Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Tereza 2009.09.23 Creative Commons License 4481

Én is ezen gondolkoztam, hogy kiindulva a sponzoroktól, Tefal lehetne. Hogy lehet, hogy még a boltban nem találkoztamn ilyennel?

 

Én sem naponta kuktázom, de pl. a húslevest vagy bablevest már nem tudom elképzelni másban. A húslevest most már 10 literesben csinálom(Fagor),  és egyáltalán nem találom nagynak. A hús, csontok + zöldség már szinte kitölti az edényt a megengedett határig és akkor még kell bele a víz.

 

Szóval, ha szereti az ember a kuktát, vagy ha nem, akkor is nagyon érdekes egy új változat. Bár ahogy a Konyha-trükkök  topicban olvastuk, most a Nyugaton pont ellentétes folyamat zajlik - nem gyorsan, hanem kb. 8 órán keresztül főznek (slow cooker). Ki tudja, ez a folyamat mikor ér ide, de egyelőre a gyorsabb főzés a vonzó.

Előzmény: Zitka (4480)
Zitka 2009.09.23 Creative Commons License 4480

Én is felfigyeltem rá, bár nem vagyok egy nagy kuktahasználó...

Nem Tefal volt? A műsor elején v. végén lévő szponzorlistában nem szerepelt? :-)

Előzmény: Tereza (4479)
Tereza 2009.09.22 Creative Commons License 4479

Ti már láttatok ilyen kuktát, amely ebben a videóban szerepel?

http://webcast.tv2.hu/stahl/index.php?m=video&video_id=402871

Én még Mo-on nem láttam ilyen számkijelzőset. Bár vannak kuktáim, de ezt érdekesnek találtam.

 

Különben örülnék, ha végre valaki GYAKRABBAN FŐZNE KUKTÁBAN ( a TV-ben). Stahlnak  megjelent már több szakosított szakácskönyve, így egyszer írhatna valami olyat, hogy "Főzzünk kuktában". Nem hiszem, hogy olvassa a topicot, de hátha.....

Tereza 2009.09.14 Creative Commons License 4478

Úgy néz ki, hogy elindultak  Stahl újabb részei:

 

http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&k1=2&nyelvid=1

 

csak a tegnapi recepteket nem sikerült megtalálnom, előcsalogatnom.

Zitka 2009.07.14 Creative Commons License 4477
demerara nádcukrot
Előzmény: komórka (4476)
komórka 2009.07.14 Creative Commons License 4476
És milyen cukrot tettél bele?
Előzmény: Zitka (4475)
Zitka 2009.07.13 Creative Commons License 4475

A vasárnapi adás után kedvem támadt csinálni ilyen limonádét

http://www.stahl.hu/index.nof?o=0&nyelvid=1&k1=1&k2=42&k3=144&receptid=659

 

Nem méricskéltem, de kb. feleennyi cukorból csináltam szirupot kb. másfél liter vízzel felengedve, és még így is rém édes lett.

Én lennék túlságosan savanyúszájú? :-)))

 

Utóbb belegondolva, mikor a gyerekeknek csináltam régen "napközisteát", a bő literes kannába max. 3 ek. cukrot tettem, ami talán 4-5 dkg.

chilii 2009.07.13 Creative Commons License 4474
nincs mit, ezt most véletlenül láttam :)
Előzmény: házicseléd (4473)
házicseléd 2009.07.13 Creative Commons License 4473

Köszi a gyors választ! :-)) Tegnap egész nap próbáltam , meg ma reggel is, de nekem nem jönnek be a receptek, csak a kezdőlap (stahlkonyhaja.hu) A tv2-n  sem tudtam előhívni a receptet.

Mégegyszer köszi!

Előzmény: chilii (4472)
chilii 2009.07.13 Creative Commons License 4472
szia! ez volt az spekulácius
Előzmény: házicseléd (4471)
házicseléd 2009.07.13 Creative Commons License 4471

A tegnapi (júl.12.) adásban volt egy kekszféleség. Esetleg valaki tudja a receptet? Sajnos csak a felétől láttam az adást, még a nevét  sem tudom a sütinek. Valamilyen mandulás süti volt, amit Judit valakitőlkapott ajándékba.

