Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

gingergirl 6 napja Creative Commons License 38810

1999 óta fórumozok. Ez talán mond valamit arról, kit ismerek itt és kit nem.. :)

Előzmény: .osbourne. (38809)
.osbourne. 6 napja Creative Commons License 38809

Nem veszed észre hogy szívatnak ? :)

 

Ezek már 10-15 évvel ezelőtt is itt voltak, a fele csinálta is nem is rosszul. Most te próbálod azt amivel gyakorlatilag mindenki kevés kivétellel megbukott ... 

Előzmény: gingergirl (38808)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38808

Nem "belőle", hanem a vásárlói csoportja vásárlásaiból. Persze ehhez érteni kéne, hogy épül fel egy ilyen csoport. Hiszen mindaddig az én csoportom egy vonalból mindenki "lefelé", amíg közülük valaki nem lesz csoportvezető. Az én dolgom kiválasztani, kiket érdemes a legjobban segíteni ebben. Az pedig kőkemény munka. Nyilván nem elvárható itt senkitől hogy ezt belássa, aki sosem csinálta (ha csinálta is, nem jól)).

Előzmény: kellyboy2006 (38807)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38807

Mármint okítottad a kevesebb, mint 3 hónap alatt..., amikor még nem volt igazából passzív jövedelmed belőle, ha jól értem.

 

Hiszen ma már évek óta teljesen inaktív vagy, ezért van a passzív jövedelmed, nemde?

Előzmény: gingergirl (38806)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38806

"Azért mutattam így a kettőt, hogy lásd miket írsz egy dologgal kapcsolatban kis idő eltéréssel."

 

Most is ugyanazt mondom. Nem érdekel a felsővalam haszna "belőlem" és ellenben nagyon is érdekel az alsóvonalam forgalma (ha már egyszer okítom, hogy jól csinálja).

 

"(feltételezve, hogy higyjük el Neked évek alatt nem lépett ki senki alólad, egy telefonhívást, emailt sem kellett elküldened, ki sem léptél a lakóhelyedről,nem beszéltél senkinek erről, nem jártál soha rendezvényekre a kevesebb, mint 3 hónapon kívül, és csak a számlákat állítod ki évek óta. Ennyi az összes tennivalód egy hónapban ezzel kapcsolatban.)"

 

Dehogy nem lépetek ki alólam.

Egy-, vagy több napos rendezvményen pedig több éve voltam.

 

Variálhatunk még ezen, de mint ahogy mondtam, az alapvetés nem is ez, hanem az, hogy milyen jó, hogy nem megy át a kezünkön sem termék, sem pénz.

 

Ez a lényeg.

Előzmény: kellyboy2006 (38805)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38805

Alapvetően nem a cégszabályzat miatt mutattam be így...

 

Ami meg már megint ki tudja honnan került elő a maszatolásodban ( bár Te próbálod rám vetíteni, hogy mást adok a szádba.:-)).

 

Azért mutattam így a kettőt, hogy lásd miket írsz egy dologgal kapcsolatban kis idő eltéréssel. 

 

Az egyikben még az alattad lévők forgalmából "realizálható haszon" a  szempont ahhoz, hogy érdekeljen a dolog, a másikban meg tagadod, hogy téged érdekelne az, hogy ki mennyit kaphat egy másik ember után.( - senki nem mondta, hogy felsővonaladra vonatkozik, ezt Te hoztad be ide magadtól,maszatolásnak - ).

 

Ha így lenne, nyilván Te sem vállalkozásban végeznéd azt amit csinálsz, ha nem profitorientált lennél. :-))

 

Ha az általad beszervezett emberek nyereségéből járna -megint csak senki nem mondott ilyet, Te hoztad ide valami oknál fogva-, azt hiszem elég karcsú lenne az a passzív jövedelem, ami még mindig kérdéses ugye, hogy egyáltalán kifedezte-e már az évek során befektetett tőkét és időt...

