Keresés

Részletes keresés

Filmstúdió Creative Commons License 2014.02.07 0 0 13

Olyan emberek jelentkezését várjuk akiket az elmúlt 5 évben közlekedési balesetben megsérültek és a biztosító nem fizetett nekik. 

A járműre kifizetett kártérítés nem egyezik meg a személyi sérülés kártérítésével, ezért egymástól függetlenül kell kezelni! 

Minden személyi sérüléssel járó baleset esetében INGYEN segítünk! Jár a pénz!!!

Érdeklődni:szemelyiserulesugy@gmail.com

steve0206 Creative Commons License 2014.01.12 0 0 12

Sziasztok.

 

Lenne egy kérdésem...

Barátom apósát határátlépés közben ellenőrizték, és nagyobb mennyiségü cigarettát találtak nála.

Autóját elkobozták, és 3,2 millió bírságot írtak ki neki. Ő ukrán állampolgár.

Érdekelné őket, hogy ez a büntetés elévül-e valamikor? Kifizetni nem tudják, és valószínüleg ki is fogják tiltani.

 

Válaszokat előre köszönöm.

 

nakedswine Creative Commons License 2008.10.01 0 0 11
Sziasztok!

A vagyonelkobzás mikor évül el? Elévül egyáltalán?
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.23 0 0 10
Amikor észreveszik, hogy ott áll az ügy..)) Van amikor egyből intézkednek, van amikor ülnek rajta. Van oylan, ahol el is felejtik, de van ahol egyből lépnek, bírósága, terheltsége, sőt az ügyintézők szokása válogatja. Volt olyan irat, amit 3 órán át kerestek, mert nem találták meg,

Az átváltoztatást követően elkezdenek a rendőrséggel kerestetni a lakásodon, ha nem sikeres a kézbesítés. Ha ez sem vezet eredményre, akkor már elfogatás van. De ha értesülsz az átváltoztatásról, akkor lehetőséged van befizetni a pénzt, bemész a BV csoporthoz (megyei bíróság) ott kapsz egy csekkett befizeted, elviszed a Gazdasági Hivatalba, utána a vissza a BV cs.-hoz és akkor elmúlik a dolog..) Csak hazafelé óvatoss légy meg visszafelé. Így bárki kérhet csekket, nem csak te, tág emiatt az ügyfélfogadás is, hogy legyen rá lehetőség.
Előzmény: Törölt nick (8)
Modestinvs Creative Commons License 2008.05.07 0 0 9

Akkor még elég messze van az az elévülés.

Előzmény: Törölt nick (8)
Modestinvs Creative Commons License 2008.05.06 0 0 7
Hacsak nem történt végrehajtási cselekmény, ami megszakította az elévülést. Ilyen a szabadságvesztésre változtatásról szóló határozat is.
Előzmény: Törölt nick (6)
Modestinvs Creative Commons License 2008.05.05 0 0 5

(3) A pénzmellékbüntetés három év elteltével évül el.

(4) Nem évül el az 1945. évi VII. törvénnyel törvényerőre emelt és az 1440/1945. (V. 1.) ME rendelettel módosított és kiegészített 81/1945. (II. 5.) ME rendelet 11. és 13. §-ában meghatározott háborús bűntettek miatt kiszabott tizenöt évi szabadságvesztés vagy ennél súlyosabb büntetés, valamint az emberiség elleni egyéb bűncselekmény (XI. fejezet) miatt kiszabott büntetés.

68. § (1) A főbüntetés elévülésének határideje a büntetést kiszabó határozat jogerőre emelkedésének napján, ha pedig a büntetés végrehajtását felfüggesztik, a próbaidő leteltének napján kezdődik. Ha az elítélt a szabadságvesztés végrehajtása alatt megszökik, az elévülés határideje a szökés napjával ismét elkezdődik.

(2) A kiutasítás elévülésének határideje, ha főbüntetés mellett alkalmazzák, a főbüntetés végrehajtása befejezésének, illetőleg a végrehajthatósága megszűnésének napján, egyéb esetben a határozat jogerőre emelkedésének napján kezdődik.