Esetleg hol lehet megtalálni ezt a receptet? előre is köszönöm!

molly73 2009.07.04 Creative Commons License 4470
Sziasztok!
Nem csináltatok még véletlenül Nutellás habtortát? Holnap lesz a lányaim szülinapi bulija. Most csináltam meg. Ugyan egy napra még a hűtőben fog dermedni, de egyenlőre nagyon folyós. Jó lesz ez így? Nem kéne valamennyire azért krémesnek lennie? Amikor a csokit összekevertem a felvert tejszínnel, akkor lett ilyen folyós.
Köszi.
S.O.S
Lehet, hogy holnap még új tortát kell csinálnom? :(
mokusleqvar 2009.05.15 Creative Commons License 4469
Eperrel volt emberem születésnapi tortája, sikert aratott. Szerintem amúgy muszáj tenni hozzá vmi gyümölcsöt, anélkül nem áll meg.
Előzmény: adopt29 (4468)
adopt29 2009.05.15 Creative Commons License 4468
Stahl Judit new york-i sajttortája isteni,csak úgy ötlet gyanánt mondom,ha valaki kedvet kapna hozzá,én málnaszósszal tálaltam,fantasztikus.
Zitka 2009.04.28 Creative Commons License 4467

mondhatta volna azt is, hogy "bekaramellizálja..." :-)))))

 

(lsd. még lacibácsi "betálaljuk" )

Előzmény: rubintocska (4466)
rubintocska 2009.04.28 Creative Commons License 4466
Aszonta Juci: "kicsit megkaramellizáljuk az olajon a hagymát" :D
szepyke 2009.04.19 Creative Commons License 4465

Megcsináltam a Sába királynője tortát.

 

Képeket, és megjegyzéseket megtaláljátok itt:

 

http://szepsegtar.blogspot.com/search/label/S%C3%A1ba%20kir%C3%A1lyn%C5%91je%20torta

szepyke 2009.04.05 Creative Commons License 4464
Köszönöm!!!!
Előzmény: Tereza (4463)
Tereza 2009.04.05 Creative Commons License 4463
Előzmény: szepyke (4462)
szepyke 2009.04.05 Creative Commons License 4462

Sziasztok!
Gondolom, hogy holnap már az oldalon lesz a Sába királynő tortájának a receptje, de ha valaki leírta, vagy valahol már megjelenet, megtenné, hogy beírja nekem? Jól nézett ki, bár a pisztácia horror drága, de hátha...

 

Előre is köszönöm!!

 

szepy

Zitka 2009.03.28 Creative Commons License 4461
Én igazán nem vagyok lusta nekiállni egy _különleges_ sütinek, és nem bánom, ha macerás, sokáig tart... No de ez - végeredményében - nem sokban különbözik egy jó almáspitétől... És ahhoz is csinálhatsz karamellszószt. :-)
Előzmény: komórka (4460)
komórka 2009.03.28 Creative Commons License 4460
Kösz!
Szerintem maradok a hagyományos almáspiténél. Maximum karamell öntettel, de ez a kalács rakosgatás nem a legjobb! Persze ez is szubjektiv vélemény
Előzmény: Zitka (4459)
Zitka 2009.03.28 Creative Commons License 4459

Megnézheted itt:

http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video&video_id=392318

 

Szerintem ahhoz képest, hogy nem egy különleges dolog, elég macerás... de szigorúan szerintem. :-)

Előzmény: komórka (4457)
ágika1 2009.03.27 Creative Commons License 4458
Itthagyott a kertész a szakács és az inas is. Maradok a máglyarakásnál. :))) 
Előzmény: komórka (4457)
komórka 2009.03.27 Creative Commons License 4457
Ezt találtam a honlapon. Ha valaki megcsinálta, szóljon (vagy látta?) mert igen kacifántosnak tünt!

