Imola777 Creative Commons License 2010.03.11 0 0 16
Sziasztok!
Egy kis történet, hátha tud valaki valamit hasznosítani belőle. Nem szándékozom itt a fórumon lenni, mert azért valljuk be negatív .... és nem az életről , az egészségről szólnak itt a dolgok.40 feletti nő vagyok, oroszlán, szeretem irányitásom alatt tartani a dolgokat (ezek szerintem hozzájárulnak az állapothoz azért irom)Igazából mindig székrekedés volt rám a jellemző kis gyerekkoromtól, és addig sokszor torokból (emésztő része) kiinduló megfázásaim voltak.
kb. 1988 ban az izületeimben (csipő, hát lapocka rész) jelentkezett komoly gyulladás, ezekre erős reumás gyógyszereket szedtem hosszú ideig. Már ez is a colitishez volt, mondta utólag a gasztro doki.
Ezután nálam colitis ulcerosat állapitottak meg kb. 16 éve. Legelején kis vérzések, majd komolyabb tünek. Mikor teljesen kialakult kis gyermekkel voltam otthon, és idegileg zizáltan az éjszakai nem alvástól 1995-2005ig a colitus tünetekkel (néha izület fájás is, szemgyulladás)különböző fázisokon mentem végig, abbahagytam a gyógyszereket stb. egyre kevesebb és rövidebb tünetmentes időszak volt, erős fogyási fázis egyszer. Mindent bevetettem, agykonroll, kék energia meditáció, odafigyelőbb tudatosabb táplálkozás, sokszor hetekig barnarizs stb. aloe és ilyenek és főleg fejben döntöttem el hogy nem hagyom "lemenni" a problémákat, erős leszek lelkileg minden hogyan.. 2004 től kávés tejjel beállt a napi reggeli széklet üritésem és egy évig teljesen jól voltam aztán aztán az utolsó budapest parádén ivott 3-4 deci pezsgő után éjjel görcsös rosszullét után kiújultak a tünetek. 2005 februártól egy hasmenéses virus.... kitudja mi annyira "kipucolt" belőlem mindent, hogy teljesen tünetmentes lettem. Utána még jobban probáltam azért odafigyelni, a tejet joghurtra váltottam, mustármag kura ,fertőtlenítés céljából naponta kb 1 évig, sokáig délelőtt gyümölcs v. zabpehely joghurttal stb. Most január közepéig 5 évig teljesen tünet mentes voltam. mindent de tényleg mindent ettem, naponta figyeltem a széklet ürítésre reggeli kávéval...bárhol voltam ez volt a LEGFONTOSABB.
Most kiújultak a tünetek , lokális prednisolon kezeléssel sikerült 5-6 hét alatt nagyrészt lehúzni a gyulladást. Kicsit szedem a mustármagot (nagyon a gyulladt bél miatt nem merem azért), vettem májvédó tisztió teát, utifűmagot szedek naponta, nagyrészt rizst, burgonyát, almát eszem. Hiszek a pektin tartalmú élelmekkel való rendszeres méreganyag távozás elősegítésben (utifűmag is)Most megyek gasztro dokihoz mert a tükrözés muszáj hosszútáv , kor miatt.
Összegzés: A napi "kipucolás" mintegy gyulladás megelőzősként a legfontosabb, kihogy éri el.... Mindig figyelni az állapotunkat, ha valami nem ok, rögtön lépni természetes uton fertőtleniti, mesterséges hashajtás (keserű só pld) bármi egyéb kinek mi a jó és járható, hasznos..lelki stabilitásra törekedni amennyire lehet mert muszáj. A mostani tünetek előtt már hónapokkal észrevettem, hogy karikás a szemem ( méreganyag gyűlt fel) nagyon fáradékony vagyok, lelkileg sem jól éreztem magam a bőrömben már kb.18 hónapja (magánéleti válság, férjem lelépett egy nőhöz kicsit, kamasz gyerek) de nem gondoltam volna hogy mindez kiújitja tüneteket.1 évig szedtem fogyás céljából vörösfenyő magolaj kapszulát (kinai) lehet hogy abból is maradtak vissza anyagok ennyi idő után és mérgezett.... ki tudja. Mi ismerjük magunkat, mi kell kézben tartsuk a testünket és amikor kell lépjünk..csak orvosokra hagyatkozni...időpazarlás...
Kivánom hogy mindenki higgyen magában ,hogy megtalálja a SAJÁT kiútját ebből az ÁLLAPOTból higgyen magában , legyen jól és élvezze az életet, a napsütést a szeme csillogjon...

Üdv Imola