* * BPO-700 * * Creative Commons License 2010.04.16 0 0 199679
Amíg nincs fonódó villamoshálózat, addig mindenképp kell a 86-os.
Utána? Utána is kell a 86-os szerintem, mert vannak olyan pontok ahol a villamos nem áll meg.
Nem tudom mi van ezzel a GSM-projektel. Már régóta tesztüzem van. Nem látok, nem tapasztalok ezirányú változást. Így azzal a gondolattal egyetértek, hogy a full ap-s vonalról néhányat lecserélhetnénk 280/435 típusra, hogy más vonalon is tudjunk növelni az ap-s szolgáltatást.
A 86-os szerepe Kosztolányi és Újbuda közötti szakaszán szerintem nem nagy. Utasa is alig van. Viszont vannak olyan utasok akik a Kosztolányinál szállnak fel és a Batthyány térnél szállnak le. Szemben a 19-essel több megállója is van.

Én két verzióra gondoltam:
- Óbuda felől a Budafoki úton tovább, majd a 103-as vonalon Etele térig. Ezzel csatlakozva az 1-es villamoshoz ami Fehérvári útig jár. További előnye is lehet, hogy az utasok a villamost válasszák Kosztolányi és Batyi között.
- Óbuda felől Kosztolányinál a 7E/173E vonalán szintén Etele térig.
A két verzióban kapcsolat van Kelenföld központja Bel-Budával, illetve északabbra...

---
Ha már 86-os, akkor megírnám az északi végponttal kapcsolatos gondolatomat is.
Korábban írták és egyetértettem azzal, hogy a 118-as Batyiig járjon majd. A 86-os a Szentendrei úton tovább a 106-os busz ellenkező irányú útvonalát járná be. A 106-os járatot a 34/134 váltaná ki a következő szerint: Mindkettő Váci útról indul, az előbbi Emőd utca helyett Monostori - Kadosa útvonalon át menne Békásra (ellenkező irányban végig a Nánási úton, majd a Pók utcán), míg az utóbbi változatlan útvonalon.

A 206-os járat igen érdekes járat. Dugóba kerül mégis szükséges járat. Ez a járat 109-esként van jelentősége. A nappali vonalán szerintem gondolkozni kellene, hogy mi legyen.

A 160/260 járatokkal kapcsolatban én is támogatom azt a verziót, hogy a (nálam) 160-as Pacsirta - Vörösvári útvonalon menne Békásra.
A 260-as járatot viszont a mai követésével Bécsi - Váradi - Vihar - Huszti - Bogdáni útvonalon sorompóig vezetném.
Előzmény: Irj ha mersz (199677)