Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

gerappa83 Creative Commons License 2022.02.14 0 0 304


Sziasztok ! 

Egy olyan problémám lenne , hogy én egyszer elkezdtem a jogsit , de abbahagytam ,mert nem igazán ment a vezetés. 
Most 2021 októberében újra kezdtem , most vagyok a 2. oktatótnál. ( most megy )
Az 1. oktatóról ódákat zengtek , de olyan türelmetlen volt, már a hangját is felemelte mikor magyarázott valamit. Otthagytam a 2. találkozásunk után. Lehet , hogy nem kellett volna. 
Kaptam egy 2. oktatatót , fiatal , kedves volt, igyekezett gyorsan intézni a kartonomat stb. 
Minden háten 2 alkalmat a vezettünk azaz 2x90 percet. 12 óra alatt összeállat a vezetés , utána már csak hetente 1x vezetem , azaz 1x90 percet. Aztán jött a karácsony , új év , 3 hétig nem vezettem. 
Utánna megint csak hetente 1x. Most lassan megint letelik 2 hét úgy , hogy nem vezetek, a múlt héten küldött sms emre nem reagált , ma hívtam , ki volt kapcsolva. 

Nem tudom hova tenni őt, mert normálisnak tűnik, de így , hogy fogok levizsgázni ? 
Van valakinek hasonló tapasztalata ? 

Üdv
gerappa83

Corvette22 Creative Commons License 2022.01.20 0 0 303

Üdv, sziasztok!

 

Magyarországon szerzett B Kategóriás jogosítvánnyal vezethetni ATV motorkerékpárt Németországban?

hun1997 Creative Commons License 2018.09.12 0 0 302

Sziasztok, nektek mennyi idő volt amíg kipostázták a jogosítványt? Inkább a 2018-as igénylések érdekelnének,  de természetesen érdekelnek régebbiek is. Hétfőn igényeltem van rá esély hogy pénteken megérkezik? Köszönöm a válaszokat.

Nessi2016 Creative Commons License 2016.04.04 0 0 301

Neked milyenek a tapasztalataid?

Előzmény: maicimackó (298)
Laura Balogh Creative Commons License 2015.02.07 0 0 300

Sziasztok,

Azért döntöttem úgy, hogy leírom a véleményem, mert mikor elhatároztam, hogy ráveszem magam a jogosítvány megszerzésére, nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy végigolvastam az összes interneten megjelent független véleményt, és az alapján próbáltam dönteni.

Sajnos egy olyan vélemény sem volt, ami alapján ki tudtam volna választani a megfelelő iskolát. Volt egy-két pl Csigavéres oktatóról jó vélemény, de mikor megkérdeztem, hogy kérhetem-e az általam választott oktatót, ott azt mondták, csak akkor, ha az adott oktató ütemtervébe pont belefér, mikor a KRESZ-t letettem. Így ezt egy lutrinak tartottam.

Végül elhatároztam, hogy olyan iskolát fogok választani, amiről nincs vélemény az interneten, mivel arra jöttem rá, hogy vélhetően több oktató, vagy iskola saját magáról is ír véleményt különböző oldalakon.

Így esett a választásom az Ezüst Nyíl autósiskolára. (http://ejogsi.hu) Erről egyetlen véleményt találtam, az is pozitív volt. Az ára elfogadható volt. Első ránézésre nem a legolcsóbb, de utólag azt gondolom, hogy olcsóbban megúsztam, mint bárhol máshol.

A KRESZ oktatás szerintem nagyon hasznos volt. Sok olyan dologra felhívta a figyelmet az oktató, ami nem biztos, hogy egyértelmű lett volna csak a könyveket olvasgatva. Én örültem, hogy elmentem rá. Ráadásul a többi iskolához képest ez nagyon olcsó volt.

A kapott CD-n lévő feladatokat persze végigcsináltam (nem kellett érte külön fizetni, mert volt belőle néhány darab, és azt mindenki lemésolta magának), így a vizsga nagyon egyszerű volt.

Ezután következett a lényegi rész, a gyakorlati oktatás. Mivel én kicsit “félősebb” típus vagyok, tartottam tőle, hogy annyira félni fogok, hogy nem tanulok meg vezetni. Az oktatóm Feri volt, akit bárkinek nagyon őszintén ajánlok. Nagyon jól tudja kezelni akár a hisztit is, hihetetlen rendes, mindig jókedvű, közvetlen, és tényleg bármiről lehet vele beszélni (ezt egyébként ki is használja arra, hogy kicsit elterelje a figyelmünket vezetés közben, hogy később jobban tudjunk sokmindenre figyelni).

