Keresés

Részletes keresés

AterCanis Creative Commons License 2014.11.29 0 0 11

Heti 2-3 alkalom értsd: vasárnap 10-től 11-ig és délután 15-16 között, valamint szombat este fiataloknak összejövetel 18-tól (átlag 2 órás ifi-foglalkozás). Nem gondolnám, hogy ezek az időpontok túl koraiak vagy túl későiek lennének.
Igen, bejegyzett egyházról van szó, és Magyarországon nagyjából 150 éve működik (igen, a kommunista keresztény-üldözés alatt is létezett).

Koncertek és országos rendezvények bizony előfordulnak, ahogy más templomokban is akadnak koncertek, egyéb összejövetelek. Éves szinten 2-3 alkalommal, 1-2 napos rendezvényekként.

Mi is volt még kérdéses? Talán a dob... nos, ezt pedig embere válogatja, van ahol orgona szól, van, ahol gospel-kórus, van ahol könnyűzenei hangszerelés (gitár, dob, zongora stb.) van, ahol semmi.

A csendháborítás idejét nem szegjük meg (főleg, mivel vannak ugyan apró kivételezések szabályok által, de a magyar törvények szerint, ha jól tudom, már nincs éjjel időponthoz kötve bármi ilyesmi).

Az alapvető probléma még mindig az, hogy pusztán az udvaron történő hangos beszélgetést- nevetést is kifogásolja és sérelmezi az úriember - ami azért eléggé kellemetlen.

Előzmény: islamorada (5)
kicsimag Creative Commons License 2014.11.18 0 0 10

Kedves AfterCanis!

 

Röviden és tömören: az új szomszéd semmit nem tud tenni  az egyház ellen.  

Nem hinném, hogy a közösségben éjszaka annyira hangosan dorbézolnának, hogy csendháborítás miatt "bejelentést " lehetne tenni. (hozzáteszem, még jogos panasz esetén sem történik ilyenkor semmi...) 

Másrészről pedig ha ennyire csendet és nyugodalmat akar, akkor költözzön ki tanyára.... 

Gondolom azért ez az épület nincs elrejtve a föld alá, hogy ne vette volna észre , amikor megvette a lakását. 

 

Előzmény: AterCanis (-)
lxt Creative Commons License 2014.11.16 0 0 9

:-)

 

Egy ház, kontra szomszédok

 

Addig nincs gond, amíg nem harangoztok minden (fél)órában, és nem rendeztek heti rendszerességgel zenés, táncos körmenetet a szomszédos utcákkal határolt (lakó)közösségi tömb körül. Egyébként meg; már rég, simán meg kellett volna téríteni az összes szomszédot. Milyen egyház az ilyen? Ne má', hogy otthon kuksolva, kussolva örüljenek (a minek is? nem is értitek), jószerivel már csak annak (a csendnek), ha a szomszéd (verbunkosok) egyházi tagozata haza bandukol – amikor véget ér a zsinat zsivaja.

Apropó! Minden hívő(tök) kertszomszédja egy bazilika – netán egy nonstop zarándokhely? Mert ha nem, akkor talán könnyebb lenne megérteni az értetlen szomszéd sirámait, mint hinni abban, hogy ezt eltűrni neki, minimum dolga – ha már nem tud örülni veletek/nektek. Mert van az önfeladásnak az a foka…

 

Ámde - már tényleg ne vedd tolakodásnak -, de be vagytok Ti jegyezve… mint egyház? Csak érdekelne, hogy megy ez...

halaloszto Creative Commons License 2014.11.16 0 0 8

ket lehetoseguk van. elkoltozi vagy megszokni. a harc ellene az nem volt a felsorolasban. ha harcolnak ellene, akkor is csak ez a ket lehetoseguk van. viszont akkor megszokni nincs eselyuk, es az eladast is jelentosen neheziti a harc.

 

Vajk

Előzmény: islamorada (7)
islamorada Creative Commons License 2014.11.16 0 0 7

Egy nyavajat vettek szamitasbol! Az sem lehetetlen hogy nem is tudtak hogy mit kell nezni, hogy kell koruljarni mindent mielott az ember vesz valamit. Olcso volt es orultek neki! Szerintem menekulnenek ha lehetne, kepzeld el magadat ebbe a ricsajos szituacioba, de aligha fogjak tudni eladni.

Előzmény: kovac55istvan (6)
kovac55istvan Creative Commons License 2014.11.15 0 0 6

...es mi van akkor ha a csalad olcson, aron alul vette meg a kecot (mert mar regen nem tudtak eladni masnak pont a szobanforgo dolgok miatt) , ha most ki tudnak szekalni a gyulekezetet akkor egyböl felertekelödne a lakas ara ........volt mar erre precedens (akar repulöter, akar benzinkut eseteben).

