reiszilona Creative Commons License 2010.03.02 0 0 611
Szokás az még túlzás, mert ez volt az első sikeredett kovászos kenyerem. Elkészítettem a kovászt hetekkel ezelőtt. Talán kétszer próbálkoztam vele sütni, nem igazán sikerült.
Az eltarthatóságáról azt olvastam, hogy szinte végtelen, mert mindig kiveszünk belőle, de mindig frissítjük is. Pl. most reggel kivettem a hűtőből. Adtam, hozzá kb 10 dkg meleg vizet és 10 dkg rozslisztet. Most hagyom, hogy felfusson . Ha már kétszer felfutott, akkor állok neki a kenyérsütésnek. Kiveszek belőle annyit amennyi kell és a maradék megy vissza a hűtőbe. Így csináltam múltkor is és szép lett a kenyér.
Szerintem akkor dobódna ki, ha mondjuk 3 hétig nem sütnénk belőle.
Előzmény: .ETNA. (608)