nemazoty Creative Commons License 2010.02.19 0 0 43666
Sziasztok!
Nyaron szeretnenk a futesunket korszerusiteni. Ehhez kernem a hozzaertok segitseget.

haz teglalap alaku (regi 10x10-es + hozzaepites), tavaly szigetelt, nyeregtetos (nem lakott, beepitetlen) tetoter, a haz kb. 1/3-a alatt futetlen alagsor (itt vannak a kazanok)

futes Termoteka OV-28 allo gazkazan (hazon kivuli kemennyel) + regi noname szetesofelben levo szenes kazan (a kemeny, amibe csatlakozik nem jol zar, tehat nem hasznaljuk) + egy Grundfos szivattyu + lemezradiatorok

cel, elkepzelesek A haz gazdasagos (ki)futese (atlag 21fok) jo ar/ertek aranyu berendezesekkel ;) Azt kellene figyelembe venni, hogy jelenleg az also szint lakott (kb 250 legkobmeter), de majd valamikor (5-10 ev) a felso szint is futve lenne (az is kb 250 legkobmeter). Ehhez a kazanokat szeretnem lecserelni korszerubbre, illetve a radiatorokat is lapradiatorra, meg a regi futescsoveket is.
A futescsovek jelenleg falon kivul mennek - ez valoszinuleg igy is maradna -, de elotte festes is lesz, ugyhogy akar a falba besullyesztes is megoldhato, ha szukseges.

kerdesek (a fentiek fuggenyeben)
Milyen kazant / lapradiatort ajanlotok? (Mennyire szamit, hogy egy jo ideig "csak" 250 legkobot kellene kifutenie, kesobb meg a duplajat)
Milyen anyagu futescsoveket celszeru beepiteni? (Gyerek is van a "kozelben")