Hencsy1983 Creative Commons License 2010.02.25 0 0 822

Helló!

 

Sokak hozzászólását elolvastam.

Nekem 2002-ben kezdődött az egész, achilles in gyulladásokkal. Volt amikor sírva léptem a fájdalomtól stb. Aztán a térdem és mostanra már mindenem.

Orvosról orvosra jártam. Minden orvos hülyének nézett. Hisz akkor még csak 19 éves voltam. Tavaly végre találtam egy orvost aki elhitte h 26 évesen fáj valamim. Hévízre járok orvoshoz. Ott elhitték. Lehet 60 km-ert utazok miatta de megéri. Ő diagnosztizálta az RA-t. Ha először felismerik lehet már normális életem lenne. De ahogy mindenki hozzáállt nem csodálom, h itt tartok, mert egy fiatalnak nem lehetnek ízületi fájdalmai.

Első vérvétel alkalmával minden értékem 3X-osa volt. A reuma faktor a 10X-es értéket meghaladta. Ilyenkor már nem tudtam mozogni csak feküdtem és őrjöngtem. Amikor az ügyeletet hívtam hajnali 2-kor a fájdalmaim miatt h jöjjön ki az orvos. Azt mondta h nem jön ki. Csak bebeszélem, h annyira fáj. Mert fiatal vagyok, nekem nem fájhat az ízületem ennyire. A jókívánságaimat azt megkapta. 2 clatafám csillapította a fájdalmam. Több hétig azon éltem.

Első alkalommal salazopirint írt fel az orvos. Egy ideig jól voltam. Az értékeim csökkentek. Aztán a hemoglobinem is. Ennek a gyógyszernek a hatására vegetáriánus lettem. Nem tudom hogyan de megundorodtam a hústól. Nem tudtam megenni. Még most sem tudom.

Felírták a delagilt. Hát az sem segített.

Most kaptam a trexant heti 1 X 10 mg. Nem  nagyon akartam ezt a gyógyszert sokan a neve hallatán már ki voltak. Főleg az én koromban.

Mellette folsavat kell szednem. Holnap szedem be harmadszorra a trexant. Első alkalommal gyomorfájdalmaim voltak csak. Mindig ettem valamit és az közben vettem be. Így nem volt rossz. Hát az ízületi fájdalmaim ugyanúgy vannak. Fél napig beáll a csuklóm az ujjaim pirosak és duzzadtak. A térdeim alig bírom mozgatni. A fájdalom elviselhetetlen. A clatafam nem segít. Eddig ezt tapasztalom. Remélem a cukrom sem lesz magas, mert a családban van cukorbeteg és hajlamos lehet rá.

Légyszíves írjatok a tapasztalt mellékhatásokról ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban, mert nagyon félek tőle.

Nem szeretném, ha hullana a hajam, mert azt már nem élném túl.

Lassan már az idegeim is felmondják a szolgálatot.

Míg jártam rendszeresen sportolni (heti 3x cardió terem) tök jó volt. Alig fájt valamim. De mostanában már nem tudok járni. Lehet ez miatt is fáj. De ha így fojtatom, az új munkahelyemnek búcsút mondhatok. Mert nem tudok dolgozni.

Előre köszönöm a hozzászólásokat.