Fokozatosan mindent jól megtanított, sokszor kértem olyat, hogy ne a megszokott úton menjünk, illetve nem csak a vizsgafeladatokra koncentráltunk.

A kötelező óraszám 30 óra volt, ehhez néhány plusz órát vettem, de nem volt sokra szükség. Pontosan nem emlékszem, talán 10 további órát vehettem. Feri őszintén megmondta, mikor már úgy érezte, hogy készen állok a vizsgára. És igaza is volt, szerencsére már az első vizsga sikeres volt.

Azóta nagyon sokszor vezetek, és nagyon jól megy. Egy dolog ami bizonytalan sajnos, az a parkolás. Utólag kértem volna, hogy olyan szituációban is parkoljunk, ami a városban jellemző, vagyis, hogy épp egy kocsinyi helyed van beállni, és közben már 10 autó áll mögötted a keskeny utcában arra várva, hogy mehessen. De aki elolvassa ezt a hosszú írást, az majd kér ilyet is. :) (A vizsgán jóval nagyobb helyre kell beállni.)

Ebben az iskolában van még egy oktató, Pisti. Ő bár nem oktatott engem, szintén nagyon szimpatikus, nagyon közvetlen, jó fej. A többiek nagyon pozitívan vélekedtek róla. Úgyhogy szerintem aki az ő kezébe kerül, az is nagyon jól jár :)

Remélem tudtam valakinek segíteni azzal, hogy leírtam tapasztalataimat. Sok sikert! :)

zsozso001 Creative Commons License 2012.11.09 0 0 299

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy neme tudtok olyan helyet vagy céget ahol gyorsan letudnám tenni a GKI viszgát? Köszi előre is! minden megoldás érdekel!

maicimackó Creative Commons License 2012.11.01 0 0 298

Sziasztok!

Van valakinek bármilyen tapasztalata a Csigavér autós iskolánál Kollózik Péter és Csordás József gyakorlati oktatókról?

Előre is köszi a választ

zorgen Creative Commons License 2012.09.23 0 0 297

Hali!

Én is Spuri-Suliba járok, az a véleményem, hogy egy igazi pedagógus ismeretekkel nem rendelkező egoista bandáról van szó. Ha van rajtad sapka az a baj, ha nincs akkor meg az. Pont az amit el is mondtál.

 

Nem is akarom tovább részletezni, egy igazi bunkó, paraszt társaság...

 

Úgy ajánlották nekem, hát én senkinek sem tudom ajánlani. Nade hogy mit ajánlanék, arról gőzöm sincs, mert az ilyen kókler "tanároknál" minden esély megvan az "effajta" viselkedésre.

És nagyon szomorú vagyok, mert kifizettem egy halom pénzt, és akkor könyörgöm, kapja már össze magát egy kicsit, mert akárhogy is nézzük, az én pénzemből veszi a kenyeret a boltban...

Vannak ott Csigavéresek is a Duna Pláza háta mögött, volt alkalmam velük is kommunikálni, róluk sem tudok különbet elmondani, de mondjuk én motoros jogsit csinálok, azok meg köztudottan olyanok amilyenek. Egy nagyon jó barátom, nagyon rég óta motoros, el megy bárhova bármeddig, egy helyre nem, motoros találkozóra, pont a fent említett okok miatt. Bunkó, paraszt társaság... legalábbis általánosságban, ami ugyebár előítéleken alapul, úgyhogy tisztelet a kivételnek...

 

De a Spuri-Sulit, senkinek sem ajánlom...

