zsuuzsa Creative Commons License 2010.03.05 0 0 6380
Sziasztok!
Segítségeteket kérem porszívó ügyben. Elkezdtem olvasni a fórumot egész az elejétől, sok hasznos dolgot olvastam, viszont sok felesleges info is van (sokszor ismétlődnek a válaszok), ezért a 164. oldalon feladtam az olvasást. Örömmel látom viszont, hogy vannak ezen a fórumon a kezdetektől látogatók, így azok rengeteg tapasztalatot, véleményt megismertek.
A problémám: 67nm-es lakásunkban a padlószőnyegen át, a laminált padló és a PVC is megtalálható. Ráadásul a szőnyegek vásárlásánál sok szempontot vettem figyelembe, kivéve a könnyen takaríthatóságot, ill. a praktikusságot. Hogy értsétek, belinkelem milyen szőnyegeim vannak:
pirosban és feketében
http://www.diego.hu/padloszonyeg_termek.php?id=5996285073806
fehérben
http://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30122552
Jelenleg egy ismeretlen márkájú porszívóm van (nászajándékba kaptuk :( ), ami ugyan hepafilteres és ciklonos, viszont teljesítménye 1600 W, 230 V, visít, mint egy állat, és büdös, mert száll belőle a por. Ráadásul kicsi a tartálya is, amit ha fél szoba felporszívózása után nem ürítek ki, akkor nem teljesít. Nem telt meg, csak nincs ereje a gépnek. Márpedig minden alkalommal 5-6 x nincs kedvem és időm egy 10 hónapos baba mellett szétszedni, üríteni, tisztítani és összerakni. Egyenessen UTÁLOM. Babám ennek ellenére imádja, mászik utánna, így ő szívja be azt a rengeteg port, ami távozik belőle. Ezt szeretném lecserélni.
Amiket nézegettem: Kezdtem a Nilfisk-el, majd eljutottam a Thomas-ig. Szimpatizálok az aquafilteres gépekkel, csak az a probléma velük, hogyha csak gyors porszívózásra van szükségem, akkor is víz bele (?), porszívózás, majd víz ki, hogy ne büdösödjön. Ez pedig nem gyors, főleg akkor, amikor tényleg csak egy kis területet szeretnék gyorsan felporszívózi :( Gondolkodtam azon is, hogy takarítógép szerű vmi kéne, ami szárazon (porzsákos) és nedvesen is takarít, vagy egy aquafilteres nagytakarításokhoz + egy másik kicsi, amikor gyorsan kell. De ehhez viszont elegendő tárolási helyem nincs.
Amik most szipmatikusak azok a:
Thomas TWIN T2 aquafilteres
Thomas INOX 1530
Ha vki ismeri őket, vagy tud véleményt mondani róluk, esetleg ajánlani vmi hasonlót, annak nagyon örülnék.
Még egy kérdés. Turbókefe nem teszi tönkre a shaggy tipusú szőnyeget?