mtb Creative Commons License 2010.03.29 0 0 12752

VTM 2010

A versenynek 800 idén futott km-el vágtam neki, igaz, ebből mindössze 80-at mentem hegyekben (Téli Mátra, Margita), a többit itt a kies Alföldön. Sosem voltam még a Vértesben, gondoltam, itt az ideje. Egy hatnapos munkahét után, kissé kialvatlanul  érkeztem meg reggel 7 óra körül a sportcsarnokba. Hosszú nadrág és hosszúujjú felső mellett döntöttem, cipőnek meg egy könnyű Nike Skylont vettem fel, ami nagy jóindulattal sem nevezhető terepre valónak. 9 hónapja használtam utoljára a Bükki Hegyi Maratonon, ott nem volt vele gond.

Rajt után a leggyorsabbak hamar elhúztak, én pedig a második vonalban helyezkedtem el, többek között JB mellett. Az első emelkedőkön el is húztam tőle, ez aggasztott egy kicsit, hogy hamar kikészítem magam. A 2. EP előtt viszont már ismét utolért, és itt sikerült azt a bizonyos hurkot kicsit hosszabban csinálnunk (megjegyzem, az egész versenyen príma volt a kijelölés, számunkra csak itt nem volt egyértelmű). Én sem örültem neki, de JB-t láthatóan jobban zavarta. Utána már jobban ügyeltem a jelzésekre, de próbáltam azért a tájra is figyelni, hiszen gyönyörű a Vértes. JB és (azt hiszem)Lúdtalp környezetében haladtam, néha mögöttük, néha előttük. A talajviszonyok nem okoztak gondot az utcai Nike-nak, de a meredekebb helyeken - pl. Vitányvárnál - voltak melegebb helyzetek  miatta. A pálya legtöbb részén azonban azt hiszem előnyt jelentett számomra ez a könnyebb lábbeli. A vége felé sikerült elnéznem egy jelzést (ahol az aszfaltról kellett hirtelen balra bemenni), túlmentem vagy 50-100 métert. Mikor visszamentem, JB-t és Lúdtalpat már megint magam előtt láttam. Itt már csak néhány km volt hátra, én is a végemet jártam, egyre nehezebben vettem a levegőt. Mindenesetre megpróbáltam utolérni őket, JB-t sikerült is, de csak lassan tudtam távolodni tőle. Lúdtalpat már csak Száron belül értem utol, de ő is biztatott, hogy menjek. Összeszedtem magam, és végül 4:06:43-al, kevéssel előttük értem be a célba. A frissítők kínálata minden igényt kielégített, bár én nem sok kárt tettem bennük, néhány ropival és 3 géllel mentem végig.

Köszönet a szervezőknek a kiváló rendezésért, megérte eljönni. Az időjárásra sem lehetett panaszunk.

Gratulálok minden indulónak, Gergőnek gyors felépülést kívánok ! Külön köszönet asciimo sporttársnak, aki elfuvarozott a Nyugati pu.-ra, így már este 6-ra otthon lehettem.