Keresés

Részletes keresés

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 5 órája 0 1 18743

Egyes számban röviddel szokás írni, mivel ebben a formában, az y-jával ez egy nem meghonosodott idegen szó, amit eredeti alakban írunk. Csak a toldalékolás változtat ezen.

Előzmény: papus_03 (18740)
kata31wiederkehr Creative Commons License 15 órája -1 1 18742

Nem sok érdemit írtál.Nekem egy beszélgetés nívója a témával előadott mondanivaló.Akár ellenvélemény is...de azon pötyögsz,hogy az egyszerre leütött betűk felcserélődése,vagy egy gyengén lenyomott betű nem az ami..Ez engem nem érdekel.Semmi köze a kerülethez,bár nektek is csak egy kis része érdekes,amint látom...átmenetileg még.

 

3 dolgot vetette fel

 

-valós környezetvédelem

A Csúcshegy felhagyott mezőgazdasági életmód miatti özönnövényes kiszáradása

Mocsáros feltöltése a fejlesztések miatt,ami kiszáradást,élőhely pusztulást okoz.

 

- infrastrukturlis gondok a fejlesztésekkel

BUSZESZ ami 3 szinttel a mögötte álló lakótelepi ház felé fog magasodni.Ez a Dunára zúduló szelek,régu tulajdonok értékcsökkenése miatt lehetne téma.A promenádja a sok alkó miatt további parkolási probléma lesz,ami az ürömi köforgalomi kihathat.

...és ide csatoltam az Árkád sokadikat az Aquincumi híd nélkül..,ha egyáltalán kell,mert sosem lesz a Szentendreiből egy Kerepesi út,ahogy a Flórián tér sem az Örs.

 

-a kerület vagyongazdálkodása,ami kerületi magántulajdonokban okoz kárt az infrastrukturális fejlesztések megvonásávalmíg valóban csak 4 ezer embert,hoz egyetlen cég a kerületbe,miközben van még több is belőlük!

 

Perszeez a rómaiért aggódóknak nem gond,csak nekem,akinek tetszik a látványterve. Még a miértje sem,könnyebb azt a személyem ledegradálásával lereagálni..Naná ez gondolatokra,sarkall,hogy vajon miért..szarva a másikat egtisztelő szövegszerkesztésre,ha azok sem tisztelik a más megszólalását és nem hivatalos levelet írok,sem propaganda kiadványt,egyszerű kerületi érintett magánemberként.

 

Kibírom azt a kis időt,míg a megkezdett part menti védmű építési eljárása lezajlik és nem ez lesz a kerület témája,nincs már messze. Az M0-nál gyorsabban elér minket ez a helyzet.. :-)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (18738)
kata31wiederkehr Creative Commons License 15 órája -1 1 18741

Nem tudom,mitől lennék a topic témája,de sok II.kerületi van az én helyzetemben.Tudod erre házakban is élnek a hegyvidéken,nem csak a lakótelepen.Ráadásul az Örsön van a szülői házam,késői gyerekként,lassan 50  évesen,sőt nyaralónk is van az onnan származó nagyszülőkről..Szégyeljem magam,mert nincs a kapcsolati hálómnak hála kocsmám a rómain,vagy mert nem privatizáktam??Mások küldözgetése helyett hegyvidékiként,inkább a római helyett azal foglakozhatnál.Bár tőlem akár a római kocsmái sorsával is inkább,mint velem!

Előzmény: papus_03 (18740)


papus_03 Creative Commons License 17 órája -1 1 18740

Pontosabban typó, ahogy írtad :)

 

Örömmel látom, hogy páran befejezik a gyakorló elmebeteg etetését.

Aki egyébként végtelenül gazdag és a HUSZ-ban is oltja az embereket:

 

>>Képzeld nekem akadna 150 gurigám ....

 

Akinek 150 misije van, nem hiszem, hogy a III.-ban kéne éljen.

Irány a II. vagy a XII ahol a többi ilyen elmebajnok vert tanyát.

