Keresés

Részletes keresés

ostyascukor Creative Commons License 2012.01.08 0 0 41

sziasztok

 

egy olyan kerdesem lenne hogy mi van akkor ha fekete penzt szeretnek utolag "leadozni"/bevallani

ezt tennem olyan okbol hogy ne kelljen kifizetni az adohianyra a birsag osszeget a 200%-os birsagot

 

van erre lehetoseg hogy sok eve bankszamlara helyezett fekete penzt utolag bevalljak

tehat nem arrol van szo hogy kimaradt valami az adobevallasbol, hanem hogy teljesen fekete penzt adozzak le valahogy

 

es akkor igy gondolom az adohiany+kesedelmi potlek kerulne felszamolasra

 

szerintetek van erre lehetoseg?

sziriusz74 Creative Commons License 2009.10.06 0 0 40
Amit csinál az APEH közönséges tolvajlás. Én befejeztem egy vállakozást évi minimálbér körűli bevétellel, kiszámoltak 200 000 Ft -ot amit be kellett fizetnem még mondom ok lehet, a fizetési felszólítás megvan. Ezután 1 évvel mintha kétszer számlázták volna ki kijött megint, kénytelen vagyok az internetre írni. A megkeresésemre visszaírtak, hogy ugyan beérkezett a pénz, de ez még fennáll ez midig. Azóta mennek rá a kamatok mert nincs több pénzem, keveset keresek és az élettársamnak egy gyereke van. Köszönöm a segítséget.
CICAGATYA Creative Commons License 2007.05.19 0 0 36

Tisztelt Fórum!

 

Barátom bajban van, ha valakinek az alábbi nem "magas" :-) kérem válaszoljon. :-)

 

3 kérdést tett fel nekem:

 

Felszámolás alatt lévő cégről van szó, Bt. volt a lelkem.

 

1., Az adóbevallások hiánya adócsalásnak minősül, de vajon akkor is, ha az adott társaságnak nem volt forgalma? ( Magyarul 0-ás bevallást kellett volna beadnia, és ennek okán nem beszélhetünk adókiesésről.)

2., Maga a köztartozás ténye minősülhet e adócsalásnak?

3., A minimálbér járulékait illetően időközönként szintén kell valamiféle bevallást készíteni! Ennek az elmaradása megalapozhatja e az adócsalást? Esetleg megáll-e az az érvelés, hogy a járulékfizetéssel kapcsolatos bevallások hiánya szintén nem csorbítja az államkasszát! (Mert ezek a havi kötelező összegek tartozásként mutatkoznak hónapról-hónapra függetlenül a bevallástól, ha már egyszer be vagyok jelentve minimálbérre!)

 

Köszönettel!

HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.25 0 0 34
Márciusra nem kell fizetni, de a kilenc csekk stimmel (április-május-június-július-augusztus-szeptember-október-november-december).
Az utolsó, december havit jövő januárban kell befizetni, aztán gondolom jön a következő adag.

Az összeg a megfogalmazás szerint: "a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér 9%-a"
Amennyiben az Önkormányzat igazolta a családban egy főre jutó havi jövedelmet akkor az a járulék alapja, azonban a járulékalap nem lehet kisebb, mint a minimálnyugdíj.

Azért legalább az első csekkre ráírhatták volna az összeget, mert szerintem nem túl életszerű, hogy minden háztartásbeli tisztában lenne az aktuális minimálbér-összeggel.


A 0653-ason nem kell az üres űrlapokat se aláírni se beadni. Ha géppel készül, ki se kell nyomtatni.
Ha kézzel töltöd ki, és a kétoldalas űrlapnak csak egyik oldalára kerül adat, akkor az üres oldalt célszerű áthúzni, de aláírni nem kell. Ezzel tudatosítod az ügyintézőben, hogy nem elfelejtetted a kitöltést, hanem az üres. :-)
Előzmény: Törölt nick (33)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.20 0 0 32
Törvény volt. Méghozzá az Art. Most visszakerült a 30 napos szabály, de azzal a megkötéssel, hogy legkorábban március 1-jén. Nem onnan számítódik, hanem akkor fizetnek.
Előzmény: leha (30)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 31
Ahogy leha is írta, a 30 napos szabály volt tavaly is, legfeljebb nem tarották be. :-(
Előfordulhat, hogy idén se fogják...

