D-zoli Creative Commons License 2010.04.15 0 0 9412

Köszönöm a választ!

Így már tényleg érthető:)

 

Ha nem voltak rossz tapasztalatai újabb keletű, modern orsókkal, akkor az nagy szerencse.

Nekem sajnos volt belőlük nem is kevés.

Hozzátartozik a dologhoz, hogy egy ideig foglalkoztam orsók javításával, szervízelésével, illetve dolgoztam horgászboltban eladóként is, így a a teljesen új, nem használatban leamortizált orsókról is tudtam véleményt alkotni.

Nincs műzsaki végzettségem, de érdeklődöm a műszaki dolgok iránt. Szeretem a precíz, jól kivitelezett orsókat. Tulajdonképpen egy apró gép van a botra szerelve, amiben maximálisan meg kell tudjak bízni, hogy fárasztás közben ne kelljen attól rettegnem, hogy vajon mikor tapad le a fék, törik el egy alulméretezett alkatrész, vagy marad a kezemben a hajtókar fogantyúja. Saját horgászmúltamban egyedül a fék hibája jelentett eddíg gondot fárasztás közben, a többi lehetőséget volt szerencsém horgásztársaknál megtapasztalni a vízparton.

 

Egyébként nem a mai, modern orsók technikai paramétereivel van a baj, csak azzal, ahogy le vannak gyártva. Sajnos, főleg a hátsófékes darabok rengeteg hibaforrást rejtenek magukban, tisztelet a kivételnek, de amúgy is a kikönnyített anyagspórolós megoldások jellemzik a mai tömegorsókat.

 

A régi orsók közül is elsősorban azokat preferálom, amelyek már elegendő technikai tartalommal rendelkeznek, és műszakilag is hibátlanok. Ez az a tulajdonság amiben egy új darab, nem nagyon veszi fel a versenyt egy régivel.

 

A megfelelő műszaki tartalom alatt értendő dolgokra később kitérek, most mennem kell.

 

 

Előzmény: CarpHunter (9411)