Esetleg Felcsút :D

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (18739)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 20 órája -1 1 18739

Na ez például egy typo, hogy küzdök az elromlott shifttel, és az utolsó mondat kis kezdőbetűs lett.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (18738)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 21 órája -1 1 18738

"a typok még nem is foglamazási problémák,sőt nívós közegben téma sem a téma folyamatában."

Ezek szerint neked az számít nívós közegnek, ahol a nívótlanság a mérce. De akkor miért ereszkedsz le hozzánk, akik képtelenek vagyunk hozzád hasonló nívón hányni a karaktereket, és még el se tudjuk olvasni, amit te nem tudsz leírni?

Csak hogy tudd: typónak (hosszú lesz az ó a ragozástól) azt nevezik, ha véletlen melléütsz egyet, habár tudnád, hogy mit kell írni. amit te csinálsz, annak igénytelenség a neve.

Előzmény: kata31wiederkehr (18732)
doncike Creative Commons License 26 órája -1 0 18737

"a lényeg helyett egy számszaki tévedés"

 

Egy 98%-os tévedés nem számszaki, hanem elvi.

Vagyis a lényegre kaptál reakciót.

Előzmény: kata31wiederkehr (18732)
H_G Creative Commons License 26 órája -1 1 18736

 

De nem ám!

Előzmény: H_G (18734)
doncike Creative Commons License 26 órája -1 1 18735

"de a kérdésemet rendesen kikerülöd egy kis személyeskedéssel"

 

Egyreszt nem kerülöm, csak horgászati szakkifejezessél élve ún nyeletést végzek.

 

Másrészt annak a ténynek a megállapítása, hogy nem mondtál igazat, nem személyeskedés.

 

Egyes kultúrkörőkben, bizonyos neveltetés mellett ilyenkor elnézést szoktak kérni.

De mielőtt ebben is személyeskedést vélnél felfedezni, szeretnélek megnyugtatni, hogy nem rád gondoltam.

Előzmény: kata31wiederkehr (18731)
H_G Creative Commons License 26 órája -1 1 18734

Google-fordító meets Török Szultán... Most már igazán elég az ennyire hevenyészett hsz.-ok olvasásából.

 

Előzmény: kata31wiederkehr (18732)
doncike Creative Commons License 26 órája 0 0 18733

"Tehát nincs linked"

 

Nekem van linkem, csak most már meg kell dolgoznod érte.

Vergődsz is keményen...

 

Tehát egy 2017-es, azon belül is márciusi tanulmanyról beszélünk, aminek (egyébként látványosan részrehajló és azóta sok elemében tételesen megcáfolt) megállapításaira hivatkozva nyomja Tarlós a parti nyomvonalat.

Van egy szép hosszú címe is, úgy kezdődik hogy "Összehasonlító" és az a vége hogy "kérdéseiről".

Itt van megnyitva a másik ablakban és a 22. oldalon azt írják, és ezt tényleg senki nem is vitaja, hogy a rádőlés veszélye miatt nem lehetnek fák a gát közelében.

 

Állítod-e továbbra is, hogy ez a dokumentum nem létezik, vagy hogy a műegyetemi szakértők nem ezt írják benne?

 

 

Előzmény: kata31wiederkehr (18727)
kata31wiederkehr Creative Commons License 26 órája -2 1 18732

Nem vagyok diszlekxiás,a typok még nem is foglamazási problémák,sőt nívós közegben téma sem a téma folyamatában.

Természetes,ha egy hozzászólásból a lényeg helyett egy számszaki tévedésre kapok reakciót kialakul a nyomán egy kép,megérzés,hiszen másról nem olvashattam.

