kéményes Creative Commons License 2010.04.06 0 0 6799

Kedves  Fórumózok!

 

Több építkezéssel kapcsolatos ügyben olvastam már ezt a topikot. Most nekem is kérdésem lenne.

 

Zárt égésterű kanzánunk van,ez nem kéményes.(kettős csővön jön a levegő be a másikon megy az égéstermék ki). Ez a tetőn megy ki, mivel közvetlen nem engedélyezték a fali kivezetést, mert közel a szomszéd. Egyébkint "csinos" kis tetőegységben végződik.

A kéményseprők lakhatási engedély előtt csak úgy vették át, ha a kazán és a mennyezet közti részre beszereltetünk egy tisztító nyílást. A gázosok megmondták, hogy a kéményseprőknek a mi kazánunkhoz semmi közük, nem is nyúlhatnak hozzá, mert a garanciát elveszíjük, csak a szakszervíz vizsgálhatja a kazánt. A kéményseprők viszont ragaszkodtak hozzá.

A tartalék kéményen csak a saválló ajtót fogadták el. Hozzáteszem az építési engedélyt még a beton ajtóval és tisztító nyílás nélkül adták ki előtte 1 évvel. Ez a kettő még a lakhatási előtt a kiadásokat megfejelte 50ezer Ft-al( 2005-ben)

 

A gázosokkal a garancia lejárta óta is évente átnézetem, tisztítatom a kazánt.

A kéményseprő évente jött a kazánt szerettem volna mutogatni neki, mérjen, nézze meg. Hülyének nézett, neki semmi köze hozzá.

 

Ez évben nem tartózkódtunk itthon amikor jöttek. Telefonáltam, a tartalék kéményről mikor mehetek fizetni. Azt mondták ho-ho nem úgy van az , már a kéményt??? ki kell mérniük, változott a jogszabály. ez után is kell fizetni. 2900Ft-ot.

Megnéztem a kéményseprők idei évi díjait, ilyen tételt nem is találtam benne.

Tévedés  ne essék tudom, hogy a mi biztonságunkról van szó az ellenőrzéssel. Az összeg is kifizethető nagyságrendű.

 

Bocs, hogy eddig húztam most jön a kérdésem: Mit mérnek vajon? A csövön ami nem kémény? Tud valaki ilyen jogszabályról? Eddig nem is néztek rá, most miért lett érdekes ez a kazán?

 

Felvilágosításokat előre is köszönöm.