bizony hajlandó szinte akármennyit fizetni is. a városban van még játszós csoport, amolyan maszek jellegű, de ott nagyon brutál a díja óránkét (háromszorosa a bölcsisnek) és minden megkezdett órát fizetni kell. Két gyereket ha beviszel, akkor már anyagi csődbe juttatod magad...És amolyan játszóház szerű.Nem lehet enni, inni ott, nem maradhat ott a gyerek.

Ebbe a bölcsis játszócsopiban az a jó, hogy ha közben (mondjuk azért mert munkát talált az anyuka) rendes bölcsis csoportba kerülne a gyerek, akkor nem rakják át másik csoportba, hanem maradhat ott a játszócsoportos gondozónéninél, akit már megszokott. Persze, lehet kérni az áthelyezést, de nem volt még erre példa. Ha a gyerek még egy évet járna bölcsibe, akkor is lehet kérni, hogy uaz legyen a gondozónénije, mert akkor beraknak a játszósok közé sima bölcsis gyerekeket is. Most is van négy ilyen a csoportban.
Nos, nálunk ez a helyzet....
Örülök, hogy indult ez a topic!

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.21 0 0 10
hát, nem tudom, 3400 mitől kevesebb mint 1400... sztem nagyon jutányosan jártok.
Előzmény: Angiszeged (7)
Südve Creative Commons License 2005.10.21 0 0 9
A Szérűskert utcai. Nem a normál csoportban, külön van, szerintem jobb is így.
Előzmény: Ammandina (2)
Angiszeged Creative Commons License 2005.10.21 0 0 8

Hát, azért annyira nem vészes bölcsi nélkül sem, hogy ezért beirassam. Meg itt ott voltunk mi is Bogival, amúgy alapvetően jól elvagyunk itthon, elég lesz majd szeptembertől kezdenünk:(. Sokat vagyunk gyerektársaságban bölcsi nélkül is, mondjuk tény, h szerettünk járni nagyon.

 

Előzmény: dalia (3)
Angiszeged Creative Commons License 2005.10.21 0 0 7

Nagyon köszönöm a tapasztalatokat!!

 

Annyi előrelépés van az ügyben, hogy kaptam választ a petíciónkra (aláírást gyűjtöttem) , nekem is csak 1 gyerekre kell fizetnem, de az ebédet kettőre, most komolyan, mi kerül egy apró adag moslékon 400ftba?? (egy nagyon rántásos főzelék általában, plusz nagyon pici máj vagy hús) Itt Szegeden egy felnőtt adag főtélt szinte házhoz szállítanak ennyiért. Szal az nekem még mindig 1400, ha ott is eszünk, márpedig Virág imád ott enni. Mi 1éve járunk, gyakice ott kezdett el szépen, önállóan "fegyelmezetten" (nem rohangálva:) ) enni, de mindig neki kell elsőre kapni, már fél órával korábban kurjongat, h "ebéd, ebéd":).

Szeretnek is járni, VIrág emlegeti is.

Na, felajánlotta a bölcsődevezetőség, hogy beszél velünk, élünk vele, megbeszélek vele egy időpontot.

Könyörgöm, azért ez Szeged, nem Bp. Itt a szolgáltatás árai általában 50%-a a Bp-i áraknak, ti pedig csak ennél olcsóbb játszócsoportokat soroltatok fel.

 

 

kriszta27 Creative Commons License 2005.10.20 0 0 6

Sziasztok,

 

XIX. ker. Csokonai utcai bölcsiben 250 Ft/óra (H,Sz,P 9-12-ig), plusz 247 Ft-ért ebéd is igényelhető. (Ez játszócsoport, gyerek csak szülővel mehet.)

Lappantyú Creative Commons License 2005.10.20 0 0 4
itt Pesten az a játszóbölcsi, ahová nagyon sok csevejes hordja a kiskrampuszát (az Örstől van nem messze, az Árkád háta mögött, a Gépmadár utcában), az a nyáron 250 forint volt per nap. azóta lehet, hogy emeltek, de ez még azért eléggé barátságos ár.
Előzmény: Angiszeged (-)
dalia Creative Commons License 2005.10.20 0 0 3
huh, én nem is gondoltam volna két gyeekre ez ennyire drága... :(

Angi, és mi van akkor, ha beiratod a gyerekeket, vagy mondjuk csak Virágot rendesen bölcsibe, de nem viszed csak heti 1-2 alkalommal?
Ammandina Creative Commons License 2005.10.20 0 0 2
Melyik bölcsi ez a III. kerületben? Külön játszócsoport van, vagy a normál csoportban lehet?
Előzmény: Südve (1)
Südve Creative Commons License 2005.10.19 0 0 1
Bp., III. kerület lakótelepi bölcsije: 800 ft-ért 9-től 12-ig lehet menni, és ebben az ebéd is benne van.
Előzmény: Angiszeged (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.19 0 0 0
az ára itt is ugyanennyi, nekem ugyebár 2 gyerekre 1 nap 3400 volt. fél éven át jártak heti 1 napot. azon kívül, hogy mi fizettünk, semmi más különbség nem volt, része voltak a normál csoportnak, csak ők nem heti 5 nap jártak.
Előzmény: Angiszeged (-)
Angiszeged Creative Commons License 2005.10.19 0 0 topiknyitó

Érdekelnének más városban élők ezirányú tapasztalatai, főleg az árra vonatkozóan.

Angi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!