 

(feltételezve, hogy higyjük el Neked évek alatt nem lépett ki senki alólad, egy telefonhívást, emailt sem kellett elküldened, ki sem léptél a lakóhelyedről,nem beszéltél senkinek erről, nem jártál soha rendezvényekre a kevesebb, mint 3 hónapon kívül, és csak a számlákat állítod ki évek óta. Ennyi az összes tennivalód egy hónapban ezzel kapcsolatban.)

 

Igazából, most vagy direkt maszatolsz, vagy nem vagy tisztába a vállalkozások működésével és fogalomzavarba vagy. Mint ahogy láthattuk a kényszer vállalkozók sorozatos példájának említését, mint "hagyományos vállalkozók". Nem minden vállalkozás működik így és nem mindenkinek kell feltétlen vállalkozónak lennie, ahhoz hogy meg tudja változtatni az életét.

 

Én 8 éve foglalkozok vállalkozásokkal, rendszerint van nekem is vállalkozásom minden évben. Akiket mentorálok, egyik sem úgy lendült neki, hogy na én napi 16 órát akarok gürizni, hogy a járulékaimat fizetni tudjam. Aki így gondolkodik, az kényszervállalkozó ötlet és megalapozott üzleti terv nélkül, ami egyfelől drága hobby, másfelől szinte tuti bukás az esetek 95%-ban.

 

Ilyenbe nem is érdemes belefogni, mert ennek maximum csak a "szerencsevadász másolódásra" épülő mlm-et lehet konkurenciának tekinteni,a hasonló eredményességi mutatóival.

 

 

Előzmény: gingergirl (38804)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38804

A forgalmuk után jár a %. Nem a nyereségükből.

Ha ez valakinek fáj, vitatkozzon a cégszabályzattal :)

Előzmény: kellyboy2006 (38803)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38803

1. Nekem eszembe sem jut, hogy "vajon mennyi haszna van a felsővonalamnak "belőlem(wtf???)""

 

"Meg tudod tanítani másoknak is? Az ő forgalmuk után is jár neked %?
Mert akkor érdekel engem is."

 

:-)))

Előzmény: gingergirl (38798)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38802

"Az alaptézis az volt, hogy Te különb vállalkozónak tartod magad a többi egyéni vállalkozótól, bár nem így van."

 

Neked lehet hogy ez volt.

Az én alaptézisem ennyi volt (38785: Ejj, de jó, hogy a mi nem viszonteladók vagyunk), és semmi több. Az, hogy te mit látsz, gondolsz, hiszel ebbe, az a te dolgod.

 

Évek óta azt mondom minden helyen, hogy ez is egy vállalkozás, mint bármelyik másik. Épp csak mást csinálunk, mint a többi. Más rendszer van mögöttünk, mint a többiek mögött (ha valami különb, az a rendszer (amit bárki használhat) és nem én). Semmivel sem érzem magam különbnek (ritka nagy baromság lenne ezt képzelni, azt a szándékot pedig nem minősíteném, hogy olyat akarsz a számba adni, amit még csak nem is gondoltam).

 

"Mert ugye az évek számát figyelembe véve, nem túl nagy durranás havi 220 ezer bruttó bevételt elérni..."

 

Azt mondtam, még három hónapot sem tettem bele "üzletépítés" címén. Hogy ez neked (úgy tűnik) miért jelent mást, rejtély.

Azt, hogy ennek a jövedelemnek mekkora értéke van, nem én ítélem meg, nem is te, hanem az, aki elindul, csinálja és ennél jobb vagy rosszabb eredményt ér el.

 

"Bár tény, én nem a másokból való haszonszerzésre hajtok és lustáknak(aki példádon látva egy évben kevesebb, mint egy hónapot akar dolgozni csak) sem ajánlott ez a tevékenység."

 

1. Nekem eszembe sem jut, hogy "vajon mennyi haszna van a felsővonalamnak "belőlem(wtf???)"". Sosem hallottam volna az egészről, ha ő nem szól. Ha nem indít el. Ha nem adja a kezembe, ami kell. stb.

