senki71 Creative Commons License 2010.04.15 0 0 39

Erdélyi sátras kirándulás                                 
      Hosszú hétvége


A nyáron több alkalommal szervezünk erdélyi hosszú hétvégés (vagy hetes) kirándulást, várjuk túrázni, kirándulni vágyó gyerekek, felnőttek jelentkezését  egyaránt.
Nem kell beruházni (sátor, hálózsák) mert, ha kell tudunk biztosítani. Természetesen aki szeretne csatlakozni, de sátor helyett épületben szertné a szállást, van rá mód, és lehetőség.
Péntektől vasárnapig három nap két éjszaka mindössze 15000 forint-tól/ fő ami magába foglalja az utazást a sátorhelyet és az idegen vezetést, valamint a szombati bográcsost amit magunk készítünk el, esténként szalonnasütésre lehetőség.
 A túra közepes nehézségű
 

 

Szurdokok, barlangok, vízesések között és egy jégbarlangba is benézünk. A Pádis-Csodavár medence 8 kisebb, medencékből álnak, amelyek között a víz csak a föld alatti üregekben vájt magának utat. Az 1225m magasságban fekvő Pádis egy kicsi fensík, de amilyen pici, olyan csodás. Talán sehol nem látható összezsúfolva -karsztvidékre jellemző- sziklaszoros, víznyelő, barlang, búvópatak, forrás, szurdokvölgy, vízesés,dolina, aknabarlang, vízgyöjtőtó, vízzáró gát, mint itt Pádison. Növényvilága is igen gazdag, és a rókák, őzek, mókusok, nyulak melett farkasok és a barna medvék is élnek itt.
A Pádisi medence részei: a Pádis-fennsík (keleti része a tamáskarét), Ponor-rét, Keletivadon, az elveszett világ, a Bál- rét, a várak völgye, a Kóhiak katlana és a Bársza-katlan.


A hosszúhétvégés kirándulások indulása előzetes egyeztetéssel, változó lehet (péntek korareggel, vagy csütörtök késődélután) Amenyiben a délutáni indulást választjuk későn érünk oda de nyerünk majd egy napot és nem kell attól tartani hogy nem lessz mit megnézni.

 

 Erdély hetes táborozás
Gyerekeknek, Diákoknak

Gyerekeknek 12 év-től, ha igény van rá 1 hetes táborok étkezéssel, minden nap egy kis természet ismeret (térkép, tájoló használat, tájékozódás nappal a természetben, éjszaka a csillagokkal, tűzgyújtási trükkök, stb.) kisebb túrák, kirándulások, barlang látogatások.
 Utazás 9 személyes kisbusszal történik, indulási időtől függően választunk útirányt, ha reggel indulunk több helyen megállunk megnézni a kilátást, látnivalókat.
A tábor díja 25.000 forint-tól/ fő.

Bármi kérdésre itt tudok válaszolni. 0670 633 13 23 vagy a
kajla71@freemail.hu címre írjatok.