Keresés

Részletes keresés

milendee Creative Commons License 2006.09.28 0 0 10

az a gáz, hogy 0,5 mp-es "miss call"-okkal zargat, hogy hívjam már vissza kb.

néha hosszabb, ezt még vasárnap megtettem, hogy na akkor felveszem, de olyan káposztalé "beszélgetésekre" képes, hogy kedvem lett volna falhoz csapkodni. aztán persze, mire kihúznék belőle valamit, magy megértetném vele, hogy ha mégegyszer hív, odamegyek és megölöm, kb fél perc alatt programszerűen leteszi.

megkockáztatom, hogy anyucinál rokkantnyugdíjas, mert nincs agya.

 

a telefonomat nem akarom kiiktatni, sokat sok minden miatt kereshetnek, nem akarom, hogy ebből baj legyen. újabban némára állítottam, és csak látom, ha valaki hív, visszahívom, őt meg lexarom.

 

ez bánt igazából, hogy nem tűnik zűrös ügynek, de én még annyira nem üvöltöttem a barátaim füle hallatára, és majdnem összeestem, annyi lett a vérnyomásom. a tehetetlenség, a kiszolgáltatottság, és - szó szerint - a zavarás, a szándékos idegesítés, hergelés az, ami miatt mégis zűrös. és a t.hatóságot nem érdekli. ott a bizonyíték a szoftveren, 58 nemfogadott hívás 3 nap alatt. + a fogadottak és a kb 60 sms oda-vissza. ma már csak kb 6x hívott, jövő hétig ha nincs vége, benézek a kapitányságra.

Előzmény: Törölt nick (9)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.27 0 0 9

Vedd fel és beszélgess vele. Vagy tedd mellé, de ne te tedd le. A díjat ő fizeti, meglátjuk mennyire vastag a pénztárcája. :-)

Előzmény: milendee (8)
milendee Creative Commons License 2006.09.26 0 0 8

ma felhívott erről a másik számról is, de azzal, hogy 11 jegyű és +216-tal klezdődik, nem veszem fel, ő meg egy tál lepke.

 

adja el a kunyhóját, vegyen repjegyet európába, és hívjon onnan, akkor talán felveszem. kcisit durva, hogy 3 napja zaklat, és már trükközik is.

ha rendőrséghez fordulok, ők mit tudnak tenni? tudom, hogy feljelentést kell nekem, de erre ők mit működnek? felkeresik a pasit, és megdádázzák? röhej. ha unatkozó milliomos lennék, kikocsikáznék sörözni pár környező országba, vennék 5-6 mobilt, bemennék egy arab boltba, felmondatnék diktafonra pár ökörséget arabul, és és itthonról hívogatnám találomra 20x egy nap felvátva a számokról.

 

az egyetlen esélyem, hogy egyáltalán nem reagálok a hívásaira, nem is nyomom ki, mitha eldobtam volna a telómat. találjon magának más mrs. ahmedet.

 

ha mondjuk még 2 hét múlva is hívogat, tényleg elmegyek a rendőrségre, és nagyon kíváncsi lezsek, mi fognak tenni.

hobe Creative Commons License 2006.09.26 0 0 6
Es latod a szamot, amirol hivnak? Engem csak privat szamrol szoktak zaklatni, azokat mar fel sem veszem. Erdekes modon uzenetet meg egyszer sem hagytak..
Előzmény: milendee (4)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 5
A telefonban beállítod a user profilt. Akkor az a szívás, hogy ha valaki nincs benne a telefonkönyvedben, nem adja át a hívást. Ez persze nem jó neked. Új szám fog kelleni, mert a mobiltelefonon nincs tűzfal miként egy pécében lehet(ne).
Előzmény: milendee (4)
milendee Creative Commons License 2006.09.26 0 0 4
mobiltelefonról van szó. nem vagyok a vonalas híve.
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.26 0 0 2
Ha én is jó vagyok, akkor javaslom, hogy barátkozz meg a számcsere és a titkosítás gondolatával. Milyen vonalad van? Ha ISDN lenne, akkor esetleg lehetne valamit alkotni, de ehhez hozzá kellene olvasnom. A topikot elég nem jó helyre nyitottad, ebben a fórumban jobb helye lenne: http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=9112042, akkor talán az ottani okosok észre is vennék. Ha jól látom, akkor nem jogi a problémád. Az itteni moderációs topikban esetleg kérheted a topikod átpakolását. Néha láttam már vándorútra kelt topikot, a múltkor a hajós topikok költözek.
Előzmény: milendee (1)
milendee Creative Commons License 2006.09.26 0 0 1
hogy őszinte legyek, én Loft-ot vártam.
Előzmény: Törölt nick (0)
milendee Creative Commons License 2006.09.25 0 0 topiknyitó

ma szembesültem egy szerintem elhanyagolt jogi problémával: amikor valakit zaklatnak a telefonján, ráadásul külföldről, akkor sem szoftverileg, sem mobilszolgáltatóilag, sem rendőrségileg nincs rá mód, hogy arról a bizonyos telefonszámról ne lehessen engem elérni. tudom, vannak olyan telefonok, hogy minden bejövőt letilt, de kiválaszthatok kb 10-et, aki elérhet. de ugye ez nem megoldás. nem akarok számot cserélni (a 107-et felhívtam, és kissé cinikusan ezt javasolta), és talán más számról próbálkozna azután, de akkor már azt is letilthatom, egyszer csak megunja. mit mond erre az ombudsman? tényleg kell írásos feljelentés és kellő bizonyíték?

 

ha egy e-mailcímet letilthatok, egy telefonszámot miért nem? mi a különbség? minden ismerősöm megdöbbent, amikor elmeséltem az esetemet, ők félválról javasolták, hogy tiltassam le, én meg beszámoltam, hogy nem tudom. egy ismerősöm javaslata:

 

"írj egy levelet az adatvédelmi ombudsmannak, hogy a mobilszolgáltatók jelenlegi gyakorlata számletiltást illetően nehézkes és nem emberbarát, hogy a zavartalan magánélethez való jog sérül, mivel ilyen körülményes egy zaklató letiltása (főleg nemzetközi esetekben). végül is a rendőrségnek mi köze van ahhoz, hogy valakitől nem akarunk fogadni hívásokat? a saját szívünk joga kell hogy legyen letiltani bárkit."

 

van remény, vagy tényleg számot kell változtatnom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!