Mas, hogyan vettek meg? latatlanban?, interneten?, nem erdeklödtek elötte vagy nem beszeltek a szomszedokkal, nem voltak arra szemelyesen? Nem tartom lehetetlennek hogy tudatosan repultek ra a lakasra es Mr.majdenelintezem tudta hogy mit vesz meg es most elkezdi a piszkalodast... 

Előzmény: AterCanis (-)
islamorada Creative Commons License 2014.11.15 0 0 5

En ugy gondolom hogy meg kell nezni hogy mit mond a rendelet otthon a csendhaboritasrol, meddig lehet zajongani es milyen hangerossegen es mikor kezdhetik. Itt az Usaban ahol lakom van erre szabaly amit nem lehet megszegni mert buntetes jar erte, ugy remlik hogy este 9 es 10 korul mar  szo sincs semmifele zajos rendezvenyrol. A reggeli kezdes sincs 9 elott, vasarnap meg azt hiszem hogy nem is lehet , ebbe nem csak az tartozik hogy rendezveny hanem fureszgepet sem szabad visittatni meg mas zajos micsodat, allamonkent valtozik a szabaly. Az az amerikai csalad valoszinu hogy csendesebb kornyekrol mehetett oda, kisbabajuk van akinek  csend kellene valamelyest nem   egy embercsoport zajongasa, oszinten szolva nekem sem tetszene. Kerdezzetek meg a rendeletet hogy mit mond, beszeljetek meg a szomszeddal, kedvesen, normalis hangnemben hogy sajnaljatok hogy ezt kaptak az uj hazzal.

Ha a rendelet csendet ir elo akkor tartsatok be, esetleg teritsetek meg a szomszed csaladot, hehehe....Viccen kivul, invitaljatok at egy rendezvenyetekre, banjatok veluk kedvesen, ha nem is ternek meg, jobban elfogadjak hogy neha zajongas van. Es valoban vegyetek lejjebb a hangnemet, heti 2-3x, 2x vasarnap plusz a szombat delutanok, szerintem nagyon sok, heti ketszer van csak csend, ettol falnak megy akarki. Ja, kifelejtettem hogy orszagos talalkozok is vannak meg koncertek neha, azt hiszem konnyebb kovetni ha inkabb azt irod le hogy mikor nincs ricsaj. Szerintem ti a gyulekezet tagjai sem elnetek szivesen azon a helyen, / mert akkor mar valami tag odakoltozott volna az elado hazba/. Szoval egy kis megertest legyszives!

Előzmény: AterCanis (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.15 0 0 4

Azok már rágyújtatták volna a kedves új szomszédra a házat.

Előtte tán még végrendeletben meg is jelölné őket örökösnek...

Előzmény: .osbourne. (3)
.osbourne. Creative Commons License 2014.11.15 0 0 3

Vidám vasárnap ?

Előzmény: Qqberci (0)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.15 0 0 2

Ha látom, hogy a szomszédban van egy közösség, nyilván számítani lehet nyüzsire,

tehát az új szomszéd a rosszhiszemű, vagy nagyon hülye, talán az élő naíva megszemélyesítője.

Ha a közösség költözött volna később, akkor pont fordítva gondolnám.

Ja, hogy esetleg nem volt más, aki oda akart volna menni, lement az ár,

oszt' elkalkulálta magát? Így járt!

Előzmény: AterCanis (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.15 0 0 1

A táltos sem a f@szát veri, hanem a táltosdobot :-)

Előzmény: Qqberci (0)
Qqberci Creative Commons License 2014.11.15 0 0 0

Nulla egyházi szertartást ismerek, ahol dobolni kell...

Előzmény: AterCanis (-)
AterCanis Creative Commons License 2014.11.15 0 0 topiknyitó

Tiszteletem!

 

A gyülekezeti épület budán az első kerületben van. Bejegyzett egyházi épület, tábla van a kapun az utcára, elméletileg egyértelmű az épület jellege.

Nagyjából egy éve oda költözött a szomszédságba egy amerikai úriember a magyar feleségével, és családjával (egy babáról tudok), akiket zavar, ha sötétedés után még kihallatszik bármilyen zene, ha vasárnap (nyáron) nyitott ablakok mellett énekelnek, ha koncertet ad bármilyen együttes, ha az udvaron hangosan nevetgélnek találkozók alkalmával a fiatalok stb. - lehetne sorolni.

A kérdésem ide vonatkozóan, hogy kinek milyen jogai vannak? Lévén, hogy az első kerületről van szó, jogos a szomszéd véleménye - csendes környéket szeretne. Azonban a gyülekezet korábban volt ott (évtizedekről van szó), és a "reklamált" összejövetelek hetente 2-3 alkalom (vasárnap 2-szer, valamint szombat délutánok), valamint vannak országos találkozók, és néha koncertek az épületben. Mit tudunk tenni, mert eddig, hogy elkerüljük a vitákat, visszafogott hangszerelésekkel és zárt épületben történt mindenféle rendezvény, azonban már oda jutottunk, sokszor az is baj, ha az udvaron a fiatalok hangosan beszélgetnek/nevetgélnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!