Keresés

Részletes keresés

szalka Creative Commons License 2002.01.22 0 0 0
Hat arrol fogalmam sincs, hogy joguk van-e ra, es az allam a normativat visszaveszi-e az egyetemtol ha a felev vege elott kiiratkozik valaki.
De januar 21-e van ha jol szamolom van meg 2 het a felev vegeig, miert nem varsz addig, nem tokmindegy, ha ugyse folytatod, hogy 2 hettel elobb vagy kesobb iratkozol ki?
Kulonben hulyeseget csinalsz, ha sikerult bejutnod , a szulok ki tudjak sajtolni az egyetemre jarasodat a legnagyobb butasagot koveted el, ha nem elsz a lehetosegel. (hacsak nem azert iratkozll ki atiratkoztal egy masik suliba)
Előzmény: Tyb (-)
Tyb Creative Commons License 2002.01.21 0 0 topiknyitó
Üdvözletem!

Egy nagy magyar egyetem hallgatója voltam mostanáig. Úgy döntöttem, hogy elhagyom a patináns intézetet. Ezért kitöltöttem az elbocsátási kérelmet, beadtam az indexet stb...
A dékáni hivatalban közölték velem, hogy a karácsonyi pénzt valószínűleg vissza kell fizetni!

Hogy mi is ez a karácsonyi pénz?

Nos, a kari hallgatók után járó állami normatívát a Hallgatói Képviselet osztja el. És általában miután a különböző célokra szétosztották, szokott maradni egy bizonyos összeg, amit a hallgatóság között osztanak szét, "karácsonyi pénz" címen, dec. 20. környékén.

Ezt a pénzt akarják visszakérni.

Kérdem én: milyen jogon?

1. Az állam, ha a félév vége előtt kiiratkozok, akkor visszakéri az egyetemtől a normatívát?
(Ez az, amire nem tudom a választ)
2. Szóltak erről egy büdös szót is? Nem! Csak osztották a pénzt, mondván költsétek, hisz karácsony van, de arról egy szót sem szóltak, hogy vissza fogják kérni.
3. akkor meg miért nevezik karácsonyinak? Ha egyszer visszakérhetik?

Bárki, aki tud segíteni, legyen szíves szóljon!

Előre is köszöntet:

Tyb

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!