2. Az, hogy itt valaki felépített valamit, ami akkor is jövedelmez, ha ő nem dolgozik benne aktívan, nem azt jelenti, hogy lusta. Pont fordítva. Végre csinálhatja azt, amit akar, mert nem a megélhetésért gályázik, hanem saját kedvéért. Mert így is lehet napi 16 órázni valamivel. Épp csak valami mással.

 

Lehetne a jövedelmem bármekkora. Lehetnék bármilyen szép és okos.

Valamibe úgyis beleköt, aki akar :)

Előzmény: kellyboy2006 (38799)
ásítósmacska 6 napja Creative Commons License 38801

Megpróbálsz lóval sakkozni...? :-DDDDD

 

 

Előzmény: kellyboy2006 (38794)
ásítósmacska 6 napja Creative Commons License 38800

Jajjistenem...! A vállalkozási formának semmi köze a tevékenységi körhöz!

 

Anyámborogass! :-DDDDD

És te vagy vállalkozó...

 

ROTFLMAO

 

 

Előzmény: gingergirl (38789)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38799

Jajj, megint kezdődik  a maszatolás... :-)

 

Az alaptézis az volt, hogy Te különb vállalkozónak tartod magad a többi egyéni vállalkozótól, bár nem így van. Sem jogilag, sem gazdaságilag. Mert ugye az évek számát figyelembe véve, nem túl nagy durranás havi 220 ezer bruttó bevételt elérni... és ha ezt szembe állítjuk a több év alatt kifizetett költségekkel, nem túl reális a nyereség (eredményes működés).

 

A módszered más, ahogy nekem is. De ettől még én nem tartanám magam különbnek, csak talán eredményesebbnek. Például nincs havi járulékfizetésem évek óta, meg nem is lesz még pár évig a tervek szerint.

 

"Kevés vállalkozó nem fizeti ezeket.. és mennyit is tolják a szekeret/hó, hogy ki tudják fizetni? - "

 

Pont erről beszélek, hogy vannak módszerek és lehetőségek, amiket ki lehet használni.  Érdekes módon nekem sem kell fizetnem ezeket, mégis 3-szor annyi a passzívom egy átlagos hónapban, mint Te járulékfizetés mellett, amiről számlát mutattál be. Azokat meg már nem is említem, akik nem főállású vállalkozók...

 

Tanítom, ha esetleg érdekel, akkor január 15-től pályázhatsz a májusi tanfolyamra, amennyiben megfelelsz a feltételeknek.

3 hónap alatt, aktívan a bemutatott összegnek 6-8-szorosa lenne a megtakarításod amit tudsz forgatni és abból lenne valamennyi passzív jövedelmed. (Ahányszor 3 hónap, annyiszor 6-8-szoros összeg ugye a tőkéd. 6 év alatt már azt ki lehet számolni mennyi, mindezt szerződésbe rögzítve, tehát nem belépős szemináriumi motivációkra alapozva)

 

Bár tény, én nem a másokból való haszonszerzésre hajtok és lustáknak(aki példádon látva egy évben kevesebb, mint egy hónapot akar dolgozni csak) sem ajánlott ez a tevékenység.

 

Ez is megkülönbözteti a "hagyományos vállalkozókat" és a nem hagyományosat is az MLM ügynökök személyiségi jegyeitől és érdekmotiváltságától, hogy a hozzáadott értékről már ne is beszéljünk.

Előzmény: gingergirl (38798)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38798

"..Te magad is "hagyományos vállalkozó vagy" :-))"

 

Így van, viszont a bevételem nem viszonteladásból (és az ezzel járó összes szüttyögésből), hanem a vevők önálló vásárlása után jön.

 

"Ha nem teszel bele semmit, akkor is fizetned kell a havi fenntartási költséget, járulékokat nem?"

 

Kevés vállalkozó nem fizeti ezeket.. és mennyit is tolják a szekeret/hó, hogy ki tudják fizetni?

 

"..érdekes módon Veled egy időben több bevételem volt passzívan.."

 

Nagyon jó. Főleg, ha te is max 3 hónapot tettél bele aktívan (mindezt évekkel ezelőtt).