Obama almás süteménye

Hozzávaló a töltelékhez:
1 kg alma
10 dkg vaj
20 dkg cukor
2 tojássárgája
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
Hozzávaló a külső réteghez:
2 csomag forma kalács (kb. 25 centi hosszú)
10 dkg olvasztott, kihűlt vaj
1 tojás
Hozzávaló az almás karamell szószhoz:
1 nagy alma
1 kávéskanál citromlé
¼ kávéskanál örölt fahéj
30 dkg cukor
¾ dl víz
1 evőkanál keményítőszörp (pl. Tescoban is kapható Golden Syrup)
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
Hozzávaló a forma előkészítéséhez:
2 dkg olvasztott, kihűlt vaj
2 dkg cukor
Előmelegítjük a sütőt 190fokra (ez gázsütőn 5-ös fokozat) és magunk mellé készítünk 6 db 8 centi átmérőjű, 1,5 dl űrtartalmű kis kerámia tálkát.
Aztán egyik csomag szikkadt kalácsból levágunk 12 darab, fél centi vékony szeletet, a maradék kalácsot félre tesszük. A levágott szeleteket magunk mellé tesszük és hat szeletből kivágunk egy-egy körlapot egy 7,5 centi átmérőjű pogácsaszaggató segítségével. A másik hat kalács szeletből pedig egy 8 centi átmérőjű fánkszaggató segítségével készítünk körlapokat.
Elővesszük a másik forma kalácsot, ezt úgy tesszük magunk elé, hogy hozzánk legközelebb a kalács keskeny oldala legyen. Ekkor a kalács egyik széléről hosszában vékonyan levágjuk a héját, majd ügyesen tovább szeleteljük úgy, hogy hat darab ½ centi vékony, hosszú kalácscsíkot kapjunk. Az így kapott kalács csíkokról levágjuk a szélüket úgy, hogy egy kb. 24 x 4 centis csík maradjon. Az egyes csíkok egyik végét pedig 1 centi szélesen haránt irányban bevágjuk. Ezzel el is készültünk a sütemény burkolatának előkészítésével.
Ha a kerámia formák minden oldalára megtaláltuk és kialakítottuk a megfelelő alakú szeleteket, a kalács darabokat a formákban való elhelyezkedés szerint szétterítjük magunk mellé egy sütőpapírra. A formák belsejét olvadt, kihűlt vajjal kikenjük, majd pár percre hűtőbe tesszük őket, és ha a vaj megdermedt bennük, cukorral vékonyan behintjük a formák belsejét, pont úgy, mintha kiliszteznénk. A kalács csíkokat és körlapokat mindkét oldalukon megkenjük olvasztott vajjal, és akkor most burkolunk: beterítjük a formák alját a kisebbik kalács-korongokkal, majd ügyesen egy-egy kalács csíkkal kibéleljük a formák oldalát is. A burkolásnál fontos, hogy a kalács-korongok és a csíkok között, lehetőleg ne maradjon rés és az is, hogy jól oda tapadjanak a formához. Az édesség tetejére kerülő korongokat még békén hagyjuk. Az egész tojást villával enyhén felverjük, s a felvert tojással vékonyan megfestjük a formákban várakozó kalács darabokat. Ezután a formákat betesszük a sütőbe és 10 perc alatt elősütjük benne a kalács-burkokat. Ha kész kiszedjük, kihűtjük.
Elkészítjük az almás tölteléket. Az almát meghámozzuk, és 1 centi vékonyan felszeleteljük. A vajat mérsékelt lángon megolvasztjuk egy 28 centi átmérőjű serpenyőben, hozzászórjuk a cukrot, és addig kevergetjük, amíg fel nem olvad a vajban. Ekkor hozzáforgatjuk az almaszeleteket és a gyümölcsöt fedő alatt néha megkeverve puhára pároljuk. A puha almát fedő nélkül tovább főzzük nagy lángon, amíg a körülötte rotyogó vajas-cukros léből sötétbarna karamell nem lesz: ez lehet 10 perc, de 20 is. Attól függ, mennyi levet engedett párolás közben az alma. A megpárolt, karamellizált almát átöntjük egy nagy keverőtálba, és kihűtjük, majd botmixerrel összepürésítjük. Robotgéppel hozzákeverjük a tojássárgáját, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat. Ez lesz a töltelék, amelyet belekanalazunk az elősütött kalács-burkokba.
A félretett kalács-korongokkal résmentesen beterítjük a tölteléket, és a kalácskalapokat jól rányomkodjuk a formákra. Ezután az édességek tetejét vékonyan megkenjük felvert tojással, és 30 perc alatt megsütjük. A sütés második 15 percében alufóliával letakarva sütjük az édességet, nehogy túlpiruljon, de az alufóliát csak buggyosan szabad rátenni, nem ragadjon az édessége tetejéhez. Tálalás előtt várunk néhány percet, hogy a forró édesség kicsit lehűljön, aztán a kerámia tálkákat kifordítjuk egy-egy tányérra, és almás karamell-szósszal kínáljuk.
A karamelles szószt nyugodtan elkészíthetjük, miközben sül az édesség. Az almát megpucoljuk és ici-pici darabkákra kockázzuk. Megcsöpögtetjük kevés citromlével, majd 2 dkg vajon, 2 dkg cukorral és az őrölt fahéjjal együtt kevergetve puhára pároljuk egy kis serpenyőben. A többi cukrot, a vizet és a keményítő szörpöt összekeverjük egy vastag aljú, kb. 24 centi átmérőjű lábosban. Ezután mérsékelt és nagy láng közti fokozaton kb. 10 percig főzzük, de kevergetés nélkül, hogy sötét barna karamell legyen belőle. Ha ez megvan, lejjebb csavarjuk a lángot, hátrébb lépünk a karamelltől, és hozzá adjuk a maradék vajat meg a tejszínt: vigyázat, fröcskölni fog. Miután lecsitult a fröcskölés, fakanállal kicsit kevergetjük a mártást, hogy sima legyen, majd belevegyítjük a párolt almát.
TTNora 2009.03.25 Creative Commons License 4456
nincs mit, gyorsan ment
Előzmény: edinacs2 (4455)
edinacs2 2009.03.25 Creative Commons License 4455
Nagyon köszönöm, hogy begépelted. Azt hiszem, ez lesz a hétvégi desszert.
Előzmény: TTNora (4452)
edinacs2 2009.03.25 Creative Commons License 4454
Köszi. Hát ez az a könyv, amit már nem vettem meg egy rakat pénzért, mert mindegyikben csak 4-5 recept jön be nekünk. És már tele a polc ilyen könyvekkel.
Előzmény: mokusleqvar (4451)
edinacs2 2009.03.25 Creative Commons License 4453
Köszi! Nekem is. De nem jártam vele sikerrel.
Előzmény: Zitka (4450)
TTNora 2009.03.25 Creative Commons License 4452