A bevallási határidőt egyébként azért tolták ki, mert bejött az adóhatósági adómegállapítás, és nem tudták volna tartania a határidőt.
Mint tudjuk, a jó munkához idő kell. :-)
Előzmény: Modestinvs (29)
leha Creative Commons License 2007.04.20 0 0 30
ha ezt veled megcsinálták, hát megcsinálták, de szabály nem volt róla.
évek óta boszorkányos gyorsasággal beadom a bevallásom és visszakapom a zsét is ... mire más elkezd azon tollászkodni, hogy lassan meg kéne írni az adóbevallást, addigra én rendszerint már el is költöm a visszajárót

amit nekem mondtak róla idén: beérkezéstől számított 30 nap, illetve ha márc 1. előtt érkezik, akkor is csak márc 1-től számítódik a 30 nap
Előzmény: Modestinvs (29)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.20 0 0 29
Nem mondom, hogy tavaly volt, de igen fájó emlékeim vannak róla, hogy a közelmúltban bevezették, hogy a bevallásod benyújtását követő 30 napon belül, hanem a bevallási határidő letelte után 60 napon belül utalják vissza a pénzedet. És ezzel egyidejűleg a bevallási határidőt is kitolták. Na ja, nagyon kellett a költségvetésnek az a kis pénz plusz három-négy hónapra. Szóval azt mondod, az idén már elvannak nélküle? Legyen igazad, de őszintén szólva nem vagyok hozzászokva, hogy visszadják, amit egyszer már elvettek.
Előzmény: HPéter1978 (28)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 28
Melyik részét is módosították tavaly?
Tudom, Kavinton, de nem rémlik semmi. :-)
Előzmény: Modestinvs (27)
Modestinvs Creative Commons License 2007.04.20 0 0 27
Hmm. Ismét módosították a tavaly megváltoztatott szabályt, csak most visszafelé?
Előzmény: HPéter1978 (26)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 26
A hibátlan bevallás beérkezésétől illetve a hiba kijavításától számított 30 nap.
Szóval attól a naptól számolják, amikori érkeztető bélyegzőt nyomtak rá.
Olyan is előfordulhat, hogy a feldolgozás során találnak valami kisebb hibát, amit hivatalból kijavít az ügyintéző, de máris onnan ketyeg a 30 nap.

Azért, ha hétfőig sem kapod meg, már lehet érdeklődni.
Előzmény: kocoska007 (25)
kocoska007 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 25

Sziasztok!

 

Az adóvisszatérítésem elvileg 30 nap, hogy visszakapjam nem?

Az ma, vagy holnaplejár, de eddig semmi hír...

Bezzeg ha fizetnem kéne... :)

 

Köszi a választ előre is

HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.14 0 0 24
Részletfizetés bármikor kérhető, de igazad van, utólag mindig sokkal macerásabb.

Vajon mikor érdemes kapkodni fűhöz-fához ha nem jön a csekk? 1-2 hónap?
És akkor mit lehet majd tenni vajon?


Az első fizetési kötelezettség határideje május 12.
Az az eljárás, hogy az APEH írja elő a fizetési kötelezettséget, szóval amíg nincs előírás, nem tudod befizetni. Ugyanakkor azért én 12. után már érdeklődnék, mert ha több hónapot kell visszamenőleg befizetni, az azért kényelmetlen.
Ha már van papír, hogy mennyit és milyen számlára kell befizetni, utána a csekk hiánya már nem feltétlen akadály, átutalással is rendezhető a dolog.

A káoszhoz...

Mostanában divatba jött, hogy minden sz...t az APEH nyakába lőcsölnek. Eljárásrendet meg nem mellékelnek, oldja meg ahogy tudja alapon. Megoldják persze, mert muszály, de többnyire olyan lesz, amilyen, ügyfélszolgálata válogatja.

Ha postán adod fel, mindenképpen legalább ajánlva, de még jobb tértivevénnyel. A szelvény és a másodpéldány igazolja, hogy elküldted.
Ha személyesen adod le, akkor két példányt vigyél, az egyikre rápecsételik a dátumot és az átvevő ügyintéző aláírásával igazolja az átvételt.

Csekket szerintem azért nem tudtak még adni, mert azt névre szólóan nyomtatják. Hogy ennek mennyi lehet az átfutási ideje, az jó kérdés.
Előzmény: Törölt nick (23)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 22
Ha nem megy orvoshoz, akár évekig is ellehet így.