Előzmény: CSBLO (270)
benmart Creative Commons License 2012.07.23 0 0 296

Nekem már 2 éve megvan a jogsim, de most akadtam rá erre a szuper lehetőségre, amivel akár ingyen is megcsinálhatjátok, ha mázlitok van :) Szóval hajrá, szerintem megér egy próbát! 

http://erstebank.hu/extras/fiatalsag/ 

Cooper AoNang Creative Commons License 2012.07.20 0 0 295

Egy kis érdekesség a témával kapcsolatban. Hogyan szereztem jogosítványt Thaiföldön:

Napi thai

pal.wagner Creative Commons License 2012.03.13 0 0 294

Elnezest, rossz helyre ment :)

Előzmény: pal.wagner (293)
pal.wagner Creative Commons License 2012.03.13 0 0 293

Sziasztok,

 
Kulfoldon megszerzett ´A´ tipusu jogositvany honositasarol szeretnek informaciot, mivel az okmanyhivatal nem volt kepes valaszt adni. 
Irorszagban megszerzett ´A´ tipusu jogostivanyt szeretnek honositani ami meg rendben is lenne..tiszta sor. Viszont minden jogositvanyon a megszerzest kovetoen 2 evig egy olyan korlatozas van ami limitalja hogy a motor teljesitmenye nem lepi at a 25Kw-t(33bhp) vagy teljesitmeny/suly aranya 0.16kW/kg-ot (0.212bhp/Kg) - (´A´ korlátozott ha jol tudom). Ezt a kolatozast tehat mindenki megkapja es automatikusan elevul 2 ev utan, utanna Rock n´ Roll. 


Tudja valaki, hogy ebben az esetben mive ´konvertalodik´ a honositott jogositvany? Az ´A´ Korlatozott Magyaroszagon kulon kategoria ahogy tudom, es nem vesziti el a korlatozast automatikusan viszont En meg nem szeretnem a megszerzett ´A´ korlatozas nelkuli jogositvanyomat ´elvesziteni feleslegesen´. 


Valaszokat Elore is Koszonom

Pali 

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.21 0 0 292

Előre is köszi a válaszokat!

Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.21 0 0 291

Sziasztok!

 

Segítség kellene! Ha valaki "B" kategóriás jogosítványt szerez akkor miért kerül bele a "T" és a "K" kategória a jogsiba (az "M"-et tudom a segédmotor miatt). Ennek nem nagyon értem a logikáját, mert aki "B"-ből levizsgázik és életébe nem ült traktoron, mez.gazd. vontatón akkor miért jár neki arra a jogsi? Illetve miért van az, hogy valakinek beírják a T,M, és K-t, de van akinek meg nem, amikor az sem vizsgázott se T-ből se K-ból mégis benne van az iratában. 

A84 Creative Commons License 2011.12.08 0 0 290

Látom régebbi a bejegyzésed, de hátha valaki olvassa még időben! Én is a spuri suliba jártam, nagyon rossz élmény volt. Senkinek nem ajánlom! Az én tapasztalatom is az, hogy teljesen csak a pénzre mennek. A kifizetett órákért nem sok mindent kapsz, max. egy kis keringést a parkolóban órákon át, és bohóckodást a forgalomban. De amikor vizsgázni kéne jöhetnek a pótórák szépen sorban, 10 meg még 10 meg a többi...... Arról nem beszélve, hogy az autók régiek, az oktatók bunkok! Váltás esélytelen, mivel folyamat együtt töltik a szüneteket. Részemről a meghírdetett "álomösszeg" helyett többre jöttem ki, mintha elmentem volna egy drága, de színvonalas iskolába. Spuri suli remélem hamar becsődölsz!!!!!! 

Előzmény: CSBLO (270)
Jano34b Creative Commons License 2011.07.12 0 0 289

Udv!

 

Tudja valaki, hogy hogy zajlik az orvosi alkalmassagi vizsgalat? Elsonek ugye oda erdemes elmenni. ugy tudom szemeszetre is kuldenek/mondjuk nekem szemuveg kellene a tavollatashoz, amit nem hasznalok, de vezeteshez kellene majd??????/. Mik a kizaro okok?

 

elore is koszonom

 

 

Dari Creative Commons License 2009.09.21 0 0 288

Üdv Mindenkinek!

Egy fotópályázaton nyertem egy  B kategóriás jogosítványra szóló utalványt, Budapestre, de mivel már 13 éve van jogsim, ezért 2/3 áron át tudnám adni valakinek.

Eaglet Creative Commons License 2009.09.17 0 0 287
Megoldódott Budapesten minden.
Előzmény: Eaglet (285)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.11 0 0 286

a belföldi árufuvarozói ill. buszvezetői képesítésekkel kapcsolatban érdeklődnék:

 

az még oké, hogy a mezei B kat. "úrvezetői" jogsi mellé kell egy belföldi árufuvarozó, ill. személyszállító szakvizsgát tenni, hiszen mégiscsak más kategória az, ha valaki a saját cókmókját, ill. családját szállítja, mint az, ha HIVATÁSOS gépkocsivezetőként koptassa az utakat...

