vem75 Creative Commons License 2010.02.10 0 0 57
Szia zsuzso100!

A csíráztatás úgy látszik megint egy felkapott téma lett így a tél vége felé, mindenki próbálja a vitaminokat úgy pótolni, ahogy tudja.
Én kb. 1 hónapja kezdtem újra csíráztatni, régebben már próbálkoztam, de akkor hamar elment a kedvem az egésztől, mert sajna nem jött össze, akkor agyag edényt használtam és nekem belepenészedett a mag.
Most egy nagyon egyszerű és olcsó megoldást választottam: fogtam a kamrából egy üres dunsztos üveget, a tetejére gumiztam egy darab szúnyoghálót /de bármilyen légáteresztő anyag megteszi/ és már kész is volt a házi csíráztatóm. A magokat beleteszem az üvegbe, ráteszem a hálót, utána átöblítem a magokat, majd beáztatom és 1-2 óra múlva lecsepegtetem oly módon, hogy a mosogató szárítójára helyezem az üveget fejjel lefele kb. 45 fokos szögben és megvárom, míg a felesleges víz kifolyik az üvegből, utána elfektetem az üveget és kész. Naponta 2-szer öblítem át a magokat, pár nap múlva meg már el is fogyasztjuk. Ezzel a módszerrel eddig még csak sikerélményeim voltak /vannak/, jelenleg is több magot csíráztatok, most nagyon lelkes vagyok, ezt bátran merem ajánlani mindenkinek. Nem kell méregdrága csíráztató. Egyébként az ötletet a neten is kapható 9 000 Ft-os csíráztatóról koppintottam.
Sok sikert mindenkinek, aki esetleg kedvet kapott.

Ezen a honlapon minden hasznos infót megtalálsz a csíráztatással kapcsolatban, még receptek is vannak
http://drimmun.com/egeszseges-taplalkozas/csiraztatas.html
Üdv: VEM75
Előzmény: zsuzso100 (56)