Itthon vagyok, előkaptam a könyvet (gyors muffinok):

 

Előmelegítjük a sütőt (175 fok), kibéleljük a formát.

 

2 evőkanál forró vízben feloldunk 1 evőkanál neszkávét.

20 dkb lisztet összekeverünk 1 púpos kávéskanál sütőporral, csipet sóval,  félretesszük.

Robotgéppel összedolgozunk 5 dkg puha vajat 15 dkg cukorral, 2 evőkanál mézzel, 1 tojással. Ehhez hozzákeverjük 3-4 részletben a sütőporos lisztet, a kávét, 1 dl tejet. alacsony fokozaton keverjük, hogy alaposan elvegyüljön.

 

beleadagoljuk a formába, 20 perc alatt megsütjük.

 

Hideg 1 dl tejszínt habbá verünk, 25 dkg mascarponet simára dolgozzuk 4 evőkanál cukrozott, sűrített, tubusos tejjel.  Óvatosan beleforgatjuk a habbá vert tejszínt.

Csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

 

6 evőkanál kávélikőrt és 6 evőkanál mandula ízű likőrt összekeverjük.

 

A muffinokat kiemeljük a formából és simára vágjuk a tetejüket.  MIndegyiket "belepusziltatjuk" a likőrbe, habzsákból nyomunk rá a krémből és teaszűrőn keresztül kakaószórjuk.

 

Hmm, mire leírtam, megkívántam én is.. megyek elkészítem ebédre!

 

 

Előzmény: edinacs2 (4449)