Az állófűtés éveken keresztül jól működött, ám az utolsó időszakban bolondos lett. Majd hazaviszem, s szétszedem. Lehet, kell néki egy új elektronika meg egy üzemanyag adagoló.
Helló! Ezeket a wafterseket csak csalitüskére érdemes szúrni, arra vannak kitalálva. Én úgy használom, hogy rövid (7-10 cm) előkés horgot kötök, és arra ráhúzok egy szilikonos csalitüskét. Ez a legegyszerűbb megoldás.
Az illata kvázi tök mindegy, általában. A színe és az állaga-könnyűsége az, ami számít. S persze a mérete. Mert bizony a méret az azéé számít ... aszondják :D
Enyhén mindig érdemes belenyomni az etetőkosárban lévő etetőanyagba, hogy ne lengedezzen dobáskor, illetve hogy az etetőanyag tetején legyen.
Valahol visszább-lejjebb Tacsi kollégának belinkeltem azt, amelyiket a legtöbbet használom, márkára, színre és méretre is.
Folyóvízen is lehet használni a wafterseket. A Tiszán method kosárral szoktam használni, a Dunán csak kevésbé húzós vízen method kosarazok. Ha gyors a víz, akkor átváltok tört gubancgátló csőre plusz kosárra vagy ólomra/alagút kosárra, és hosszabb (30-80 cm) előkére. Ez utóbbi is nagyon fogós, wafterssel is, de csontival-kukoricával illetve gilisztával is.
Jah, még valami. Fentebb írtam, hogy jellemzően nem sokat számít az ízesítés. A Dunán egy kivétel van.... a Kill Bill fantázianevű, nagyon büdőőőőős sajt+vajsav Wafters nagyon fogós, de nem véletlenül narancssárga a színe annak sem ... A 8-10 milis bőven elég ... :)
Ma reggel értünk haza hároméjszakás pecáról. Végre megtört a jég! Az elmúlt éjszakai viharos szélben négyet is fogtam. Ebből kettőt, 11/16 kilósakat megtartottam, a két szebbet visszaengedtem.
neha, amikor nagyon betlire allt a peca feltettem csonti helyett tuskevel... 'eredmeny teritett betli' lett. amikor meg csontival muxik eszebe se jutott valtani 'zizire'
Mivel Duna, nem metod-ozok. Csak gondoltam, megpróbálnám ezt is a második boton. De mind a 20 félét biztos nem veszem meg. A giliszta ízű feleslegesnek tünik.
Meg nagy csáberő, hogy nem kell ásni sem, és nem bábozódik be 2 hét alatt.
Füles horogra kell, vékony fonottból kötni "csomómentes" kötéssel.
Mindent megtalálsz hozzá youtube-on.
Nem leveszni lehet, hanem belefulladni a bőség zavarába.
Kurva jó a marketingje a popup-oknak, wafter-eknek, de valóban majd a hozzáértő megmondja, hogy melyek a helyi favoritok.
Nem véletlen árulgatják dobozszámra a "csak néhány szem hiányzik belőle" dobozokat a faszbúkon. Megvette, nem jött be, eladja, mert soha többet nem fog vele pecázni.
Mindkét golyó, method cuccal fogósabb, de felkínálhatod nyitott feeder kosárral is.
Ha éhes a jószág fölveszi, ha meg nem, akkor mindegy hogy kínálod neki.
Figyelj, mert a method, gyors folyásban szart sem ér!!!
Múltkor írtad, hogy a Tisza tavon a waftersre jobban ment a kszeg-kárász, mint csontira.
Gondoltam, kipróbálnám én is ezeket, kérdésem lenne:
A hajszálelőke, vagy csalitüske elhagyható ezeknél, és lehet közvetlenül horogra tűzni is?
Másik, szerinted vadvizen, milyenekkel érdemes próbálkozni, mert látom a bőség zavarában el lehet veszni, van még pun-ci is. Csak míg elgondolkodtam, hogy ez az íze, vagy az illata, addigra kiderült, hogy ez puncs-citrom. :-)
Ezek csupán előkezsinórok. Egy-egy végszerelék elkészítéséhez kb 100-120 centire van szükség.
Éveken keresztül csak csomózgattam, de tavaly ősz óta a zsinór krimpelést is tanulgatom. :)
A Penneken főzsinórnak kettőn 0.50-es, illetve kettőn 0.28-as fonott van, pár száz méterek. Ennek van értelme. Ám előkének jobb a vastag mono, nehezebben gubancolódik.
De ezek 50 meterek csupan.. Ezt valami mas damilhoz az orsodon hozzakotod? vagy csak ennyi 50 meterrel csinalod a horgaszatot? Nem teker le egy nagyobb harcsa farasztas kozben tobbet? Meg sosem fogtam meretes harcsat, tavaly is csak ilyen 30-33 centiseket, igaz nem is horgasztam rajuk.
igen, azt ki is hangsulyoztak a videoban is. De nincs ilyen kapcsom sem meg, woblereket ilyen kipattinthato kapcsokkal szoktam rogziteni. De igazabol 10 dobas utan gorcs all a kezembe es elmegy a kedvem a pergetestol :-(