Ha meg önként bevallja, mielőtt az APEH-ellenőrzés felfedné a hiányt, akkor nincs bírság, csak az önellenőrzési pótlék. Az pedig a jegybanki alapkamat, ami jelenleg 8%.
Szóval ha úgy alakul inkább megéri önellenőrizni.
Előzmény: kerkyra (21)
kerkyra Creative Commons License 2007.04.13 0 0 21
Köszönöm!!!Közben most bedobták a Helyi Hireket és pont erről irnak.Azt irja hogy ha ezután valaki orvoshoz megy ott jegyzőkönyvet irnak arról hogy nem fizet TB-t és ezt jelenteni kell az APEHnek.Az Apeh ezért ezt büntetésként kezeli és 100 ezer forint büntetésre kötelez.Tehát az orvos ellát de az Apeh intézkedik tovább.Azt is irja nagy betükkel hogy a média hibája hogy nem tájékoztatták a lakosságot erről.Szóval mázlim volt hogy ma feladtam.De az is lehet hogy senkinek nem adódik problémája még hónapok múlva sem.Nem lehet itt tudni már semmit, mi lesz.
Előzmény: HPéter1978 (20)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 20
A félreértés abból van, hogy idén még ellátják azt, akinek nincs biztosítása, csak jövőre fogják kiszámlázni és kifizettetni az orvosi/korházi ellátást.

De fizetni április 1-től kell.
A bejelentési határidő a kötelezettség keletkezése (jelen esetben április 1.) + 15 nap.
Ha ez nem munkanapra esik, (mint most is) akkor a következő munkanapon feladott bejelentés még nem minősül elkésettnek.

Ha valaki most nem jelent be, és nem kezd fizetni, azzal két eset lehetséges.

1. Nem lesz biztosított, és ha jövőre orvoshoz/kórházba kell mennie, kifizeti az ellátás díját. Ezen felül valószínű, hogy nem lesz jogosult támogatott gyógyszerre/segédeszközre sem, de ebben nem vagyok biztos.

2. Önellenőrzéssel utólag megfizeti az elmaradt díjat, természetesen pótlékkal növelt mértékben. De, hogy ez esetben milyen plussz köröket kell majd futni at OEP-pel az jó kérdés.

Itt van egy szereintem elég jó összefoglaló a témában:

http://www.onadozo.hu/hirek/?f=view&id=119
Előzmény: kerkyra (19)
kerkyra Creative Commons License 2007.04.13 0 0 19
Sziasztok!Én is ma adtam fel azt a két példányos nyomtatványt az APEH-nek amit állitólag 15 -ig kell feladni.Én öt éve nem dolgozom itthon vagyok a férjem keres egyedül.Tegnap tudtam meg hogy van egy határidő és rohantam.A nyomtatványt különben nem lehet kapni ugy nyomtatták ki internetről.Dehát szerintem ezt nagyon sokan nem tudják hogy most kell elintézni.Mért mondják a tévébe rádióba hogy 2008 tól kell fizetni az ellátásért ha egyszer most kell április egytől?Tegnap az ügyfélszolgálaton mondták már pedig fizetni kell mostantól.Sok ember várja azt a levelet amit április elejére igértek mindenkinek aki nem fizet TB-t.Én is azt vártam.Most akkor hogy van ez????Tegnap megkérdeztem hogy most én mi vagyok háztartásbeli,eltartott?A válasz az volt egyik sem csak egyszerűen nem vagyok jogosult orvosi ellátásra elsejétől.Mi van azokkal akik még csak hónapok múlva intézik ezt el???Utólag behajtja az APEH????Sokan ugy vannak vele ugy sem leszek beteg majd elintézem hiszen azt mondják kilenc hónap van rá.Szóval nem értem ezt az egészet!Tudja valaki????
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 18
Szívesen!

Lényeg, hogy sikerült elküldeni. :-)
Előzmény: Törölt nick (17)
HPéter1978 Creative Commons License 2007.04.12 0 0 16
Ha minden igaz, akkor az APEH Illetékességi területei Budapesten:

Észak-Budapesti Igazgatóság: I., II., III., IV., XIII.
Kelet-Budapesti Igazgatóság: V., VI., VII., VIII., X., XIV., XV., XVI., XVII.
Dél-Budapesti Igazgatóság: IX., XI., XII., XVIII., XIX., XX., XXI., XXII., XXIII. kerület.
Magánszemélyeknél az állandó lakcím szerinti az illetékes.

