reiszilona Creative Commons License 2010.03.02 0 0 614
Elkészült a második kovászos kenyerem.

Kovászos kenyér receptem alapján. Ugyan úgy csináltam mindent a hogy leírtam, szép magas és finom lett.

Reggel elővettem a hűtőből a kovászt. Adtam hozzá 10 dkg meleg vizet 10 dkg rozslisztet. Aztán közel a tűzhelyhez raktam letakarva. Elkezdtem főzni , így jó meleg lett a tűzhely körül, szépen kelt a kovászom, összekevertem aztán ismét jól felmászott az edény szélére. Ekkor már igyekeztem gyorsan felhasználni.

Amikor a szendvicskenyér program a sütéshez ért lekapcsoltam. Jó órát kellet még várnom, hogy teljesen felemelkedjen majd nem az ablakig. Ekkor sütő programon 1 óra alatt megsütöttem.

A kenyérsütőm ablakát és a szellőzőt hiába takarom le, akkor is világos marad, de ez most már nem érdekel. Amúgy szép sötétre sült ropogós a héja.