Texas Chris Creative Commons License 2010.03.03 0 0 4160
Nem is tudom, hogy hol válaszoljak az általad felvetett témára. Akkor most itt megteszem, elmondom az én meglátásom.
Sajnos nagyon jól látod, a nyúltenyésztés nálunk halott, de nem csak a nyúl tenyésztés, hanem általában mindenféle állat tenyésztés. Sőt a kiskertekben sem termelik már meg az emberek a zöldségeket, gyümölcsöket. Mondván nem éri meg, mert a multikban mennyivel olcsóbban meg tudják venni egész éveben és nem kell vele vesződni, nem kell a drága permetszert megvenni.......... A minőség már nem számít, hogy az csak T...o gazdaságos, import, egészségtelen szar.
A környékünkön nagyon sokan abba hagyták az állat tartást. Nagyon sokan nyulaztak, de most már szinte senki sem. Akinek van az keverék nyúl.
Szerettem volna egy minőséget behozni, egy színvonalat produkálni. Az egy másik dolog, hogy azért a rengeteg euroért nem azt kaptam amit szerettem volna és átvertek. De azt látom, hogy a minőség nem kell senkinek, legalábbis nem akarják meg fizetni. Ha már nagy pénzekért megvesszük a tenyész anyagot akkor annak a továbbtenyésztésre nevelt minőségi utódait had ne adjuk annyiért mint a vágónyulat. Itt félre értés ne essék nem 10-20 ezres értékrendről beszélek, hanem a 80 eurós nyulak utódait 5-6 ezer forintért.
De amikor a vágónyúl is mindenkinek pucolva kellene ingyen, akkor ez abszolút nem is működik. A minőségi tenyésztéshez ketrecek és egyéb más dolgok, tenyészanyag kellenek, ami nagyon sokba kerül.
Az MGKSz-nek sincs helyi szervezete, de még a környékben sincs, vagy egyébb más kisállat tenyésztő egyesület.
Nekem per pillanat nincs lehetőségem és pénzem kiállításokra járni, a nyulaimat kiállítani. Ennek ellenére bízom benne, hogy javulni fog a nyúltenyésztés helyzete. A jövőt ezekben a fórumon megtalálható lelkes emberekben látom, akik majd talán eljutnak arra a szintre, velem együtt, fel lendítik, minőséget produkálnak a nyúltenyésztésben. Addig is nagyra értékelem a keverék nyulasok munkáját is, mert nem adják fel és foglalkoznak vele.
Előzmény: tooommm0013 (4149)