Köszi a jó tanácsot a hagyma tea is segített egy kicsit. Utána olvastam a javaslatodnak. Itt.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Propolisz#A_tinkt.C3.BAra_alkalmaz.C3.A1sa
Zöld patikában biztos meg tudom vásárolni. De a szomszédban vannak méhek. ÉS ELKÉSZITTEM!
Eszemben sem jutott, hogy rá olvassak mi mindenre jó a méz.
Nagyon jó bevált házi szer a propolisz tinktúra akácmézzel keverve.Naponta 3-4 szer 10-30 csepp egy evőkanál mézzel elkeverve,szinte azonnal csökkenti a köhögést.Továbbá nagyon jó járványok idején megelőzésre,és torok fájás enyhítésére (gyógyítására) Üdv:Feri
Torokfájásra próbálom épp a hagymateát, kkicsit vegyítettem az itt talált recepteket. Vandorr-éból indultam ki, és amikor elkészültnek minősítettem a teát, egy másik edényben karamellizáltam cukrot, és beleöntöttem a hagymalevet. Most iszom. Nem ez lesz a kedvenc teám, de egész iható.
Szegény megboldogult nagypapám kergetett mindíg hagyma teával. ő mondjuk nem csinált vele semmi hókusz pókuszt, így az íze borzalmas volt! arra már nem annyira emlékszem mennyire volt hatásos, de azóta is emlegetem.
tényleg. a hagyma teát a hagyma héjából, vagy a húsából kell főzni? és egyáltalán hogyan?
Sziasztok! Én csak annyit fűznék hozzá, hogy a hagymateába kis kakukkfüvet is teszek és egy teafiltert (izlés szerint). Nagyon finom, és tényleg segit :)
>Most más csak a náthára kellene valami jó kis népi gyógymód.
Én így szoktam:
Forró mentateában feloldok sok mézet, szórok bele egy kevés chili-port, elkavarom, cseppentek bele egy csepp eukaliptuszolajat, ismét elkavarom, miközben mexagolom az illatát, majd kortyonként megiszom. Azért kortyonként, mert minden korty után telefújok egy PZS-t.
Büdös de használ
Utána betakarás jó melegen.
Volt egy külön takaró a célra.
És jöhet a csipkebogyó vagy hagyma tea.
Lujzi
Ui megringattam magam
Még beteg gyereknek is de jó volt lenni.
2 literhez.
4-5 darab nagyobb vöröshagyma. Szépen megmosni héjastól!!! A gyökér részt le kell vágni. Több darabra felvágom a hagymát, bele a vízbe, felforralom. Fedő rá, kb. 15 percig még főzöm. Ha ez megvolt, utána jön a cukor karamellizálás egy másik, száraz edényben. Nem kell meggetni, csak épphogy felolvadjon. Erre ráönteni a leszűrt hagymalevet. Kicsit még összefőzni, pár perc.
Kedves Mindenki, aki tegnap segíteni próbált a receptekkel!
Ez a hagymatea egész eccerűen fantasztikus!
Képzeljétek el, átaludtam az éjszakát és egész eccerűen elmúlt az a kemény köhögés + az állandó köhögési inger. Sokkal könnyebben érzem magam. Mindenkinek köszönöm.
Most más csak a náthára kellene valami jó kis népi gyógymód. Ha tud valaki ilyet, írja meg nekem. Köszi, TH
Én úgy csinálom a hagymateát, hogy megpucolom a hagymát, és bevágok rajta egy keresztet. Addig főzöm, míg ki nem nyílik mint egy rózsa, akkor kiveszem és megiszom. Torokfájásra jó.
Kösz.
Én is úgy tudtam, hogy a levelekből kell, de mivel habhab volt az első aki leírta a receptet, ki is próbáltam. Szvsz használ ez így is + úgy is. Legalább is remélem!
TH
Azt tudtam, hogy a hagyma jó gyógyír a megfázásra (meg a zsíros kenyérre:)), de a hagymateára szépen elkerekedtek a szemeim. Azt szeretném megkérdezni, milyen íze van. Az ember mégis jobb ha tudja, be kell e fognia az orrát közben, vagy sem.:-)