TSZJ Creative Commons License 2010.03.15 0 0 1315

Üdv!

 

Jó volt az első mondat, tetszett :o)

 

Jó a meglátásod (ez érvényes az egész általad leírtakra).

Akinek van pénze, az nem fog saját maga kályhát építeni (ő célpontja a kályhásoknak). De meg udom érteni azt is aki a drágán megszerzett tudását félti.

Sajnos én nem születtem kályhásnak, de a lottón sem én nyertem. Innen-onnan szerzem az információt, amit köszönök mindnyájótoknak.

 

Még nem érzem úgy, hogy 100%-ban megleltem a nagy titkot, ami elfér az A4-es lapon, bár lehet, hogy nincs is titok, csak agyonmisztifikál-ják/-juk a dolgokat.

Olyan mint az agyag és a homok aránya. Nincs konkrét arány, mert amennyi agyaglelőhely annyi féle összetétel van, és annyi féle arányt lehet összeállítani. (Most én sem tudom az arányt fejből amit használtam, de ha nagyon kell akkor 30 perc alatt ki tudja kísérletezni az aki akarja.) (Ha száradáskor repedezik, akkor homokot, ha szétporlik, akkor meg több agyagot kell a keverékhez adni, de ezt mindnki tudja.) Sok ilyen apróság van amit jó lenne tudni, ezeket hívom én titkoknak ami elfér az A4-esen. Sok dolog van amivel kapcsolatban (kellő tapasztalat nélkül) csak sejtéseim vannak. Ezeket nem merem megosztani másokkal, mert nem látom még kellő módon bizonyítottnak.

 

Előzmény: BSzTom (1314)