asciimo Creative Commons License 2010.03.29 0 0 12748
Vértes Terepmaraton 2010

Indulás Pestről 6:12kor. Jó korán a rajtban vagyok, a belső udvaron kaptam parkolóhelyet. Nincs meleg, a nevezés gördülékenyen ment. 4 db biztosítótűt vettem el, majd 1-et elkunyerált Csanya. A rajt kicsit csúszott, de a negatívumok listája véget is ért a szervezők részéről. Amúgy nagyon profi szervezés, látszik, hogy az asztal túloldalán is olyanok voltak, akik maguk is futnak. Köszönet ezúton is az összes szervezőnek!
Készitettem időtervet is, Papamaci tavalyi 4:57-es idejének részidőit megnöveltem mindenhol 4 perccel, és kész is lett az 5:30-as terv. :) A rajt után szép lassan betagozódik a mezőny, én 2 lánnyal együtt tartok, a nevüket ma sem tudom, SC szerint az egyikőjük Szasza kedvese. Ettől én nem lettem ott okosabb :) Ahogy a Piros kiér a susnyásból a műutra, bal oldalt egy Camelbak belső italtartályát látom a fűbe hajítva. Ez hogy került oda? Visszafelé már nem volt meg...
Pataporc frissítője előtt Larzent érem utól, Vele sincs valami rendben. Felfelé tempós gyaloglás, "csak nem elfutni" jeligével. A Körtvélyes előtt, Olipapa drukkol, visszafelé jövet az előttem lévő lánynak szól ,hogy gyerünk Olgi, kezdjél futni - vagy valami ilyesmit. Legalább tudom a nevét :) Ez a Körtvélyesi oda-vissza is jó, mert tudod ki mennyire van előttem-mögöttem. Körtvélyesen pont terv szerint vagyok. Utána kicsit gyors a tempó, de tapadok Olgira (akinek amugy segitettem vinni a hátizsákját amig felvette az ipod-ot ). Oda-vissza előzgetjük egymást, SC ellép, Olgi utólér gyorsan telik az idő. Megintcsak az oda-vissza részen vagyok, Lúdtalp jön szembe. A K+ jobbra kanyarja előtt Olgi megelőz, de a nagy meredeken megint előzök, lent még táblák is voltak hogy fotózás lesz. Az ep-n tarpatak kolléga falatozik, gyorsan megyek tovább, megint percre pontosan a terv szerint vagyok a ponton. Felfelé el is mondom tarpataknak, hogy a végén a tervekhez képest mindig lassulok, tehát itt most előnyt kéne összeszedni, tehát ez nem jó jel. Vitányvár előtt Olgit, és tarpatakot is utolérem a lejtőn, fent a várban Zsotyek, lent pedig Snipper és Vajonmerre. Azt mondják egyek sósat. Várgesztesen is ezt mondták. Ez valami belső utasítás, vagy rám volt írva hogy sóhiányom van? :) Innen a Kéken megyek, Olgi a Szarvas kút előtt továbbmegy az aszfalton. Hiába kiabálok neki, nem hallja, mert be van dugva a fülébe a zene... Az emelkedővel nincs nagy problémám, csak az az egy, hogy egyedül maradtam, nincs akire tapadni kéne, be is lassulok rendesen. A farakásoknál majdnem továbbmegyek, alig vettem észre a balra fordulást. Várgesztesen sétálni akartam, de a hátszél segitett, hogy tovább fussak.
A pontra pont terv szerint értem, Viszont utána tényleg kezdődött a holtpontom. Páran előztek (honnan jöttek? Ha ilyen gyorsak, eddig miért voltak mögöttem?)
majd lefelé aSárgán futni kezdtem. Az aszfaltnak nem akart vége lenni ( mire jó a terepismeret...) A Hirczy emléknél 3 perc hátrányom volt. Pedig csak most jön a feketeleves. A Z jelzés felfelé borzalmas. Ha jobb kondim lenne, ezeken a "lassú emelkedőkön" kocognék/futnék. Da akkor ellőném a tartalékokat. Viszont gyaloglással meg tul sok időt elpazarolok itt. Ráadásul sok a kő, meg ág, a magaslábemeléses futás 30 km után nem opció. Egy szó mint száz nem tetszett itt a terep, illetve a szintelosztás. Jobban szeretem az olyat mint a Gerecse50-en a Bányahegyi emelkedő, és utána lassú lejtő. Kapberek pusztáig csomó helyen nagy pofaszél volt, a tervhez képest 10 perc minusszal értem ide. Lélekben feladtam az 5:30-as időt, és még ment a kocogás, Ilonával együtt mentünk. Azt kérdezte "Neked mi bajod?". Arra gondolt, valamilyen sérülés miatt vagyok ennyire lemaradva. Égett a pofámról a bőr, hogy én szimplán és egyszerűen lassú vagyok. Igaz csak 10 perccel voltam a terv mögött, de ez a kérdés már elég volt ahhoz hogy elhitessem magammal, hogy tényleg szarul vagyok. Jó, mondjuk tényleg nehéz volt már kocogni/futni, pláne hogy olyan nagy lejtők már nem voltak, de Ilona még azzal is fenyegetőzött hogy kicsuszunk a szintidőből. Aztán nem csusztunk ki. A végén már csak azzal foglalkoztam, hogy a 6 órán belüli idő meglegyen, az sikerült, 5:55 lett. Az utolsó 12 kilométeren a tervhez képest 15 percet veszitettem. Nem baj, jövöre egyéni tervet készitek, úgy látszik Papamacinál nagyobb lassulást produkálok.

asciimo