Meg tudod tanítani másoknak is? Az ő forgalmuk után is jár neked %?
Mert akkor érdekel engem is. Mit csinálsz?

 

Előzmény: kellyboy2006 (38796)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38797

Nálam konkrétan ezek  a passzívak vannak novemberben:

 

-bérleti díj

-szabadságpénz 

-betéti kamat

-árfolyam nyereség

-álláskeresési járadék

-fizetési meghagyás

Előzmény: gingergirl (38795)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38796

Hát, de Te magad is "hagyományos vállalkozó vagy" :-))

 

Ha nem teszel bele semmit, akkor is fizetned kell a havi fenntartási költséget, járulékokat nem?

 

Mondjuk én máshogy szervezem a tevékenységem, de érdekes módon Veled egy időben több bevételem volt passzívan, bár én nem vagyok "hagyományos vállalkozó", csak munkanélküli :-)

 

 

 

Előzmény: gingergirl (38795)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38795

Azt minek hívod, ha ez a pénz az inaktívság (micsoda szó) esetén továbbra is jön?

Mert hosszú hónapok óta kb semmit se tettem bele. Se rendezvény, se telefon, stb.

Kérdezzünk már egy egy hagyományos vállalkozót, neki milyen a mérlege (főleg úgy, hogy semmit se csinál a vállalkozásában)..

Előzmény: kellyboy2006 (38794)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38794

Mondjuk, miután levonod a befektetett idő ráfordításod pénzben kifejezett értékét, a rendezvények díjait, a telekommunikációs költségeidet, levonod a havi járulékaidat és az egyéb havi kiadásaidat, az ami megmarad összeg az pozitív összeget mutat és az abból levont adók után fennmaradó összeg -mérleg szerinti eredmény összege- is 0-tól több.

 

De ezt nem én hívom így, hanem a gazdaságtan :-))

 

 

Előzmény: gingergirl (38792)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38793

Fizikailag nem megy át a kezemen semmilyen termék a vásárlók felé, és pénzek sem jönnek onnan értük.

A vásárlók közvetlenül az anyacégtől cégtől vásárolnak mindent, akkor amikor akanak, semmi közöm hozzá. Akkor is ha külföldön vannak, az ottani központ kiszállítja nekik, nekem meg jön itthon a %.

Különben hogy lehetne passzív jövedelemről beszélni?

Előzmény: kellyboy2006 (38790)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38792

két-három hónap munkát tettem bele kb.

hónapok óta nem vagyok aktív benne  (természetesen passzívan jött (néha emelkedik is))

nem tudom, te mit hívsz "eredményes működésnek"

Előzmény: kellyboy2006 (38791)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38791

Az egyéni vállalkozás, egy vállalkozási forma.

 

Attól, hogy valaki azt mondja van egy cégem, még nem tudhatod mivel foglalkozik. Teáorba meg azt adod meg, ami semmi konkrétumot nem fogalmaz meg. Vagyis ami tényleg sehova nem fér már be

 

8299 - Mns egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás (TEÁOR)

Ebbe a szakágazatba tartozik:
- az élő, jogi eljárásokról helyszíni, szószerinti jegyzőkönyv és gyorsírásos feljegyzés készítése és azután a rögzített anyagok leírása, mint pl.
- bírósági jegyzőkönyvkészítés vagy gyorsírás
- nyilvános gyorsíró-szolgáltatás
- a találkozók, események, kongresszusok, konferenciák élő televíziós adásának valós idejű (értsd szimultán) feliratozása, képaláírás
- vonalkód-szolgáltatás
- sávkód cégjelzésnyomtató szolgáltatás, cégjelzéskódolás
- adománygyűjtés-szervezés díjazásért vagy szerződéses alapon
- levél-előrendező szolgáltatás
- visszaszerzés/adósságbehajtás (repossesssion)
- parkolóóraérem-gyűjtő szolgáltatás
- független árverés
- hűségprogramok adminisztrációja
- az egyéb, jellemzően üzletvitelt kiegészítő tevékenységek, amennyiben nincsenek máshová besorolva.