A római meg nem értek egyet,mert a fák cseréje időleges és a part nem fog ebbe belehalni.Még a csiliárdos érdekenek sem egy ronda,kiatlen és hangulat nélkli környezet ad értéket a majdan eladandó lakásaiknak. Ez a véleményem,amit igyekeztem alátámasztani.Igazából nem a rümai érdekel a kerületben..csak,mint elítettem,magántulajdon érdekeit látom sérülni,mint másutt más okból,ha nem a parton lenne a cédmű.de ez ár tényleg lefutott ügy,nem zavarok,majd csak más valós környezeti gondok miatt.A hegyvidéken érintettként.

Előzmény: Konrad (18729)
kata31wiederkehr Creative Commons License 26 órája -2 1 18731

Hmm,az indulats véleményformálásom.Ez van..tényleg,de a kérdésemet rendesen kikerülöd egy kis személyeskedéssel...Miért is?

Előzmény: doncike (18730)
doncike Creative Commons License 27 órája -1 1 18730

"a pincsikutyát nem tőlem gyűjtötted be"

vs

"ha a kerület másrészein az önkormányzat pincsijét adod a befektetők védelmében"

(18722, nekem címezve)

 

Két csimbókozás között megint nem sikerült igazat mondanod.

 

Előzmény: kata31wiederkehr (18728)
Konrad Creative Commons License 27 órája -1 2 18729

Azt hiszem, valahol eltévedtél. Senki, sehol nem mondta itt a fórumban azt, hogy az új lakóknak legyen infrastruktúra, a régieknek meg ne. Csak te feltételezed ezt, mindössze két ok miatt:

- nem akarjuk itt többen a mobilgátat

- kijavítottunk az új lakóparkok mérete és emberi befogadása kapcsán.

 

Még csak utalni se utalt senki, hogy nem kellene az önkormányzatnak összekapnia magát a kerületben. Sőt, azt sejtem, viszonylag alacsony a Bús Balázsra szavazók aránya a rendszeres résztvevők között itt a topicban.

 

Naná, hogy kell máshol is infrastruktúra. Naná, hogy sokkal többet kellene foglalkoznia a kerületnek a környezetvédelemmel, a környezet rendben tartásával. Sőt, tovább megyek: szívesen támogatok ilyen törekvéseket! Mond, hova álljak, mond, hol kell aláírni.

 

Másrészt, azt sem szeretnénk, hogy egy élő, működő, és nem utolsó sorban népszerű környezetei elemet teljesen tönkretegyenek. Mert a Rómaival az lesz, ha megvalósul a mobil gát. Ó, szép lesz az, messziről! Mint a túlpart, ahol fákat vágtak ki, hogy sétányt építsenek (Nooormális???). Lesz majd itt is csodás falanszter, éppen csak senki nem akarja majd használni, mert élhetetlen lesz. Fa, az nem lesz, mert nem lehet, csak tisztes távolban, vagy maximum olyan alacsony, ami már majdnem bonsai. Mi most aktuálisan ezt a változtatást szeretnénk megakadályozni. Főleg azért, mert ha egyszer tényleg elkezdik, akkor már nem lehet mit csinálni. És akkor nem fog segíteni egy "bocsi, tévedtem, mégse olyan jó ez". :(

 

Mindezek után, amiket írsz, tényleg lehetne sokkal visszafogottabb, érthetőbb, és nagyon örülnék, ha megtisztelnél annyival bennünket, hogy legalább egyszer elolvasod az elküldés előtt, amit leírtál. (Vagy ha diszlexiás vagy, akkor jelezd, és elnézést, ha bántottalak miatta.) De talán a pontosabb mondatokkal, a kevesebb személyeskedéssel, és némi empátiával könnyebb lenne a társalgás.

