Törölt nick Creative Commons License 2010.04.12 0 0 4337

szia, meg volt a műtét? ugye jól sikerült?

 

szerintem sem átvágás ez, csak egy kis trükk :)

 

amúgy is az első két évben mindig jól jön egy kis fortély a viták, hisztik leszerelésére, legalábbis az én lányomnál a dackorszakos műsorok ellen mindig a figyelelmelterelés jött be. persze minden gyerkőc más.

azért is jó volt igy elválasztani, mert nyugodtan engedhettem a cicihez bújni, melléfeküdni, nem volt követelődzés, szomorkodás, valahogy másképp jött az ki, higy azért nem kap tejcsit mert nincs, minthogy azért mert nem adok.

 

az eszegetésről az jutott még eszembe, hogy olyan történeteket mesélj neki esténként, ami arról a helyzetről szól, amiben ő van, és persze tálalva a megoldást :)

 

pl a mackójáról/kutyusáról/akármijéről aki át szeretné úszni a folyót, de csak akkor lesz elég erős, ha sokat eszik és persze sok gyümölcsöt meg zöldséget :) meg ilyenek....

biztos találsz sokkal jobb példát, ami a kedvenc játékfiguráival mehet, az én lányom tündér és mátyás király fan volt, minden ételt megevett ami mátyáskirályleves volt, vagy feketeseregkrém, vagy tündérleves :) az édességek futottak mézes-micimackós néven, de azokat érdekes nem kellett tukmálni....

 

vagy esetleg minden evés előtt együtt megetetni akedvenc babáját/maciját, utána meg együtt enni ugyanazt, ill a gyerekkel sokat enni családban, ne ő egyen egyedül.

még talán kicsit kicsi rá, de mi kaptunk egy bellabalerina nevű dvd-t amiben kislányok  ugribugriznak balett cimszó alatt és azt éneklik, hogy minden nap sok gyümi-ződséget kell enni, nálunk az is hatott :)

 

ha érdekel és nincs meg, ha torrenteztek felteszem valahova.

Előzmény: korall1 (4334)