dmke Creative Commons License 2010.03.03 0 0 198

Esélyeket latolgatni nem tudok, nem is akarok, de szerintem vesztenivalód nincs, ha beadod a kérelmed és lesz szakvélemény az egészségkárosodásodról.

A lakhelyed szerint illetékes nyugdíjbiztosítónál kell kezdened, a munkaviszonyaiddal kapcsolatos iratokat, iskolai bizonyítványokat stb. kell összeszedni,nyilatkozatot kitölteni,  orvosi vonatkozásban pedig  leginkább dátum szerinti sorrendben a leleteidet. I. (és ha nem felel meg az eredmény  - II. fokú) vizsgálat lehet, ill. ha ezzel sem értesz egyet, munkaügyi bírósági eljárás.

 

A vizsgálatra időpontot kapsz, ahol türelmesnek kell lenned,mert nem csak téged vizsgálnak aznap, nem minden beteg hoz egyforma mennyiségű leletet, nem  mindenkinek egyforma a betegsége, ettől függően hosszabb és rövidebb a vizsgálat ideje,  és amikor a kint ülőknek úgy tűnik, hogy nem történik semmi, akkor is dolgozik a bizottság.

 

Az életkorod alapján - ha eléred a 50-79 % közötti egészségkárosodást, neked nem a rokkantsági nyugdíj,hanem inkább a rehabilitációs járadék jöhet szóba, feltéve ha életkorodhoz képest megfelelő mértékű munkaviszonnyal rendelkezel.

 

Ha kicsit visszaolvasol a topikban, találsz a rehab. járadékhoz is linket meg a különböző életkorokban szükséges munkaviszony mértékét is megtalálod.

 

 

Sziporkának   - nem érdemlek semmiféle dicséretet, ez nem segítség, hogy néhány dolgot leírok.

Előzmény: karina1971 (195)