 

nade hogy a bánatban van az, hogy ue. képesítést a C, D kategóriásoknak is meg kell szerezni?

 

vagyis: ezen képesítések tananyaga miért nem része a C és D kategóriás tanfolyamok tananyagának?

 

mennyire gyakori az, hogy valaki csak azért szerez ilyen jogsit és vesz magának egy teherautót vagy buszt, hogy hobbiból kocsikázzon vele időnként, elmenjen a családdal kirándulni, ill. a bútorboltba szekrénysorért?

(merthogy a C és D jogsik - ha jól értem - önmagukban csak erre jogosítanak...)

 

 

(ui: a helyzet annyiban változott 2009.09.09-től, hogy B kategóriához már nem kell ez a szakvizsga, legalábbis az NKH illetékes osztályvezetője ezt mondta...)

Eaglet Creative Commons License 2009.09.04 0 0 285
Turistaútlevéllel New Yorkban - magyar jogsi nincs - mennyi idő alatt, hol, mikor mennyiért lehet személygépkocsira 21 évesnek jogsit szerezni?
aniju Creative Commons License 2009.09.03 0 0 284
Sztem nem kell honosítani a jogsidat, de ez csak 1 vélemény.... :)
Előzmény: stibi76 (283)
stibi76 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 283
Nekem viszont a következő lenne a nyűgöm:
Szerbiában dolgozom, a jogosítványt is ott szereztem meg!
Viszont van hogy hazalátogatok természetesen, ilyenkor Magyar rendszámú autót vezetve, kötözködhet e a rendőr?
Az autót kiutazásom előtt vásároltam, és csak ritkán használom!
Honosítanom a jogsit arra a két hétre amit általában itthon töltök sztem. felesleges bürokrácia.
Kinek mi a véleménye?
ZE Creative Commons License 2009.08.15 0 0 282
Nincs mit:
google://"jogosítvány honosítás", majd némi turkászás az eredmények között :-)
Előzmény: Törölt nick (281)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.14 0 0 281
Köszi!
Előzmény: ZE (280)
ZE Creative Commons License 2009.08.14 0 0 280
http://totalcar.hu/tanacsok/autojogasz/ki60104/
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.13 0 0 279
Magamra maradtam a kérdésemmel?
Előzmény: Törölt nick (278)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.08 0 0 278
Jogsi külföldön való megszerzésével kapcsolatos kérdésem lenne. 2010 júniusától egy jó darabig Fehéroroszországban tartózkodom. Mivel itthon eléggé zsúfoltak a napjaim, ott pedig jócskán több szabadidőm lesz, arra gondoltam, hogy ott szerezném meg a jogosítványomat. Viszont értelemszerűen főleg itthon szeretném használni:-)

Ez lehetséges leeht valahogyan? Vagy gyorsan felejtsem el ezt az ötletet?
Köszi előre is.
bobi33 Creative Commons License 2009.05.07 0 0 277
aki esetleg mostkezdi a jogsiját annak tudok esetleg segiteni megtaláltam a 2009-s kresztesztet lelehet ingyen tölteni csak regisztrálni kell az oldalra itt a link: http://soldier-site.ath.cx/details.php?id=654 remélem tudtam segiteni mindazoknak akik mostkezdik a jogsit
Királylány88 Creative Commons License 2009.04.21 0 0 276
Sziasztok!

Egy hete van jogsim.Van egy pár dolog amire kíváncsi lennék,mert mindenki mást mond...
Hallottam pl. hogy amíg kezdő jogsim van, nem vezethetek egyedül,nem vezethetek külföldön.Tényleg van ilyen?
Külföldről azt hallottam ha már vagyok 18,akkor vezethetek,akkor is ha kezdő a jogsim...
Köszi a válaszokat! :)
Pussz mindenkinek!
legopapa Creative Commons License 2009.02.13 0 0 274

Látom nincs itt nagy forgalom. :-o

Annyit mondanék most a jogsiról, másfél hete intéztem el a papírmunkát, és még nem kaptam meg a jogsimat :-( Itt a hétvége, ráadásul hétfőn, kedden is szabadnapos leszek, erre nincs jogsim :-(

Nagy szívatás ez a várakoztatás!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!