Előzmény: kata31wiederkehr (18727)
kata31wiederkehr Creative Commons License 27 órája -2 1 18728

..a pincsikutyát nem tőlem gyűjtötted be..:-)

Előzmény: kata31wiederkehr (18727)
kata31wiederkehr Creative Commons License 27 órája -2 1 18727

Tehát nincs linked,csak a köpködésig terjed a tudományod. Ez a személyeskedés!Érdekes én vagyok a fekete bárány,ha felvetem,hogy a kerületbe költőzőkkel szemben az itt már lakóknak jár az infrastuktúra..Hozom a linket a négyzetméterről,ami bővítést itt meg kell élni.Hozom a római látványtervét,a szentendrei alóságot..te meg csak a száddal vagy király,alátámasztást nélkülözve.Tolhatod itt a felsőbbrendű megmondót,de bizony csak egy hangos kiscsimbók vagy,aki láthatóan vitaképtelen....és persze aki veled egy szinten adja magát elő,detto.

 

Már csak az érdekes,hogy mi okból mindenhol,legyen az római partvonal,vagy Mocsáros környéke,avagy a hegyek a lakosokkal szemben állsz?

Előzmény: doncike (18726)
doncike Creative Commons License 28 órája -1 1 18726

Itt te vagy a hangos kisebbség.

Kiscsimbókozol, pincsikutyázol csak mert nem dőlnek be a rögeszméidnek.

Nem a véleményeddel van baj, hanem azzal, hogy képtelen vagy személyeskedés nélkül tolerálni a tiédtől eltérő véleményt. Ráadásul nem véleményeket vitatsz, hanem tényekről nem vagy hajlandó tudomást venni.

 

Ha a fákkal kapcsolatban, vagyis egy ennyire nyilvánvaló és közismert kérdésében linket akarsz, az annak bizonyítéka, hogy nem ismered a 2017-es műegyetemi tanulmányt, amit Tarlós rendelt, és a tavaszi békási lakossági fórumon mutattak be.

Tehát pont úgy fogalmad sincs miről beszélsz, mint 100ezer lakásnál.

 

Ha pedig tudod, hogy mi ez a tanulmány, akkor a hülyét játszod, mert abban benne van feketén fehéren, hogy a rádőlés veszélye miatt nem lehetnek fák a mobilgát közelében.

 

Ha megmondod, hogy rád ebből a ketttőből melyik igaz, kapsz egy linket a tanulmányhoz.

A 22. oldalon van leírva az, amiről nem akarsz tudomást venni.

Előzmény: kata31wiederkehr (18724)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 29 órája -1 1 18725

Pontosan jellemezted magad.

Előzmény: kata31wiederkehr (18724)
kata31wiederkehr Creative Commons License 30 órája -3 1 18724

Mi van itt pártgyűlés??  :D:D  szerintem ez egy nyílvános Fórum,ahol nekem is lehet véleményem.Nem kell a tieteket fedje. ha nem úgy érzitek,akkor nem velem van a baj-csaxóltam-

A hangos kisebbség is csak egy kisebbség. :-)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (18723)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 30 órája -1 2 18723

Szavazzunk!

Szerintem te vagy unalmas. Lehet húzni a strigulákat.

Előzmény: kata31wiederkehr (18722)
kata31wiederkehr Creative Commons License 30 órája -2 2 18722

na figyelj kiscsimbók.Amit félrebeszéltem én beismerem.Adatokat használok,ahogy a tévedésem is látható min alapult..Ne a lakók nevében írogass,hanem tolj egy idézetet,vagy linket,mert kezdesz unalmas lenni. Főleg,hogy érdemben nem cáfolod a mániámat,sőt erősíted is,ha a kerület másrészein az önkormányzat pincsijét adod a befektetők védelmében,míg a rómain meg a parti kocsmák fennmaradásáért emeled fel a segged.Sosem az óbudai lakosokért!

Előzmény: doncike (18721)
doncike Creative Commons License 1 napja 0 0 18721

Kétszázezer új lakosról delíráltál először, aztán most annak 2%-ánál tartunk, de a rögeszmédet ez nem érinti.

Előzmény: kata31wiederkehr (18716)
doncike Creative Commons License 1 napja -1 1 18720

2017-es tanulmányról van szó, ami a Főpolgármesteri Hivatal hivatalos álláspontja.

Legféljebb te nem veszel róla tudomást, hanem a homokba dugod a fejed.

