janijani Creative Commons License 2010.03.02 0 0 216

Végülis változott a recept, beleborult egy pohár tejfel is a vájlingba így tejfeles-krumplis pogácsa lett.

 

2 kg (2,2 kg) liszt

1 kg áttört főtt krumpli

1 kg Rama margarin

450 g tejfel

10 dkg élesztő

3+2 tojás

4 púpos kávéskanál (44g) só

 

2 kg liszttel kezdtem, de ragacsos lett a tészta felvett még 20 dkg lisztet. Hidegben pihent egy órát, kinyujtottam kb 1,5 cm vastagra, berácsoztam, 2 tojással megkentem és 5 cm-es pogácsaszaggatóval hulladék nélkül kiszaggattam, ettől nem lesz szép kerek hanem érdekes formája lesz. Ha ragad a tészta a pogácsaszaggatóra pici étolajba meg lehet mártani a pogácsaszaggató élét. Még hidegen gyorsan ki kell szaggatni az összes pogácsát, mert ha elkezd kelni már nem jó mert összeesik. Nagy lángon 2 tepsivel, tepsinként 20-20 db sütöttem, amikor pirulni kezd a tetején a tojás akkor van kész. 

 

 

Előzmény: Spanci (213)