Ez nagyon szomorú...a Jóisten nyugosztalja...a nyári ZD-k emléke a Balatonon, sokunk szívében, vele együtt tovább él. Őszinte részvétem a családnak...:):):)...
Rohamosan csökken a topik nagy öregjeinek száma.Lehet mondani,hogy ez a természet rendje,de...szar ügy ez.KI így,ki úgy,de távozik.És az űr,amit hagynak maguk után,betöltetlen marad.
12 bébitápszeres pohár ... kb. 2-3 cl/pohár ... ekkor 2.5-3.5 dl után már biztos középpárlat jön ... a főzés közben a feleségem szétválasztja az orrával a 12 poharat ... mint egy vadászkutya, soha nem téved ... én pedig szétöntöm előpárlat és középpárlat edénybe ... a végén ugyanez csak 4-5 cl/pohár ...
Eladó Dés 100 használható kupola, páracső és hűtő méhtelepi ár felett! A páracsö hibátlan, a hűtő tartály a tulfolyó cső alatt körbe van rohadva, a rézspirál hibátlan! A hűtő használható! A kupola a felső csúcsnál fbs - el bekenve,használható( 1-2 helyen hosszanti barázdák,lemez elvékonyodás,a csatlakozó stabil- masszív! Középen fbs el körbekenve,forrasztás meggyengült! ( 30 7080876 Borsod)
Én lekvárhoz úgy magoznám ki a meggyet, hogy alacsony fordulaton járatnám.
Szilvával jártam úgy, hogy a lekvárba bele került törött mag ezzel a magozóval egyik évben, azóta úgy csinálom, hogy habarcs keverővel szétküldöm előtte, úgy öntöm bele és alacsonyabb fordulaton megy.
Nem töri, csak akkor, ha a léc a mag átmérőjéhez képest közelebb van vmelyik szerkezeti részhez.
Ugye a működéből adódóan ez nem nagyon tud magot törti, mivel a lécek csak kergetik körbe az anyagot, a magról a hús leválasztását a magok tömege végzi, ezért nem érdemes a magot kiüríteni közben, hogy arányosan mindig legyen benne sok.
Ez teljesen egyedi megoldást kíván, ha jó az illat érzékelésed, akkor nem kell kóstolgatni az EP-t, elég illatolni, ha kóstolnod kell, akkor annyira hígítsd fel, ami neked még megfelel, mint tömény alkohol, legtöbben sztem nem hígítanak semmit, egy csepp a szájban majd kihígul a nyálban, elég ha a nyelvhez ér, aztán egy korty vízzel mehet a köpőcsészébe.
Van aki a ep végéből egy kicsit a kp-ba enged, mondván a pálinka az érés folyamán kiheveri, mert ott nagyon fontos aromák vannak. Az 5 poharas módszernél ha jó volt a cefre úgy a 2. 3. -nál kell szagolgatni, forró vízzel kicsit higítani, úgy az ízek jobban kijönnek.
De.Ha eltűnik,jön a KP. Persze mi ketten észlelhetjük a szúrós szag eltűntét másként,de hát ez benne a művészet. Ha ezt olyan egyszerű lenne körülírni,mint ahogy kérdezed,nem lenne senkinek előpárlatos vagy kiherélt pálinkája.
Ez akkor igaz, ha csak az üst alját melegíted (pl. indukcióssal), de üstházban levőnél más a helyzet, mert a forró levegő az üstfalat is körbenyalja.
Az alambik lepárlómnak (ami csak alulról melegített) brutálisan nagy a deflegmációja összehasonlítva a DES-el (a méretkülönbségek figyelembe vételével).
Valami itt nem kerek.A deflegmáció a sisak térfogatának növelésével nő.Ha 100 L-es üstben 10 L alszeszt finomítasz,az üst üres része felfogható megnövelt sisakként.Pont a szimpla üstnél változik a deflegmáció mértéke jelentősen,mivel érvényesül a külső levegő hűtő hatása,ellentétben a dupla falú cuccal,nem?