Cascabel Creative Commons License 2010.03.18 0 0 8998
Hello Jagger3!

"a jobbágyi andezit művek helye és létezése ismerté vált a rendszerváltás környékén már. ( nekem ez utóbbi objekt a kedvencem, ezért ezzel példálózok)"

Ezzel kapcsolatban csak azt jegyzem meg, hogy a 70-es evek vege fele egyszer mentem vonattal Hatvanbol Salgotarjanba es Jobbagyinal a vonat egy erdekes,
szogesdrottal bekeritett objektum mellett haladt el. Az egeszben az volt a legfeltunobb, hogy az ortornyokban antantszijjas, az az hivatasos tisztek vagy tiszthelyettesek adtak az orseget. Ezen nagyon meglepodtem, de abban az idoben nem erdekelt a hadsereg, csomorom volt tole, az egyenruhatol is, az egyenruhasok tol is:-) Es mit hoz a sors, egy eve derult ki, hogy egy jo haveromnak az apja volt az Andezit Muvek gazdasagi epitesvezetoje az 50-es evek elejen, fenn is laktak emiatt Matrafureden. Az apja 56-ban meg ott dolgozott, es az "esemenyek" miatt 10 ev bortont kapott. Erdekes, szabadulasa utan "felfele" buktattak az elvtarsak, orszagos cegek vezetoje lett.

Mas: szerintem a Rozsa Flores halalanak koze lehet a Muvekhez, azert kellett meghalnia, mert "erdeklodott" az objektum irant, ott is lakott a kozvetlen kozeleben,
Szurdokpuspokin. Olyan dolgoknak a tudomasara juthatott, aminek megszelloztete- se nemzetkozi botranyokat okozott volna:-)

Szoval a "kedvenc objektekkel" vigyazni kell azert:-)

Peace! Cascabel






Előzmény: jagger3 (8970)