(3) A pénzmellékbüntetés elévülésének határideje a főbüntetés végrehajtása befejezésének, illetőleg végrehajthatósága megszűnésének napján, ha pedig a szabadságvesztés végrehajtását felfüggesztik, a próbaidő leteltének napján kezdődik.

(4) Az elévülést félbeszakítja az elítélt ellen a büntetés végrehajtása végett tett intézkedés. A félbeszakítás napjával az elévülés határideje ismét elkezdődik.

(5) A pénzmellékbüntetés alkalmazása esetén akár a főbüntetés, akár a mellékbüntetés végrehajtása iránt tett intézkedés mindkét büntetés elévülését félbeszakítja.

Debil fórummotor.

Előzmény: Modestinvs (4)
Modestinvs Creative Commons License 2008.05.05 0 0 4

Btk.

67. § (1) A főbüntetés elévül:a) tizenöt évi szabadságvesztés, valamint ennél súlyosabb büntetés esetén húsz év,b) tízévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztés esetén tizenöt év,c) ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztés esetén tíz év,d) öt évet el nem érő szabadságvesztés esetén öt év,e) közérdekű munka vagy pénzbüntetés esetén három év elteltével.

(2) A kiutasítás végrehajthatósága elévül:a) ötévi vagy ezt meghaladó tartam esetén tíz év,b) öt évet el nem érő tartam esetén öt év

elteltével.</P>

Előzmény: Törölt nick (3)
OWO Creative Commons License 2008.04.29 0 0 2
Sziasztok!

A kedves ismerősömmel történt meg az eset. A történet nagyjából a következő. Az ismerősömet a válását követően a bíróság 3.640.000.-Ft megfizetésére kötelezte egy vagyonmegosztási per végén. Ez 2003-ban történt, akkor emelkedett jogerőre. Ezt az összeget az ismerősöm csak 2005-ben felszámolóbiztos közvetítésével tudta megfizetni. Akkor szépen lecsengett minden, azt hitte, hogy vége van már az ügynek.

Aztán egyszer csak 2-3 héttel ezelőtt jött egy levél a férj ügyvédjétől, hogy a 2003-2005 évre az ismerősöm még fizesse meg kamatokat is. Ha ezt nem teszi meg, akkor jogi eljárást kezdeményez a férj ügyvédje. Ismerősöm nagyon megijedt, mert anyagilag rendkívül rosszul áll, beteges és még munkanélküli is. Fél, hogy a házára jelzálogot tesznek, elárverezik a feje felől és az utcára kerül.

A kérdésem a következő lenne. Amíg az ügyvéd jogi útra tereli az ügyet ez idő alatt lehetséges-e az ingatlant más nevére iratni, illetve elajándékozni (ajándékozási szerződés)? A férj ügyvédje által támadható-e ez a lépés? Mi a véleményetek, mit tanácsoltok?

Megjegyzem, tudom, hogy ez egy elég "csúnya" lépés lenne az ismerősöm részéről, de higyjétek el már a fentebb írt 3.640.000.-Ft is az volt a férj ügyvédje részéről. Most nem írnék erről, mert túl hosszú lenne, de a bíróságok tevékenysége is megérne egy misét. Ebben az ügyben annak idején túl sok volt az igazságtalanság, bírói melléfogás, tévedés. És még finoman fejeztem ki magam.

Tehát várom segítő válaszotokat. Előre is köszönöm.

OWO
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.18 0 0 topiknyitó

Mennyi idő alatt évül-e egy kiszabott büntetés, ha pénzbírság és ha szabadságvesztés?

 

Mikortól számít az elévülés kezdete? A büntetés jogerőre emelkedésétől?

 

Megszakítja-e valami az elévülést? Mi az az időszak, melynek eltelte után már nem hajtható végre a pénzbüntetés ill. a szabadságvesztés?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!