 

és amolyan adószámos magánszemélyként is működtethető lenne olcsóbban.Gondolom nem csak ez az egy tevékenységi kódod van e.v.-ként.

 

Ezt az éves kb. 2 és fél milliós bevételt mennyi idő alatt tudtad elérni és már eredményes a működésed?:-)

Előzmény: gingergirl (38789)
kellyboy2006 6 napja Creative Commons License 38790

Erre csak azt mondom érdemes elolvasni a kommenteket:

 

"Az egész úgy "kezdődött" amúgy, hogy 2 hete kaptunk a nagykereskedéstől egy levelet, ahonnan a termékeket vesszük (mikor valaki megrendeli tőlünk akkor vesszük csak meg a nagykerben), hogy januártól azoknak akik élelmiszerrel kapcsolatba kerülnek (első hozzászóló be is másolta, hogy kiket érint) FELIR azonosító kell amit a NÉBIH ad ki. Enélkül nem lehet eladni semmit, ami élelmiszer. Felhívtuk a NÉBIH-t és mondták, hogy az étrendkiegészítő élelmiszer tehát kell a FELIR azonosító és ha igényeljük az azonosítót, akkor visszamenőleg be kell vallani a bevételt (de csak azt ami élelmiszerből származik!)."

 

Ugyanakkor Dropshipmentre nem tudom vontakozik e a dolog...

 

De ettől a lényeg még nem a viszonteladáson, vagy termékforgalmazón, vagy "egyéb játék a szavakkal" van, hanem azon, hogy fizikálisan átmegy-e a kezeden. Ami dropshipment szállításnál ugye nincs, de ha a mondjuk már bemutatózol, akkor van.

Előzmény: gingergirl (38785)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38789

Egyéni vállalkozók vagyunk (829902)

Hogy ezt te minek hívod, a bevételem nem érinti :)

Előzmény: .osbourne. (38787)
.psp 6 napja Creative Commons License 38788

:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: .osbourne. (38787)
.osbourne. 6 napja Creative Commons License 38787

Igen tudjuk nektek saját üzletetek van telephely nélkül ... :)

Előzmény: gingergirl (38785)
.psp 6 napja Creative Commons License 38786

Pedig havi netto 100 000 Ft bevétel alatt nem kell fizetni semmit. Legalább is  az emvély üdvöskék szerint :-)))

 

 

lesz ott még nagy anyázósdi:-)

Előzmény: kellyboy2006 (38784)
gingergirl 6 napja Creative Commons License 38785

Ejj, de jó, hogy a mi nem viszonteladók vagyunk

Előzmény: kellyboy2006 (38784)
kellyboy2006 2014.12.19 Creative Commons License 38784

Lesznek itt még érdekességek... Kíváncsi vagyok hányan adják vissza a vállalkozást, hasonlóan az itt kérdezőhöz.

 

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__adozas-konyveles__6394649-forgalmazonak-vagy-viszonteladonak-szamitunk

 

 

Előzmény: kellyboy2006 (38782)
ásítósmacska 2014.12.19 Creative Commons License 38783

Nofene... szorongatják a betyárkörtéiket...? ,-))

 

 

Előzmény: kellyboy2006 (38782)
kellyboy2006 2014.12.19 Creative Commons License 38782

Na, most ezen meglepődtem...

 

http://ado.hu/rovatok/cegvilag/kinek-es-mikor-kell-elelmiszerlanc-feluegyeleti-dijat-fizetni#

 

"Egyszerűsített bevallás és százalékos díj helyetti átalánydíj vonatkozik a kizárólag végső fogyasztó számára értékesítő mikrovállalkozásokra, amelyek évi húszezer forint összegű felügyeleti díjat kötelesek fizetni, továbbá kisvállalkozásokra is, amelyek évi hétszázezer forint díj mellett az egyszerűsített bevallást választhatják."

Tovább bővült a költségek köre a tápkieget (is) forgalmazó ügynököknél.

 

ásítósmacska 2014.12.16 Creative Commons License 38781

:-DDDDDDD

 

 

Előzmény: TELSTAR (38778)