metalex Creative Commons License 2010.02.26 0 0 44615

Kicsit talán túl sok cinizmussal írtad azt amit írtál.

A manapság kapható új autó és a zsiguli között azért elég nagy a kontraszt.

És egy dolgot ne felejtsünk el, hogy nem ezek szerint nem voltál még ilyen helyzetben.

Csak azokat szeretném megvédeni akik beleestek az álltalánosításodba, mert nem mindenki nepper, vagy kókler aki ilyet tesz.

Jelentős számú ember, aki eljut oda, hogy végre vehet egy új autót, tegyük hozzá, rengeteg pénzért, és véletlenül kap egy rakás fosadékot,

 (amire a mostani felgyorsult fejlesztések és a lerövidült tesztelési idő miatt egyre inkább esélye van)

amit a szervízek olykor nem tudnak, olykor nem akarnak tisztességesen megjavítani. Arra pénze, hogy hibásan eladja, bukjon rajta sokat, majd vegyen egy újat már nincs, pont elég fentartani a járulékos költségekkel. Mert van akinek egy élet spórolt pénze, vagy az öröksége áll bent egy ilyenben. A hazai importőr kutyába sem veszi őket, vegyen egy újat a marha, ha nem teszik neki ami van és kész.

Modern korunk vívmánya a fogyasztói társadalom(:-((((

Szóval ott áll a delikvens az új autóval, ami többet állt a szervízben, amivel minden egyes indítás és kilóméter felér a lutrival, na akkor el jön az a pont amikor megoldást keres. És itt nem a kanna benzin-doboz gyufa páros a nyerő.

Pedig nem szeretne mást csak használni, és nem azon morfondírozni, hogy a zsiga 20 éven keresztül minden reggel indult, a trabival még olaszba is eljutott, vagy, hogy a kombi wartburg végigcsinált két építkezést gond nélkül.

A szuper új autóval meg a szomszéd faluba nem mer elmenni a rokonokhoz.

Nem mondom, hogy ez minden esetben így van, de rengeteg ilyet olvashatsz, akár itt a fórumokon, a népítéletben stb. Többéves autók, végnélküli hibasorozattal, amiket rég a kereskedő-importőr párosnak ilett volna cserélni, de nem tették meg, gyárilag nem létező alváz és motorszám vady neue wagennél stb.

Na és ekkor jön el az a pont, hogy akkor vegyék ki a katalizátort, a FAP-ot, bármit, hajtsa mókus a kereket, csak induljon újra.

Van az a pont, ahol már ne hulljon tovább az ember haja.

Előzmény: Kimiki (44613)