Lúdtalp Creative Commons License 2010.03.28 0 0 12701

Csanyathlon-Lupathlon Vértesi Módra

 

Szombat reggel a Fgy-nél összefutottam manbo-val és olipapával. Utóbbi csendben megjegyezte: reméli beérik a sok edzés amit végeztünk JB-vel.  Nos azt nem árulta el, hogy melyik versenyre gondolt, de úgy tűnt Ő is, ahogy mi is, indikátornak tudná elképzelni a Vértesi marathont...

 

Szóval a sok edzés... hát igen heti két alkalomból szép teljesítmény az idei 560 killer, dehát ahogy a célban összegeztük, az edzéseimbe már nem fért bele az iramfutás, a sík, és  a regeneráló edzések, periodicitásra való figyelem, meg hát összességében kevesebb a kili mint a korábbi években. Az edzésórákat spinninggel próbáltam kissé feltornászni, ami jó is meg nem is...

 

Előző napokban futottam két klasszikus panorámakört, amiből azt szűrtem le, hogy a sebességem olyan 3:20-on belüli városi maratonos lehet, ami végül is nem rossz - kár, hogy ez már '98-ban is ennyi volt :)

 

Volt időtervünk JB-vel, meg pulzustervem. Utóbbi Körtvélyes felé, előbbi Csákányospusztánál dőlt be... 

 

Nagyjából végig saját tempót futottam, azaz 80-82 % pulzus között. Ha  mégis felmentem 85 %-ig, általában felzárkóztam JB-re, ha nem, akkor keményen lemaradtam. Később finomodott a helyzet, visszavett a tempóból, úgyhogy együtt szenvedtünk, de azt rendesen. Dehát ki mondta, hogy minden rán, fán rán? Először Körtvélyes után húzott el úgy, hogy reménytelen volt tartani (szerencsére elkavart) aztán a Hirczy-emlékmű után fogott olyan darálásba, ami szintén kíméletlen volt. A Stájer-erdőben bevárt, be is gyűjtöttünk néhány sporit, és a Kapberek-puszta után beálltunk vonatozni. A Hallgató-völgyig Ő húzott, aztán én. Kb. 3 kilivel a vége előtt feltoltam a frekit 85 % alá, de ezúttal ezt JB már nem komálta, így 1 perc különbséggel csippantottunk lupusnál. 4:07, 4:08.

 

Kemény volt...

 

Jó feszes pálya, kemény irammenés, komoly türelemjáték: 1 óra után nehéz volt megbarátkozni a gondolattal, hogy ezt a tempót kell még bírni bő 3 órán át. Bevallom, nem is sikerült... :)

 

Összességében bizakodó vagyok, de egy biztos: holnaptól még keményeben kell edzeni! :)