Az ügyfélszolgálatok elérhetőségei:

http://www.apeh.hu/regiok/kozepmagyarorszag/ugyfelszolgalatok

Javaslom előtte telefonon érdeklődj, mert nem tudom mennyire kavarta meg a rendszert a Regionális átállás.
A központi tájékoztató: 40 / 424242
Előzmény: Törölt nick (15)
Modestinvs Creative Commons License 2007.03.18 0 0 14
Az még nemigen minősül vállalkozási tevékenységnek. Szerintem belefér az ingóadásvétel kategóriájába.
Előzmény: démon01 (13)
démon01 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 13

Sziasztok !!

 

Kérdésem a  következő lenne : Hogyan lehet kutyát tenyészteni  hogy az APEH és a tenyésztő is  jól járjon ??? Milyen hivatalos formálya van  ?? Kis létszámú kutyák esetében / Pl 4 db lány  szaporodik időnként /!

Modestinvs Creative Commons License 2007.03.15 0 0 12
Nem, sajnos, valószínűleg függ a korrigált összegtől.
Előzmény: kocoska007 (11)
kocoska007 Creative Commons License 2007.03.15 0 0 11

Köszi!

 

Esetleg nem tudod, hogy nagyságrendileg mi az az ár amit az önkorrekció taksál?

 

Üdv.

Előzmény: Modestinvs (10)
Modestinvs Creative Commons License 2007.03.13 0 0 10
Öt éven belül nem évül a követelésed. Viszont az önkorrekciónak ára van, de érdemes megtenni, mert ha észlelik a hiányt, bírságolnak is.
Előzmény: kocoska007 (9)
kocoska007 Creative Commons License 2007.03.13 0 0 9
Sziasztok!

Látom ez egy elég halott topic....
De azért kérdezek egyet hátha...
Tavaly nem adóztam. Nem is igényeltem vissza 88.000 Ft ot. :(
Ilyenkor mi van? Megtehetem idén? Bevallhatok? Visszaigényelhetek?
MIlyen anyagi vonzata van? Mert azért még pluszban nem szeretnék én fizetni... :)

Köszi a választ előr is!
csotrog Creative Commons License 2004.07.21 0 0 8

Alig értek valamit...

Jogász sem vagyok.

Vannak itt a fórumokban jogászok, érdeklődj náluk!

(keresésbe beírod: jog- sok címet találsz. Pl: Házijogsegély, Jogi problemák, Levelek a jogásznak... stb..)

A bírósággal kellett volna ráterheltetni az adós ingatlanára a tartozást - akkor az értékesítéskor hozzájuthattál volna.

Végrehajtást nem kértél? Igaz az is pénz, de ... nagyobb esélyed lett volna hozzájutni...

A pehet minden érdekelheti - de: ők nem hajtanak be Neked.

Előzmény: antiszoci (7)
antiszoci Creative Commons License 2004.07.21 0 0 7

Hello Topiclakók!

 Hü,de nagyonelévültek a szomszédos oldalak! Tulajdonképpen még gondom nem volt az APEH-val,vel, mivel csóró vállalati adózó vagyok. A kérdésem talán ezért is túl banális. Van nékem egy drága adósom. Az ő adósága az elmúlt időszak szerencsés történéseinek köszönhetően behajthatóvá vált.Azonban. És itt jön a vazeg:barátom mexabadult egyetlen vagyonától.(ez 1 ingatlan) Tudom persze,hogy ez nem az apehbarátikör,de : ilyenkor hogyan juthatnék a Bíróság által megítélt összeghez az ingatlan hiányában? -Vagy talán dobjam be a kiscsákót,hogy eltelt az 1 év és fizetendő a 20% szja?! Az pedig millákban mérhető. Sztetek ez a gödi,Otthon utcai kecó érdekelné a váci kirendeltséget?

Remélem,hogy e hozzászólás elévülté válik,mire olvassátok.(bár nehezen hiszem,hogy barátom a hiányzó összeget a vendéglátótól 1 utcával odébb,a Postára vinné)

 Üdv a topicnak! .

csotrog Creative Commons License 2004.07.14 0 0 6

Arvai

Valóban furcsa, hogy csak most veszik észre, hogy a bevallás nem stimmelt...

