Igen, az angoloknál előfordult, hogy a kifutott modellek még ott álltak a kereskedőknél, akár 2-3 évig is, mire valaki megvette és forgalomba helyezték.
Ugyanez volt a cseheknél is, ahol az 1980-ban befejezett gyártású 110 R-ek utolsó pár példányai 1983-ban is a Mototechna telephelyein parkoltak.
Az ESN-299 kocsi egy autószerelőhöz került, aki a motor-váltó-futómű hármast átrakta egy barnás drapp 120-asba, de karbival. Ez a kocsi (DIV-646) aztán valamikor 2005-2010 között, már nem emlékszem pontosan mikor, egy barátomé lett, rengeteg km-t tett meg vele, többször megjárta vele Franciaországot, majd kicsit megfáradt a kasztnija és ezért évekre letámasztotta a telkükön a bozótba. Februárban lesz 3 éve, hogy elbontottuk ezt is
A Budafoki úti GLi-re meg van a válasz. Visszanéztem ezt a topikot, és egy 2006.08.23-ai, 403 sz. hozzászólásban ott van a válasz: a jármű bontásra került. A későbbi 2171 és 5997 sz. hozzászólásokban is szerepel, hogy a járművet elbontották.
Érdekes történet, köszönöm, hogy megosztottad! Én is láttam ezt az autót 1996 nyarán a XI. kerületi Budafoki út 3–9. házszámok előtt, közel a Szent Gellért térhez. Egy hölgy jött ki a házból az autóval, beszélgettünk egy kicsit, elmondta, hogy Ausztriából hozták be, injektoros és katalizátoros. Megkértem, hogy mutassa meg a motorteret, de közben a földszinti lakásból szólt neki egy férfi, hogy menjen vissza a lakásba valamiért, így sajnos nem tudtam belenézni.
Nem emlékszem a rendszámra vagy pontos színre, de ha a másik hozzászóló tényleg többször látta az autót, és acélkékre emlékszik, akkor valószínű, hogy valóban ez volt a színe, és a rendszáma ESN-299 lehetett.
A minap néztem a facebúkon egy acélkék színű, Skoda 135 GLi-ről feltöltött videót. Az egyik hozzászóló írta, hogy annak idején állt Bp-en a Budafoki út elején egy ugyanilyen színű GLi, amit többször próbált megvenni. Egy hölgy járt az autóval. A hozzászóláshoz érkezett válaszként, hogy: ESN-299.
1996 nyarán én is láttam ezt az autót, a Bp. XI. Budafoki út 3-9. házszámok előtti szakaszán parkolt, közel a Szent Gellért térhez. Ahogy nézegettem, a házból kijött egy hölgy, hogy indul az autóval. Szóba elegyedtem vele. Elmondta, hogy Ausztriából lett az autó behozva, injektoros, katalizátoros, stb. Megkértem, hogy kinyitná-e a motorháztetőt, hogy bepillantsak, de ekkor az egyik földszinti lakás ablakából szólt neki egy férfi, gondolom a férje lehetett, hogy menjen vissza, mert a lakásban felejtett valamit. Így a motortér vizslatásból nem lett semmi, elköszöntünk, és mindenki ment a dolgára. A kocsi gyakorlatilag a lakás ablaka alatt parkolt.
Nem emlékszem sem a rendszámára, sem a színére, de ha a fent említett hozzászóló is többször látta az autót, és ő emlékszik a színére, akkor valószínű, hogy acélkék volt, valamint a másik hozzászóló által írtak szerint ESN-299 volt a rendszáma.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok Nektek ezzel a makulátlan / patika piros szépséggel, ami pár éve lett teljesen felújítva az utolsó csavarig. 🎄🚘
Ui: Facebookon egy csoportban életjelet mutatott egy 1983 -as Super Estelle 120LE, aminek a felújítását YouTube videókban lehet majd követni.
"1990. január 26-ai kép, az utolsó három Rapid kupét csak öt nappal később gyártották le.
Az S 135 R és S 136 R kupék gyártása 1990 januárjának végére leállt, és összesen kevesebb, mint ötszáz darab készült belőlük 1990 elején, főként Nagy-Britanniába irányuló exportra, de a Mototechna számára is. A gyári nyilvántartás szerint az utolsó három fehér Rapid 136 kupét 1990. január 31-én szerelték össze, és szállították a Mototechna prágai, pozsonyi és Ústí nad Labem-i üzleteibe. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a gyártás utolsó fázisában, két nappal 1989 vége előtt két tucat Rapid 136 kupé hagyta el az autógyárat, amelyeket Szingapúrnak szántak, egy délkelet-ázsiai szigetállamnak, amely több mint 10 ezer kilométerre van tőlünk. A Skoda Auto archívumának adatai szerint 1984 és 1990 között összesen 33 455 modernizált Rapid kupét gyártottak, beleértve az 1987-1990 közötti 1272 S 135R és 9708 S 136R kupét."
Az egyik utolsó Skoda Rapid 135 Ric 1990.01.12-én készült, és 1990.01.29-én szállították Angliába. Ez volt a Lord Rapidja. Alvázszáma L5145419, motorszáma 5033753, színe 9101 ezüst volt. Ennek volt a legmagasabb alvázszáma. A gyár kiállított egy tanúsítványt, miszerint ez a legutolsó faros kupé.
Volt még egy apolló piros Rapid, erről készült egy fénykép a gyári dolgozókkal együtt.
A legeslegutolsó 3 Rapid fehér színű volt, ezek is 135 Ric-ek voltak. Az egyiket 1990.01.26-án építették, és 1990.01.29-én szállították Angliába. Alvázszáma L5145240, motorszáma 5004455, színe 1046 fehér volt.
A másikat 1990.01.24-én gyártottak, és 1990.01.31-én szállították Angliába. Alvázszáma L5145290, motorszáma 5021169, színe 1046 fehér volt.