kidolg_65 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 8584

Szervusztok fiúk!

Hát újra kicsit visszajöttem erre a topikra.

Sajnálattal kell látnom, hogy néha kissé személyeskedére fordult az emlékezés.

Emlékezetem szerint Árpapa írta, hogy a politika megmérgezi a topikot. Valóban felesleges a mai politikai hangulatot visszavetíteni azokra az időkre!

Szomorúan olvastam, hogy Nemcsik Ödön főtörzs. (1965-66-ban még az volt) itthagyott bennünket. Ő is azok közé tartozott, akitől csak emberséget tanulhatott a katona. Pedig Ő antikatona volt. A járása, beszédje, viselkedése. A tudása viszont tiszteletet parancsoló volt! Soha sem fogom elfelejteni, amikor készültünk az élenjáró-kiváló eseményekre, szézadgyűlésen felszólalt, hogy ha valaki nem ért vagy nem tud valamit alakiból vagy más dologról, nyugodtan kérdezzük Őt. Azt a nevetést, ami ott volt! Természetes csodálkozással mondta, hogy miért? Attól, hogy Ő nem úgy csinálja, még tudhatja!

Katonás viselkedés! Egyszer Kátai őrgy. szdpk. a fülem hallatára jegyezte meg Neki, hogy Te Ödi! Nem gondolod, hogy le kellene vágatnod a hajadat? Mondanom sem kell, hogy már olyan hosszú volt a haja, hogy rálógott a mikádóra.

Civilben tanító volt. Úgy maradt bent katonának. Pesti Albert bemérőfőtiszt Őt hívatta mindig, ha valami cifra feladatot kellett megoldani. A tudása és embersége miatt szerette és tisztelte mindenki. Isten nyugtassa! Kár érte!

Valóban szolgált akkor az első századnál a K. Varga szds. A tűzszakasz parancsnoka volt. Kidolgozóként nem ismertem annyira közelről.

Nosm egyenlőre ennyit.

Üdvözlet mindenkinek, aki a 1480-nál töltötte hivatásos vagy sorállományú idejét.