 

A bírságot, és a késedelmet - kérelemre, v. méltányossági kérelemre - elengedhetik, ha a leírtakkal, + egyebekkel alátámasztva kéred. (amiket itt leírtál - szerepeljen benne)

 

A hibás adóbevallást valóban nekik is észre kellett volna venniük, és már akkor kiróniuk az adóhiányt - amiről az évente kiküldött adófolyószámlán is tudomást szerezhettél volna.

Ez is indok lehet a kérelemhez.

 

Az, hogy milyen költséget számolhatsz el - valóban szubjektiv.

Keressetek valami irodalmat, árajánlatot, munkaköri leírást, munkatervet, bárilyen leírást a tevékenységeddell kapcsolatban, ami alátámaszthatja a beszerzéseket.

 

Fellebbezés pénzbe kerül, hosszadalmas - sztem felülvizsgálati kérelmet adjatok be - a döntéssel kapcsolatban - hatályra emelkedés előtt!

Hátha meggondolják magukat, és visszavonják a határozatot, és másikat hoznak...

Ha nem ... jöhet a részletgazdag, udvarias elengedési kérvény.. akár az adó egy részére is...

 

A könyvelőd rosszul emlékszik - 97 óta tuti van a teljes elszámolás = osztalékadó az ev-nél. A tvi helyet 96-ban hozták létre.

Előtte nem emlékszem...

Előzmény: www.arvai.hu (5)
www.arvai.hu Creative Commons License 2004.07.11 0 0 5
No, akkor én meg újra felhozom.
Berendeltek vizsgálatra, a 98-as év után kutakodnak. Állítólag 53 000 forint adóhiányom van. Határozat szeptember elejére várható.
A dologban több olyan dolog is van amit nem értek.
Rólam a következőt kell tudni. Mint oly sokan, én is kényszervállalkozó lettem 97-ben. Az egyéni vállalkozásom ma is létezik, de csak formailag. Pár éve állásban vagyok, de a vállalkozást fenntartom. Utóbbiból ével óta semmiféle bevételem nem származott.
Mivel nekem ez az egész vállalkozósdi csak púp a hátamon, a könyvelőmet az elején azzal kerestem meg, hogy úgy intézze a dolgaimat, hogy mindig minden rendben legyen.
Semmiféle sunyiságot nem akarok, szeretnék nyugodtan aludni. Soha nem számoltam el olyan dolgot, ami nem a munkámhoz kellett. fizetni is mindig pontosan fizettem.
Illetve, mint most kiderült, 99-ben mégsem. A revizor szerint a kivétem után 53 000 Ft szja-t kellett volna fizetnem.
Ezt az összeget hajtanák be most. Ezen felül ennek 20-50%+az akkori banki kamat kétszerese mint birság és 3 év időtartamra mint adóhiányt, szintén a banki kamat kétszeresével.
Elmondása szerint fellebbezni nem érdemes, mert csak még szigorúbb vizsgálat lehet a következménye.
Egyes számlák sem tetszenek neki. De hogyan védjem meg, ha még azt sem érti, hogy mi az a futár, s egy nyomdásznak miért van rá szüksége? Vettem egy videokamerát is. Ezt egyes háttérmunkákhoz használtam. (Óriásplakátok elhelyezésének megtervezéséhez, prezentációkhoz, stb.) Ennek jogszerűségét is megkérdőjelezi.
Harminc éve dolgozom a szakmában. Rengeteg olyan eszközt, gépet, kellékanyagot stb. használunk, amit egy kívülálló el sem tud képzelni.
Ha kivesznek majd számlákat, hogyan védjem meg?
Nekem az is furcsa, hogy 99-ben az éves bevallásban nem vették észre a hibát. Olyan jellegű, amit abból a néhány adatból ami a bevalláson szerepel észre lehet venni. akkor nem értesítettek. Ennek fényében a 3 éves késedelmi kamat felszámítása nekem egy kicsit igazságtalannak tűnik.
Visszatérve az adóhiányra: a könyvelőm úgy emlékszik, hogy 98-99-ben még nem kellett a kivét után adóznom. (Nem volt még egyéni vállalkozónál osztalék, amire a revizor hivatkozik.)
Mit lehet ilyen esetben csinálni? Van valakinek használható javaslata?

mariska_xx Creative Commons License 2004.03.20 0 0 4
Szerintem psch ügye tavaly április óta csak lerendeződött valahogyan :)) Topicot megnyitotta, aztán elfelejtkezett róla...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!