KRISZ2007. Creative Commons License 2010.04.01 0 0 1354
Csináltam tisztán zöld malátából is. Darálva uborka illata volt. Amikor elkezdtem főzni akkor is, aztán ha jól emlékszem 50C° körül kezdett olyan illata lenni mint az aszalt malátánál. A kész sörnek olyan zöld íze van, hasonlít a kaktuszfügére. Érdekes. Majd meglátod. Iható. Nem egy carapils, de ha más nincs. Valamikor régen csak ilyen volt. Csak később kezdték el aszalni az eltarthatóság miatt. Aztán rájöttek, hogy így változik az íze is. Sok sikert!
Ha mégis rászánnád magad az aszalásra, tudnod kell, hogy 24 óra a világos maláta aszalása. Még ha a napon megszárítod, akkor is 12. Meg aztán illata is van aszalódás közben. Nem büdös, inkább émelyítően édeskés forró széna illatú. Én az udvaron csinálom. Kertes házban laksz?
Előzmény: bandera71 (1353)