 

De attól az még létezik és az szerepel benne, amit rajtad kívül mindenki tud és meg is ért: nem lehetnek fák a mobilgát közelében, mert ha árvíz idején rádől egy fa a gátra, azt nem bírná ki az alumínium szerkezet és átszakadna a gát.

Előzmény: kata31wiederkehr (18717)
kata31wiederkehr Creative Commons License 1 napja -1 1 18719

Végül is ez is reagálás,ha nem is érdemi.

Előzmény: Roltii (18718)
Roltii Creative Commons License 1 napja -1 2 18718

Gratulálok, te vagy az első az Index fórumán, akinek elrejtem a hozzászólásait!

Egy utolsó jó tanács: mielőtt elküldöd a hozzászólásodat, tedd be például a Word-be vagy Google Docs-ba. Ezután olvasd el 3X, és legalább annyit ellenőrizz, hogy van-e minden mondatnak alanya és állítmánya. Ha ez megvan, és érthető a hozzászólás, akkor futtass rá egy helyesírás ellenőrzőt! Miután ezzel is megvagy, másold vissza a már kijavított hozzászólásodat a fórumba és kattints az "elküldöm"-re.

Köszönöm a többi kedves fórumtag nevében is! 

Előzmény: kata31wiederkehr (18716)
kata31wiederkehr Creative Commons License 1 napja -1 1 18717

Te egy elvetett 2012-es tanulmányon rugózol,amit mindenki ismer és a sorsát meg pláne.

Előzmény: doncike (18710)
kata31wiederkehr Creative Commons License 1 napja 0 0 18716

Nem olvastam ki mit számolt..100 ezer négyzetméter drága lakás.Átlag 50nm-en 2 emberrel az bizony nem ezer fő. Igaz megint tévedtem.4 ezer fő.

 

A lényegen változtat valamit? érdekes,most hírtelen mennyire a vállakozó spekulánsok mellé kerülnek a "szembe jövők" :-))

 

A százsad elejétől(1900-as évek) lakott területen lett volna kötelezettsége az infrastruktúra kiépítése az Önkrmányzatnak és teljesen mindegy 3 vagy 4x anyi embert hoz és fog hozni ehelyett valahonnan..

 

A római parti védmű pedig egy jó kompromisszumként oldja eg a Pók utca édelmét is,még ha ott bokáig ha érne a víz egy komoly áradáskor. A tervek nyilvánosak,ezért tehettem be a látványképeket a topicba.

 

'A körültekintő tervezés eredmé- nyeként a kivágandó fák száma jelentős mértékben csökkent, így a terü- leten a korábban becsült 600-900 kivágandó fa helyett jelenleg tervezetten 480 fát vágnának ki. A parti nyomvonal megvalósításával egyidejűleg rendezik majd a part menti sávot. A többi között a gát vízoldalán „élményúthálózat” létesül, amely „vadregé- nyes, a dunai ártéri, vízparti hangulatot visszaadó elemekkel gazdagítva kerül kiépítésre, annak érdekében, hogy az ember-víz kapcsolatot a lakosok maximálisan megteremthessék, meg- élhessék”. A nyomvonalon több helyen játszótereket építenek, pihenőterületeket alakítanak ki, a büfék épületei egysé- ges arculatot kapnak, és azokban közösségi mosdók is lesznek." https://obuda.hu/wp-content/uploads/2012/02/obuda_2017_12_web.pdf

Előzmény: Konrad (18711)
murray Creative Commons License 1 napja 0 0 18715

biztos lakópark.

vagy a stranddal szemben épül egy bor/szeszgyár vagy mi. vagy ahhoz valami. 

Előzmény: DTF (18714)
DTF Creative Commons License 2 napja 0 0 18714

Nem tudja vki h mit epitenek a csillaghegyi hevmegallonal, valeria utca (volt kh bank mellett), regen 1 evig 'sziget' parkolo volt. Strabag van kinn. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!