Wattocsak Creative Commons License 2010.03.28 0 0 44496
Nem tudom hogy álltok anyagilag, de ez a szürke vizes elképzelés azért horribilis összegbe is kerülhet. Nagyon számolj utána!
Szigetelés, napkollektor szerintem hamarabb megtérüléssel és kevesebb gonddal járó beruházás.
Tartályba tárolod a vizet ami nyugodtam megposhadhat, ezt elkerülendő keringteted a vizet a tartályokba és vegyszerezed, vagy kézzel öntöd a kemikáliát ami elég macerás vagy géppel ami meg költséges. A tárolt víz csak nyomásfokozón keresztül mehet a házba, ennek is van bekerülési és üzemeltetési költsége. A kiépítést, meg úgy kell megcsinálnod, hogy párhuzamosan lehessen üzemeltetni a hálózatról és a saját vizforrásról.
Bizonyos berendezéseket nem igazán kötnék szürke vízre. A mosogatót mosdót és a mosogató, és mosó gépet semmi képen. Már egyre szűkül a szürke víz területe.
Mindezt figyelembe véve, a pincédből egy tekintélyes részt lekerítesz ami használhatatlan lesz másra. A tartályokat időközönként takarítani is kell.
Megállapítható, hogy ez a vízkezelés tevékenységigényes folyamat!
Gondolkodj el mindezen a kandalló előtt ami szintén véleményes megoldás, ha csak kétszer gyújtasz be egy évben.:-)
Ha van kutad azzal minden könnyebb. Az esővíz meg locsolásra édes kevés. A kútvizet mindenképpen be kell vizsgáltatni akkor lehet eldönteni mire lehet használni.
Persze mindez az én véleményem és én alapvetően egy lusta ember vagyok, aki órákig el tudja nézni ahogy más dolgozik :-)
Előzmény: Attesz88 (44494)